Άλμπα - Ολυμπιακός 75-69: Ξεκούραστος εντυπωσίασε, κουρασμένος... έχασε

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Άλμπα - Ολυμπιακός 75-69: Ξεκούραστος εντυπωσίασε, κουρασμένος... έχασε
Ο Ολυμπιακός χωρίς τους Σπανούλη, Χάρισον και Πρίντεζη έφτασε στο +18 (13-31), αλλά από το 25' κι ύστερα κουράστηκε, έκανε πολλά λάθη κι ηττήθηκε από την Άλμπα με 75-69.

Η Άλμπα επικράτησε στην δεύτερη φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού 75-69 με τους «ερυθρόλευκους» να παρουσιάζουν διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο σε κάθε ημίχρονο.

Αυτό είχε αιτία όμως αφού ο Μπαρτζώκας προτίμησε να ξεκουράσει τους Σπανούλη, Χάρισον και Πρίντεζη με αποτέλεσμα να έχει λίγες λύσεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ για την εποχή και βρέθηκε να προηγείται με 13-31 έχοντας μέχρι την ανάπαυλα μονίμως διψήφια διαφορά πόντων.

Στην επανάληψη όταν ο Σλούκας κάθισε στον πάγκο δεν ανταποκρίθηκαν τα άλλα γκαρντ, έκαναν αρκετά λάθη και έτσι ήρθε η ήττα.

Κορυφαίοι του Ολυμπιακού ήταν οι Σάσα Βεζένκοβ (23π.), Κώστας Σλούκας (4π., 11ασ.), Χασάν Μάρτιν (10π., 6ρ.) και Λιβιό Ζαν Σαρλ (10π., 4ρ.)

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση. Στην επίθεση ο Σλούκας φρόντισε να ελέγξει τον ρυθμό και με πολύ καλή ροή στις κινήσεις των υπολοίπων οι ΜακΚίσικ, Ζαν Σαρλ και Χαραλαμπόπουλος σκόραραν. Στο ίδιο διάστημα η άμυνα ήταν καλή αν και πάλι χάθηκαν ορισμένα ριμπάουντ όμως δεν τα εκμεταλλεύτηκε η Άλμπα η οποία πέτυχε το δεύτερο καλάθι της μετά από 8 λεπτά και μείωσε σε 5-19. Η είσοδος του Μάρτιν εν τω μεταξύ είχε ήδη προσφέρει καλάθια στον Ολυμπιακό ύστερα από τις ασίστ του «Σλούκι Λουκ».

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με αλλαγές κι από τις δύο ομάδες, αλλά αυτό που δεν άλλαξε ήταν η εικόνα του αγώνα και κυρίως η ένταση με την οποία έπαιζε ο Ολυμπιακός. Με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοβ στην επίθεση και γενικά άριστη λειτουργία, οι Πειραιώτες βρέθηκαν στο +18 (13-31, 15'). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, βρήκαν ρυθμό από την γραμμή των βολών και με τους Γκρέιντζερ και Τίεμαν να ξεχωρίζουν, μείωσε σε 24-36 λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προβληματίζει στην επίθεσή του. Η άμυνα του Σίβα σε όλο το γήπεδο πάνω στον Σλούκα δεν του επέτρεπε να πάρει εύκολα την μπάλα. ΜακΚίσικ και Χαραλαμπόπουλος δεν τον βοήθησαν και έτσι το τρίποντο του Γκίφεϊ έριξε την διαφορά στους 10 πόντους (32-42, 24'). Ήταν φανερό πως η Άλμπα είχε ανεβάσει το επίπεδο πίεσης στην άμυνά της, όμως με ένα σερί έξι αναπάντητων πόντων και κάρφωμα του Μάρτιν η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (35-48, 27').

Η τελευταία περίοδος είχε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Λο και ο Τίεμαν συνδέθηκαν πίσω από τα 6.75 ενώ οι Πειραιώτες σχεδόν σε κάθε επίθεση έκαναν λάθος. ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Κόνιαρης και Λαρεντζάκης δεν έβλεπαν με ευκολία το καλάθι και οι Γερμανοί προσπέρασαν με 63-58 (37'). Με το σκορ στο 65-60 ο Μπαρτζώκας επανέφερε τον Σλούκα στο παρκέ ο οποίος μείωσε σε 65-64, αλλά δύο τρίποντα των Γερμανών έκαναν το 72-67. Με 39'' ο Βεζένκοβ είχε 2/3 βολές, ωστόσο το τρίποντο του Γκρέιντζερ έβαλε τέλος στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 7-21, 24-38, 44-52, 75-69

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.