Μπαρτζώκας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να χάσουμε, λάθος αποφάσεις στο τέλος»

Gazzetta team
Μπαρτζώκας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να χάσουμε, λάθος αποφάσεις στο τέλος»
Ο Έλληνας προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε μετά το ματς με την Μακάμπι για όσα έκριναν το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Κάποιες αποφάσεις στο τέλος του παιχνιδιού έκριναν το αποτέλεσμα. Δυστυχώς όλες οι αποφάσεις που πήραμε και φυσικά εκείνες που πήρε η Μακάμπι στο τέλος ήταν εναντίον μας. Για σαράντα λεπτά είχαμε συμπαγή αμυντική παρουσία και με τον τρόπο που παίξαμε άμυνα θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Στα τελευταία 2-3 λεπτά κάναμε ότι μπορούσαμε και το λέω αυτό αστειευόμενος, για να χάσουμε. Κάναμε λάθη, χάσαμε ελεύθερες βολές, δώσαμε ελεύθερες βολές στον Γουίλμπεκιν... Τα πάντα... Ακόμη και στην τελευταία φάση κάναμε λάθος στην επίθεση. Όποτε έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι εδώ στο Τελ Αβίβ πρέπει να την εκμεταλλεύεσαι.

Είμαστε νέα ομάδα, μαθαίνουμε. Φυσικά είχαμε προβλήματα με τραυματίες, με παίκτες που ήταν άρρωστοι και άλλους που δεν ήταν σε φόρμα. Παρόλα αυτά με την συγκροτημένη αμυντική παρουσία που προανέφερα θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει το ματς. Συγχαρητήρια στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εμείς επικεντρωνόμαστε στον επόμενο αγώνα».

Για το αν θεωρεί πως οι "ερυθρόλευκοι" αξίζουν μια θέση στα τα playoffs, απάντησε: «Είναι προφανές πως έχουμε βελτιωθεί αμυντικά και δεν αναφέρομαι μόνο στο αποψινό ματς. Είναι 2-3 παιχνίδια στην σειρά που παίζουμε συμπαγή άμυνα και προσπαθούμε επίσης να βελτιώσουμε τη δημιουργία μας. Απόψε δεν ήμασταν καλοί στην δημιουργία, είχαμε μόνο 9 ασίστ και 21 λάθη. Επιπλέον το 55% στις βολές είναι σημαντικοί αριθμοί. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αμυντική μας νοοτροπία ως ομάδα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που παίζουμε όλοι μαζί. Μετά την απώλεια του Σπανούλη θα πρέπει να παίξουμε πιο ομαδικά με περισσότερη κίνηση και όλοι θα πρέπει να έχουν συμμετοχή στο παχνί δι. Επίσης, υπογράψαμε τρεις νέους παίκτες Έλις, Μπάικς και ΜακΚίσικ και θεωρώ πως η ομάδα μας είναι καλύτερη. Όμως, μερικές φορές αυτό δεν είναι αρκετό.

Θα πρέπει να κερδίζεις παιχνίδια. Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν πολλές ομάδες, η Euroleague δύσκολη, αλλά από τότε που ήρθα στην ομάδα τόνισα πως πρέπει να επικεντρωνόμαστε στην επόμενη προπόνηση και στο επόμενο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να κοιτάς το πρόγραμμα. Γιατί αν το κάνεις αυτό θα κοιτάς το δέντρο και θα χάσεις το δάσος. Ο μόνος τρόπος να πετύχεις τον στόχο σου είναι να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος. Αν έχεις καλή ομάδα, αν έχεις αυτοπεποίθηση και πιστεύεις στον εαυτό σου, τότε θα πάρεις τις σημαντικές νίκες. Φαίνεται πως η αυτοπεποίθησή μας είναι ανεβασμένη. Πιστεύουμε περισσότερο στην ομάδα μας.

Βρεθήκαμε 13 πόντους πίσω και καταφέραμε με την άμυνά μας να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση, να προηγηθούμε και τελικά να χάσουμε αυτόν τον αγώνα από δικά μας λάθη. Φυσικά στον επαγγελματικό αθλητισμό το μόνο που μετρά είναι η νίκη. Οπότε δεν είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Εξακολουθώ να πιστεύω, όμως, πως έχουμε δυνατότητες. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα μας»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.