«Η Euroleague θέλει να δημιουργήσει ομάδα στο Λονδίνο»

Gazzetta team
«Η Euroleague θέλει να δημιουργήσει ομάδα στο Λονδίνο»
Δημοσίευμα του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει πως η Euroleague θέλει να ιδρύσει νέα ομάδα στο Λονδίνο, η οποία θα συμμετέχει στην διοργάνωσή της για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το «Sports Media», η Euroleague «επιδιώκει επενδύσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, για μίνιμουμ πέντε χρόνια, ως μέρος των φιλοδοξιών της να ξεκινήσει ένα franchise με έδρα το Λονδίνο».

Χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει, αλλά γίνεται αναζήτηση για ένα συνεργάτη, ο οποίος θα είναι πρόθυμος να επενδύσει 20 εκατομμύρια λίρες ανά σεζόν, για να ιδρύσει την ομάδα, η οποία θα αγωνίζεται μόνο στην Euroleague.

Η τελευταία φορά που υπήρξε ομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Euroleague ήταν το 2001, όταν και συμμετείχαν στην διοργάνωση οι London Towers.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου, πάντως, δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να μπει η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και στην βρετανική αγορά, με το άρθρο να απαρρυθμεί τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το 2013 κι έπειτα.

Δεν βιάζεται η Euroleague

Ο chief business development officer, Ροσέρ Κεραλτό, είπε στο «Sports Media» πως «ένα πρότζεκτ σαν αυτό, δεν είναι κάτι που γίνεται μέσα σε μία νύχτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι πρέπει να "χτίσουμε" μια βάση φιλάθλων και ένα προϊόν. Επίσης, χρειάζεται ανταγωνιστικούς παίκτες, γιατί μια ομάδα που δεν παίζει καλά, θα είναι αποτυχία για την Euroleague. Γι' αυτό, δεν θα βιαστούμε. Είναι μια στρατηγική απόφαση, οπότε θα την πραγματοποιήσουμε, όταν βρούμε τον κατάλληλο συνεργάτη γι' αυτό το franchise».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.