Πάντερ: «Μακάρι να είχα απάντηση γιατί δεν έπαιζα στον Ολυμπιακό»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πάντερ: «Μακάρι να είχα απάντηση γιατί δεν έπαιζα στον Ολυμπιακό»!
Η εξήγηση που δεν κατάφερε να δώσει στον Ολυμπιακό, οι στιγμές που το μυαλό του διαλύθηκε και το «Πάντερ, πάντα από παντού» που θα τον συνοδεύει... Ο Κέβιν Πάντερ για πρώτη φορά από την αποχώρηση του από τους «ερυθρόλευκους» στο gazzetta.gr.

Τον περασμένο Ιούνιο η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρώτη μεταγραφή για τη σεζόν 2019-20, αποκτώντας τον back2back κάτοχο του Basketball Champions League και MVP της περσινής διοργάνωσης Κέβιν Πάντερ. Έναν από τους κορυφαίους σουτέρ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στο λιμάνι, ολοκληρώνοντας πρόωρα την παρουσία του στα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού για να φορέσει αυτά του Ερυθρού Αστέρα όπου βρήκε ξανά ρόλο κι αυτοπεποίθηση.

Οι Σέρβοι υποδέχονται απόψε (5/2, 20:00) τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της EuroLeague και ο Αμερικανός σκόρερ μίλησε στο gazzetta.gr για την παράξενη χρονιά στους Πειραιώτες, το νέο του... καταφύγιο στο Βελιγράδι και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τους πρώτους μήνες της χρονιάς.

Αρχικά, ποιος είναι καλύτερος σουτέρ, εσύ ή ο Μπίλι Μπάρον;
«(γέλια) Δεν ξέρω, δεν ξέρω! Μην με γα...ς! Τον αγαπώ αυτόν τον τύπο, είναι τρομερός»!

Δεν πρόλαβες να παίξεις κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό αλλά θα το κάνεις απόψε (5/2, 20:00) στο Βελιγράδι...
«Ναι, είναι παράξενο. Θα είναι ένα σούπερ παιχνίδι, πολύ σημαντικό και για τις δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός θέλει να μείνει ψηλά κι εμείς να προλάβουμε τις θέσεις 7-8».

Ρεαλιστικά, τι μπορεί να πετύχει ο Ερυθρός Αστέρας στην EuroLeague; Τι πιθανότητες δίνεις στην ομάδα σου να κάνει την υπέρβαση, από τη στιγμή που είστε δυο νίκες πίσω από την οκτάδα;
«Αυτό ακριβώς... Αν δεις τη βαθμολογία, είμαστε ακόμα στην κούρσα για το top-8. Αν λοιπόν κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ώστε να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε».

Ο Σάκοτα και το «Πάντερ, πάντα από παντού»

Πόσο σημαντικό είναι ότι πλέον δουλεύεις με έναν προπονητή που σε ξέρει και κυρίως σε εμπιστεύεται να πάρεις την μπάλα στο τέλος;
«Πολύ σημαντικό! Ο κόουτς Σάκοτα έκανε τη μετάβαση πιο εύκολη, από τη στιγμή που γνώριζα ακριβώς τι θέλει και τι όχι. Ήταν πιο εύκολο για μένα. Μου δείχνει εμπιστοσύνη και παίρνω τεράστια αυτοπεποίθηση. Ξέρεις τι είναι τρελό; Όσο είμαι εδώ, δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την ΑΕΚ και το παρελθόν! Δεν είμαι ο τύπος που θα κάτσει και θα μιλάει για τα παλιά».

Παρεμπιπτόντως, θυμάσαι το παρατσούκλι που είχες στην Ελλάδα;
«Φυσικά! Punter from everywhere (γέλια)»!

Τι ζητάς πλέον σε αυτή τη φάση της καριέρας σου, με βάση ό,τι προηγήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά φέτος στον Ολυμπιακό;
«Αυτό που θέλω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να κερδίζω! Να δείξω σε όλους εκεί έξω ότι ο Κέβιν ξέρει να κερδίζει! Έχω κατακτήσει τρεις τίτλους και όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις κάτι τέτοιο στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, νιώθω τυχερός και ευλογημένος που τα κατάφερα... Πλέον έχουμε την ευκαιρία μας να προκριθούμε στα playoffs της EuroLeague, θέλουμε να τα καταφέρουμε επίσης στην Αδριατική Λίγκα και το πρωτάθλημα στη Σερβία... Έχουμε πολλές δουλειές στη μέση».

«Το μυαλό μου διαλύθηκε»

Όταν κάποια στιγμή αποσυρθείς, πως θα θυμάσαι αυτή τη χρονιά; Τι τίτλο θα έβαζες σε ό,τι έχεις ζήσει φέτος;
«Παράξενα... Αυτή είναι η λέξη... Ένιωσα πολύ παράξενα. Ήταν η πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας μου πνευματικά. Άρχισα τη χρονιά με τον κόουτς Μπλατ, έφυγε, έπαιζα σε ένα παιχνίδι, δεν έπαιζα στο άλλο, άλλαξα ομάδα... Το μυαλό μου διαλύθηκε. Μια πραγματικά τρελή χρονιά. Έμαθα πράγματα, ωρίμασα, έγινα πιο δυνατός πνευματικά, έμαθα να έχω αντοχές».

Ποια ήταν, λοιπόν η πιο μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισες στον Ολυμπιακό;
«Όπως σου είπα, το θέμα είχα να κάνει με το πνευματικό κομμάτι. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι θέλω να κερδίζω! Αυτή τη νοοτροπία είχα πάντα. Αυτό που έζησα φέτος ήταν κάτι που δεν είχα ξανασυναντήσει στη ζωή μου πνευματικά... Ήταν τόσο σκληρό... Έπρεπε να διαχειριστώ κατάστάσεις και συναισθήματα εκτός γηπέδου, να προσπαθώ να βάλω το μυαλό μου σε τάξη».

Ο Πάντερ στον Ολυμπιακό
6.8 πόντοι
1.9 ριμπάουντ
0.8 ασίστ
0.4 κλεψίματα

Ο Πάντερ στον Ερυθρό Αστέρα
14.5 πόντοι
1.1 ριμπάουντ
2.1 ασίστ
0.5 κλεψίματα

«Ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση τι έγινε»

Ήσουν η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού όμως αποχώρησες πρόωρα... Τελικά, τι δεν πήγε καλά;
«Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα δεν ξέρω τι έγινε! Ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Ήλθα με προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έφυγε στις αρχές της χρονιάς... Συμβαίνει σε αυτή τη δουλειά, είναι μέρος της ζωής μας. Υπήρχαν βραδιές που δεν ήξερα αν θα παίξω ή όχι. Θα στο πω αλλιώς. Σε άλλα παιχνίδια ήμουν βασικός και σε άλλα δεν έπαιζα καθόλου, έπαιζα ελάχιστα ή ήμουν εκτός 12άδας! Όταν είσαι παίκτης, είναι τρομερά σκληρό να μην ξέρεις τον λόγο που γίνεται αυτό, είναι κάτι που σε διαλύει συναισθηματικά. ΟΚ, όλα συμβαίνουν για έναν λόγο όμως ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έπαιζα. Ειλικρινά. Μακάρι να είχα απάντηση».

Πως είναι να δίνεις ένα παιχνίδι την εβδομάδα αντί για δυο; Πως έζησες αυτή την εμπειρία και τι προτιμάς;
«Νομίζω πως είναι καλό να δίνεις 2-3 παιχνίδια την εβδομάδα. Εξαρτάται τι θέλει ο παίκτης. Θα σου μιλήσω γα μένα... Είμαι 26 χρονών και όπως όλοι οι νέοι παίκτες, θέλω να παίζω! Όταν παίζεις έχεις πιο πολλές ευκαιρίες να βγεις εκεί έξω και να δείξεις τι μπορείς να κάνεις. Στην τελική, κάνεις αυτό που αγαπάς! Από την άλλη πλευρά, έχεις προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση... Μπορεί να γίνει βαρετό το ίδιο πράγμα κάθε μέρα. Τα δυο ματς την εβδομάδα είναι το καλύτερο».

Προφανώς είδες το σχόλιο του Τσέρι στο Instagram, σχετικά με τα λεπτά συμμετοχής που δεν είχες στον Ολυμπιακό...
«Ναι, το είδα! Τι θες να σου πω; Σέβομαι τον Ολυμπιακό, απλώς μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις...».

Από τους δυο τίτλους με την ΑΕΚ, στο πρόωρο αντίο από τον Ολυμπιακό. Πως θες να σε θυμούνται στην Ελλάδα;
«Απλώς νικητή! Νικητή και καλύτερο συμπαίκτη! Άρχισα την καριέρα μου στην Ελλάδα με το Λαύριο κι έκανα ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου με την ΑΕΚ που με βοήθησε να προχωρήσω. Η Ελλάδα είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη. Δεν θα άλλαζα τίποτα, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι αν άλλαζα κάτι».