Τσέρι στο gazzetta.gr: «Αν μ' είχαν στηρίξει οι Έλληνες, ίσως ήμουν ακόμα στον Ολυμπιακό»

Κάτια Πετροπούλου
Τσέρι στο gazzetta.gr: «Αν μ' είχαν στηρίξει οι Έλληνες, ίσως ήμουν ακόμα στον Ολυμπιακό»
Αποκαλυπτικός Ουίλ Τσέρι στο gazzetta.gr! Το επεισόδιο με τον Ουέιντ Μπάλντγουϊν στην προπόνηση που έφερε την διακοπή του συμβολαίου με τον Ολυμπιακό, οι «βολές» κατά του Κεστούτις Κεμζούρα, οι Έλληνες που ένιωσε ότι δεν τον στήριξαν, η... παραλίγο μεταγραφή στην ΑΕΚ και η επιθυμία για επιστροφή στον Πειραιά!

Πριν από ακριβώς δέκα ημέρες, έγινε γνωστό πως Ουίλ Τσέρι και Ουέιντ Μπάλντγουϊν είχαν ένα «χοντρό» επεισόδιο στην προπόνηση του Ολυμπιακού, με τον πρώτο να αντιδράει άσχημα.

Αποτέλεσμα ήταν η διακοπή του συμβολαίου του Ουίλ Τσέρι, κάτι το οποίο επισημοποιήθηκε την Τετάρτη (15/01) και ο Αμερικανός γκαρντ είναι πλέον ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη αποδέσμευσή του από τους «ερυθρόλευκους», ο συναισθηματικά φορτισμένος 28χρονος παίκτης μίλησε στο gazzetta.gr για όσα έγιναν εκείνη την ημέρα με τον συμπαίκτη του στην προπόνηση, υποστηρίζοντας πως ξέσπασε, εξαιτίας μιας κατάστασης, που επικρατούσε εδώ και καιρό και κανείς δεν έκανε τίποτα, για να αλλάξει αυτή.

Τόνισε πως σέβεται και αγαπάει τον Ολυμπιακό κι ονειρεύεται ακόμα και να κλείσει εκεί την καριέρα του, αλλά δεν αντέχει όσους σκέφτονται και μιλούν απερίσκεπτα. Εξέφρασε, ακόμη, την πικρία του που οι Έλληνες συμπαίκτες του δεν τον υπερασπίστηκαν, καθώς τώρα μπορεί και να μην είχε φύγει από τους Πειραιώτες.

Επίσης, ανέφερε πως το σχόλιό του στο instagram για το χρόνο συμμετοχής που δεν είχε ο Κέβιν Πάντερ στον Ολυμπιακό είχε αποδέκτη καθαρά τον Κεστούτις Κεμζούρα, ο οποίος μόλις ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή, άλλαξε συμπεριφορά.

Τέλος, αποκάλυψε πως βρέθηκε και μια «ανάσα» από την ΑΕΚ, ιδέα που τον ενθουσίαζε!

«Ο Μπάλντγουϊν έπαιζε "βρώμικα" εδώ κι ένα μήνα - δεν είχε λογική η διακοπή του συμβολαίου»

Σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) ανακοινώθηκε ότι εσύ και ο Ολυμπιακός ολοκληρώσατε τη συνεργασία σας. Πώς νιώθεις γι' αυτό;

«Αρχικά, ήμουν λίγο θυμωμένος, γιατί η απόφαση που πήρε η διοίκηση του Ολυμπιακού πιστεύω πως ήταν μακράν η πιο λάθος. Τώρα, όμως, έχω συμφιλιωθεί με αυτό, γιατί όλοι ξέρουν πως το συμβόλαιό μου δεν έπρεπε να ολοκληρωθεί. Πλέον, θα κοιτάξω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και να κάνω αυτό που ξέρω, να παίξω μπάσκετ και να διασκεδάσω».

Νιώθεις, δηλαδή, ότι κατανοείς πως έκανες κάτι λάθος και λες πως έχεις συμφιλιωθεί τώρα με αυτή την εξέλιξη;

«Όχι, απλά νιώθω πως ό,τι έκανα, δεν ήταν τελείως λάθος. Έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Ένας παίκτης (σ.σ. ο Μπάλντγουϊν) έπαιζε “βρώμικα” εδώ κι ένα μήνα και κανείς δεν με υπερασπίστηκε, ούτε το προπονητικό επιτελείο. Όταν κάποιος παίζει τόσο “βρώμικα”, έχω το δικαίωμα ως παίκτης και άνθρωπος, να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. "Έσπασα", γιατί όλο αυτό συνέβαινε εδώ κι ένα μήνα, δεν νιώθω πως έκανα κάτι λάθος. Ίσως να υπερέβαλα λίγο με την έκρηξή μου, επειδή όλοι γνωρίζουν πως αυτός δεν είναι ο χαρακτήρας μου. Στο τέλος της ημέρας, όμως, πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, γιατί το προηγούμενο προπονητικό επιτελείο δεν θα το έκανε, ειδικά ο head coach (σ.σ. Κεμζούρα). Αν δεν το κάνει κάποιος για μένα, τότε θα το κάνω εγώ. Μού ρίχνω το φταίξιμο γι' αυτό που έκανα, επειδή είμαι μεγαλύτερος από τον άλλον (σ.σ. Μπάλντγουϊν), αλλά αν πίστευαν ότι ήμουν λάθος, τότε η διοίκηση, οι πρόεδροι ας με τιμωρούσαν για δύο αγώνες. Μην διακόπτεις το συμβόλαιό μου, γιατί δεν έχει λογική».

Εννοείς τον Μπάλντγουϊν, όταν αναφέρεσαι στον παίκτη που σ' έπαιζε “βρώμικα” εδώ και ένα μήνα;

«Ναι, έπαιζε πολύ “βρώμικα”!».

Γράφτηκε πως είχατε ένα επεισόδιο στην προπόνηση. Θέλεις να μας πεις τι έγινε;

«Δεν έγινε κανένας μεγάλος καυγάς. Όλοι αυτό νομίζουν και λένε, αλλά εγώ δεν μίλαγα. Ήταν απλά ένας τσακωμός. Δεν υπήρχαν μπουνιές, κανείς δεν χτύπησε κανέναν. Ούτε εγώ αυτόν, ούτε εκείνος εμένα. Υπήρχε απλά πολύ σπρώξιμο μεταξύ μας. Αυτό συμβαίνει καθημερινά σε κάθε προπόνηση. Τού πέταξα την μπάλα και τον έσπρωξα, οι συμπαίκτες μας μπήκαν στην μέση κι έφυγα, για να ηρεμήσω. Ο Ουέιντ, όμως, συνέχιζε να μιλάει και να περνάει από δίπλα μου. Εγώ τού έλεγα να φύγει και πήγα πάνω του, αλλά οι συμπαίκτες μου με άρπαξαν κι εκεί τελείωσε. Πριν από αυτό, όμως, ο Ουέιντ είχε παίξει “βρώμικα” ήδη άλλες τρεις - τέσσερις φορές. Με είχε χτυπήσει στα γεννητικά μου όργανα. Το τελευταίο ήταν και που πυροδότησε την κατάσταση. Έκανε ένα αχρείαστο, σκληρό φάουλ στην προπόνηση, όταν δεν προσπάθησα καν να πάω καταπάνω του. Ήθελα απλά να σκοράρω κι εκείνος με σταμάτησε χωρίς λόγο με τέτοιο τρόπο και κανείς από τους προπονητές δεν είπε τίποτα. Από εκεί προέκυψε ο εκνευρισμός μου και τότε τού πέταξα την μπάλα και τον έσπρωξα. Δεν υπήρξαν μπουνιές, δεν τον χτύπησα στο πρόσωπο. Τίποτα από όλα αυτά. Είναι φυσιολογικά πράγματα που συμβαίνουν συνέχεια σε προπονήσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να διώξουν τον παίκτη από την ομάδα ή από την προπόνηση».

Ο Μπάλντγουϊν ήταν έτσι μόνο μαζί σου ή και με τους συμπαίκτες σου;

«Το αστείο είναι πως εκείνη την ημέρα ο Ουέιντ έκανε περίεργα πράγματα. Αλλά για το μεγαλύτερο διάστημα, εδώ κι ένα μήνα, τα έκανε μόνο μαζί μου. “Βρώμικα” πράγματα».

Γιατί πιστεύεις ότι συμπεριφερόταν έτσι μαζί σου;

«Δεν έχω ιδέα! Ξέρω μόνο πως εκείνη την ημέρα, το προπονητικό επιτελείο τού ζητούσε να παίζει καλύτερη άμυνα. Κι όλοι έχετε μια ιστορία πως ο κόουτς “Κ” (σ.σ. Κεμζούρα) τού έλεγε να παίζει πιο σκληρά στην άμυνα κι εγώ νευρίασα. Όχι, δεν έγινε έτσι. Εκείνη την ημέρα έλεγαν καλά λόγια για εμένα και την άμυνα που παίζω, για το πόσο καλός αμυντικός είμαι. Παίζουμε στην ίδια θέση και προφανώς είναι ανταγωνιστικός και ήθελε να μην χάσει τα λεπτά συμμετοχής του. Δεν έχω θέμα με αυτό. Υπάρχει, όμως, τρόπος να παίξεις κανονικό μπάσκετ και όχι “βρώμικα”. Αυτό δεν είναι μπάσκετ. Για ένα μήνα μού φερόταν έτσι και το έλεγα συνέχεια στους συμπαίκτες μου, σε Αμερικανούς και Έλληνες. Υπήρχε ιστορία εδώ κι ένα μήνα, πριν συμβεί το περιστατικό μεταξύ μας. Όλοι στην ομάδα ήξεραν το πόσο επαγγελματίας είμαι. Έπρεπε να γίνει κάτι, γιατί δεν γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση».

«Αν είχαν μιλήσει οι Έλληνες, ίσως και να μην έφευγα»

Θεωρείς άδικο ότι εκείνος είναι ακόμα στην ομάδα κι εσύ όχι;

«Φυσικά και είναι άδικο. Δεν πιστεύω πως ο Ουέιντ, εξαιτίας αυτού του περιστατικού, έπρεπε να φύγει από την ομάδα, αλλά ούτε πως κι εγώ έπρεπε να αποχωρήσω. Αν είναι να διακόψεις το συμβόλαιο κάποιου, κάν'το επειδή κάνει τρελά κι άσχημα πράγματα. Όχι για κάτι τέτοιο, επειδή ξέφυγαν για λίγο στην προπόνηση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στη διάρκεια της χρονιάς. Υπήρχαν κι άλλα με τους συμπαίκτες μου. Αν θες να είσαι πραγματικά ώριμος, αν είσαι ο πρόεδρος και νομίζεις ότι έχεις τον έλεγχο της ομάδας, τότε άσε με εκτός για δύο αγωνιστικές. Μην με κάνεις να φαίνομαι κακός στα media. Με έδιωξαν από την προπόνηση, αλλά επέστρεψα. Αν θες να με τιμωρήσεις πραγματικά, κάν'το».

Σού είπαν το λόγο που δεν σε ήθελαν πια στην ομάδα;

«Ποτέ δεν μού είπαν το λόγο! Ξέρεις πως έμαθα ότι πρόκειται να διακόψουν το συμβόλαιό μου; Επειδή ήταν στις ειδήσεις! Αυτό δεν είναι καθόλου επαγγελματικό. Έστειλαν ένα suspension letter στον ατζέντη μου, αλλά ποτέ δεν είπαν ότι θα διακόψουν το συμβόλαιό μου. Το διάβασα στις ειδήσεις. Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο. Δεν μίλησα ποτέ με τους προέδρους, αλλά είχα μια συνάντηση με τον general manager (σ.σ. Νίκος Λεπενιώτης) την προηγούμενη Τρίτη. Ο gm ξέρει τον χαρακτήρα μου. Έχω δει τους ιδιοκτήτες μόνο μια φορά, αλλά δεν έτυχε να μιλήσουμε. Το “τρελό” είναι πως δύο συμπαίκτες μου με υπερασπίστηκαν, χωρίς καν να τους το ζητήσω. Μού είπαν κι οι δύο τι έγινε, το είχαν δει στις ειδήσεις και είχαν σοκαριστεί. Μού είπαν ότι θα πάνε να μιλήσουν στον gm, τούς είπα ότι δεν χρειάζεται, αλλά το ήθελαν. Τού είπαν πως “ο Ουίλ δεν είναι έτσι, είναι καλό παιδί. Έγινε ό,τι έγινε, αλλά δεν αξίζει να φύγει γι' αυτό το λόγο”...».

Οι δύο συμπαίκτες σου που λες, ήταν Αμερικανοί ή Έλληνες;

«Αμερικανοί. Κανένας από τους Έλληνες συμπαίκτες μου δεν ήρθε να με “σώσει”. Όχι ότι το χρειαζόμουν, αλλά αν το έκαναν, είμαι σίγουρος πως θα ήμουν ακόμα στην ομάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκαναν, ίσως είχαν τους λόγους τους, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Ίσως αν έλεγαν κάτι, να είχαν πάρει άλλη τροπή τώρα τα πράγματα, ίσως να μην έφευγα από την ομάδα, αλλά δεν το έκαναν».

«Τα έβαλα με τον Κεμζούρα και όχι με τον Ολυμπιακό»

Πριν από λίγες ημέρες είχες κάνει κι ένα σχόλιο για τα λεπτά συμμετοχής του Κέβιν Πάντερ στον Ολυμπιακό. Ήταν αυτό υπονοούμενο για τον Κεμζούρα;

«Ναι, ήταν. Ήταν "βολή" για αυτά που είχε πει ο κόουτς “Κ” στον Κέβιν. Πολλοί φίλαθλοι νόμιζαν ότι τα έβαλα με την ομάδα, αλλά είναι χαζοί αν το πιστεύουν αυτό. Τυπικά, ήμουν ακόμα παίκτης του Ολυμπιακού, όταν το είπα αυτό. Ήθελα ακόμα να παίζω στον Ολυμπιακό. Μέχρι και τώρα, δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα, αλλά πλέον είναι επίσημο. Ξέρω πως μπορούσα να βοηθήσω. Δεν ήταν "βολή" για τον Ολυμπιακό, αλλά για τα λόγια που είχε πει ο Κεμζούρα. Με τις ικανότητες που έχει ο Κέβιν, μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Euroleague. Ο Πάντερ είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη! Όταν λες πως δεν μπορεί να έχει χρόνο συμμετοχής, είναι τρελό! Ήταν τρελό αυτό για μένα! Μπορεί να είχε 21 τρίποντα σε ένα παιχνίδι, αλλά ο κόσμος ξεχνά πως ήταν εκείνος που ευστόχησε σε άλλο ματς, για να πάει στην παράταση. Αν είσαι πραγματικός φίλαθλος, όπως είναι οι περισσότεροι του Ολυμπιακού, τότε ξέρεις την αξία του, αλλά και την αξία μου.

Αν το δεις συναισθηματικά, ακούς τι λένε οι δημοσιογράφοι και δεν ξέρεις τι γίνεται στο παιχνίδι, τότε θα λες χαζά πράγματα, όπως ότι κάνω επίθεση στην ομάδα ή ότι η φανέλα ήταν πολύ βαριά για τον Κέβιν. Όσα έλεγαν, για μένα ήταν ανόητα. “Η ομάδα είναι πολύ μεγάλη για σένα”. Όχι, έλα τώρα! Πλάκα μού κάνεις; Η ομάδα είναι πολύ μεγάλη για εμάς; Εμείς προσπαθούμε να φτάσουμε στο ΝΒΑ, όχι να έρθουμε να παίξουμε στον Ολυμπιακό και την Euroleague. Φυσικά ξέρουμε την ιστορία του Ολυμπιακού και την σεβόμαστε. Όχι, η φανέλα δεν είναι πολύ βαριά για εμάς. Μπορούμε να την αντέξουμε! Δεν με νοιάζει τι λένε, αλλά είναι τρελά.

Έδωσα απλά συγχαρητήρια στον φίλο μου, επειδή τού είπαν ότι δεν μπορεί να έχει χρόνο στην ομάδα. Τώρα, είναι στον Ερυθρό Αστέρα και σε δύο παιχνίδια έχει κατά μέσο όρο 17 πόντους, έβαλε κι ένα game winner. Στο ματς με την Βιλερμπάν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στην ευρωπαϊκή σκηνή! Απλά πληγώθηκε ο εγωισμός κάποιων, επειδή τα έκανε αυτά με άλλη ομάδα κι όχι με τον Ολυμπιακό. Και ναι, θα μπορούσε να τα κάνει αυτά με τον Ολυμπιακό κι όχι με τον Ερυθρό Αστέρα. Τώρα, όμως, είναι σε καλύτερη κατάσταση, από ότι στον Ολυμπιακό. Και δεν είναι φταίξιμο του Κέβιν αυτό. Ο ίδιος δεν ήθελε να φύγει, ο προπονητής τον ανάγκασε να περάσει την πόρτα της εξόδου. Δεν τα έβαλα με την ομάδα, την αγαπώ. Το μόνο που δεν μού αρέσει, είναι ο τρόπος που χειρίστηκαν το δικό μου θέμα».

Δεν νομίζεις, όμως, πως ήσουν κι εσύ λίγο σκληρός, όταν είπες πως έσβησες το σχόλιο, όχι για τους φιλάθλους, αλλά για τον φίλο σου;

«Δεν έσβησα το σχόλιο για τους φιλάθλους, γιατί εκείνοι μιλούσαν απερίσκεπτα. Δεν είπα τίποτα κακό για την ομάδα ή για εκείνους, αλλά για έναν άνθρωπο. Κι όχι για την δουλειά του, αλλά για την συγκεκριμένη φράση που είπε στον παίκτη του για τα λεπτά του. Ήμουν κι εγώ στην ίδια θέση. Με άφησε στον πάγκο για τρία παιχνίδια, χωρίς να ξέρω το λόγο. Από βασικός, ξαφνικά δεν έκανα τίποτα. Δεν έχει λογική αυτό για μένα. Και ο Κέβιν εκεί που έπαιζε, μετά δεν έπαιζε. Με σύγχυσε αυτό, γιατί ο Κέβιν είναι σκόρερ και χρειαζόμασταν το σκορ! Είχαμε κατά μέσο όρο 60 πόντους κι έχεις έναν παίκτη που μπορεί να σκοράρει κάθε βραδιά, όπως και ο Μπίλι (σ.σ. Σπανούλης)».

Γιατί νομίζεις ότι έγινε αυτό; Εσύ και ο Πάντερ ήσασταν επιλογές του Μπλατ, ο Κεμζούρα ήταν βοηθός του Μπλατ... Μοιάζει να μην έχει λογική.

«Δεν ξέρω, όντως δεν έχει λογική. Όταν ο κόουτς “Κ” ήταν βοηθός, ήταν πολύ καλός! Τους ενθάρρυνε όλους. Όταν, όμως, έγινε head coach, έγινε τελείως διαφορετικός άνθρωπος».

Μήπως ήταν εξαιτίας της πίεσης που μπορεί να ένιωθε;

«Δεν ξέρω. Είναι θέμα του προπονητικού επιτελείου. Είχα πολλές συζητήσεις με τον κόουτς “Κ” για πολλά πράγματα, αλλά δεν ξέρω τι έφταιγε. Και μετά οι φίλαθλοι νομίζουν ότι τα έβαλα με την ομάδα. Όλοι μού λένε αρνητικά πράγματα για την ομάδα και δείχνουν ότι δεν την σέβονται, ενώ εγώ δεν το έκανα αυτό. Χάρηκα με την επιτυχία του φίλου μου, τη στιγμή που κάποιος δεν τού φέρθηκε καλά και δεν το άξιζε αυτό. Οι φίλαθλοι έλεγαν ότι ο Κέβιν δεν έπρεπε να παίζει, αλλά δεν ήταν εκεί σε κάθε προπόνηση να βλέπουν. Αν ξέρεις τον Κέβιν, τότε ξέρεις ότι δεν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό. Ήταν θυμωμένος που έφυγε, αλλά είναι καλύτερα τώρα, ομαδικά κι ατομικά. Οι φίλαθλοι έχουν πολλά αρνητικά να πουν, αντί να συγχαρούν τον παίκτη. Τον συγχαίρουν και βεβαιώνονται πως είναι καλά, μέχρι να φύγει από τον Ολυμπιακό και μετά λένε “fuck Kevin”. Ο Κέβιν μπορούσε να πάει σε όποια ομάδα θέλει, αλλά υπέγραψε στον Ολυμπιακό, γιατί ήξερε την ιστορία της ομάδας. Κάποιοι φίλαθλοι πρέπει να μάθουν να βάζουν τα συναισθήματά τους στην άκρη, γιατί αυτός ο παίκτης έδωσε κυριολεκτικά ό,τι είχε και δεν είχε στον Ολυμπιακό, πριν τον ωθήσουν στην έξοδο».

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω, επικρατούσε εκνευρισμός»

Ξέρεις, δινόταν μια αίσθηση στον κόσμο πως κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα. Είτε αυτό συνέβαινε μεταξύ προπονητών και παικτών, είτε μεταξύ παικτών. Τι γινόταν αλήθεια;

«Δεν είχαμε προβλήματα μεταξύ μας. Απλά είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και μεγάλη αβεβαιότητα. Θα σου πω κάτι και δεν είμαι αφελής. Το ρόστερ που είχαμε ήταν ένα από τα πιο ταλαντούχα στην Ευρώπη. Το ρεκόρ που έχει ο Ολυμπιακός έπρεπε να είναι αντίστροφο, όχι 7-12, αλλά 12-7. Χάσαμε πολλά ματς που το σκορ ήταν κλειστό. Αν δεις τα παιχνίδια που ηττηθήκαμε, κάποια θα έπρεπε να τα είχαμε κερδίσει οπωσδήποτε, με το ρόστερ που είχαμε. Απλά δεν μας χρησιμοποίησαν σωστά. Αυτό δείχνει άσχημο στους φιλάθλους, αλλά και οι παίκτες θυσίασαν πολλά, για να παίξουν σε αυτή την ομάδα και να μπορέσουν τα πράγματα να λειτουργήσουν. Κι είναι ok αυτό, γιατί πρέπει να κάνεις θυσίες, για να νικήσεις. Όταν, όμως, έχεις 12 ήττες, αυτό δεν φαίνεται. Αν ήταν 7, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα, όλοι θα μας αγαπούσαν. Αγαπάμε ο ένας τον άλλον, αγαπώ τους συμπαίκτες μου, απλά ήταν έτσι οι συνθήκες. Ο κόουτς “Κ”... πνιγόταν σε μια άσχημη κατάσταση, αλλά επίσης, ως προπονητής, πρέπει να είσαι ικανός να παίρνεις τις δύσκολες αποφάσεις, ειδικά σε μεγάλες ομάδες. Δεν ήταν πάντα έτσι».

Πιστεύεις πως όλα άρχισαν να διαλύονται, όταν ο κόουτς Μπλατ έφυγε;

«Όχι. Ακόμα και με τον κόουτς “Κ”, το ρόστερ ήταν ίδιο. Πρόσθεσε και δύο παίκτες ακόμα, τον Ουΐλι Ριντ και τον Τέιλορ Ρότσεστι. Είχαμε ακόμα ένα ταλαντούχο ρόστερ. Θυμήσου το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, με την Αρμάνι! Στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, ο Πάντερ έλαμψε! Ήταν "killer"! Ο Μπράντον Πολ το ίδιο, ο Όγκουστιν Ρούμπιτ κι εγώ το ίδιο! Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Παίζαμε ελεύθερα κι ήμασταν παραγωγικοί. Μπορούμε να παίξουμε με όλους στην Ευρώπη, δεν είμαστε ομάδα για τις τελευταίες θέσεις. Απλά πρέπει να ξέρεις πως να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό των παικτών σου. Αυτό δεν γινόταν. Εμείς, ως παίκτες, είμαστε "προγραμματισμένοι" για να κάνουμε, ό,τι χρειάζεται στο παρκέ. Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, θέλουμε να είμαστε στο παρκέ και να κάνουμε αυτά που θέλει ο προπονητής μας».

Οπότε, τι συμβαίνει; Όλοι ψάχνουν το “γιατί” ο Ολυμπιακός εμφανίζει αυτή την εικόνα.

«Μπορώ να μιλήσω για εμένα και όταν ήμουν εκεί. Όλο αυτό συμβαίνει, γιατί χάνεις. Όταν νικάς συνέχεια, κανείς δεν θυμάται αν ήσουν πίσω για 20 πόντους στο ημίχρονο. Σκέφτεσαι ότι θα νικήσεις στο τέλος κι επιστρέφεις. Όμως, αν είσαι πίσω για 20 πόντους και φοβάσαι ότι θα χάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψεις στο ματς. Συμβαίνει το ένα λάθος μετά το άλλο κι όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά και λένε "όχι πάλι", αντί να πουν “πάμε, το έχουμε”. Σκεφτόμαστε τα λάθη και αυτό μας κοστίζει τα παιχνίδια. Αντί να παίξουμε όπως ξέρουμε, χαλιόμαστε. Ο Ολυμπιακός έχει πνεύμα μαχητή. Πέρυσι, όταν ήρθα, η ήττα είχε γίνει συνήθεια. Πρέπει να συνεχίζεις να παλεύεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Σε πολλά παιχνίδια ήμασταν μπροστά στο σκορ, αλλά ο αντίπαλος επέστρεψε και μας νίκησε. Όταν νικάς, όμως, η αυτοπεποίθηση πάει στο ταβάνι. Τώρα αυτή είναι στο 50-50».

Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι οι ηγέτες της ομάδας. Σας μιλούσαν; Είτε σε όλους, είτε ξεχωριστά;

«Ο Μπίλι μιλάει πολύ, είναι ο ηγέτης, κάνει τα πάντα. Ο Γιώργος δεν λέει πολλά, ηγείται δίνοντας το παράδειγμα, με τις πράξεις του. Παίζει σκληρά στα παιχνίδια, "λιώνει" στην προπόνηση. Στο τέλος της ημέρας, όμως, τα λόγια δεν λένε τίποτα, αν δεν παρουσιάζεσαι αντάξιος του επιπέδου σου. Κι αυτό είναι το πιο εκνευριστικό. Όταν ξέρεις πως είσαι ικανός για μεγάλα πράγματα, πως μπορείς να είσαι μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες και τελικά δεν παρουσιάζεσαι έτσι. Από εκεί προέρχεται όλος ο εκνευρισμός. Είχαμε και πολλούς νέους παίκτες, αλλάζαμε προπονητές. Συμβαίνει, όμως, σωστά; Μόλις το βρίσκαμε, κάναμε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω. Δεν υπήρχε σταθερότητα».

«Η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε, να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»

Τώρα ποια είναι τα σχέδιά σου; Έχεις προτάσεις από ομάδες;

«Ναι, έχω αρκετές προτάσεις και προσπαθώ να δω ποιο μέρος θα είναι καλύτερο για μένα. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να πάω σε ομάδα της Euroleague, γιατί πέρασε η προθεσμία».

Υπάρχει περίπτωση να παραμείνεις στην Ελλάδα;

«Βασικά, υπήρχε περίπτωση να πάω στην ΑΕΚ. Είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της. Ήθελα πολύ να πάω στην ΑΕΚ. Μίλησαν με τον ατζέντη μου κι εκείνος είχε μόνο καλά λόγια να μου πει για την ομάδα. Από όσο ξέρω τώρα η ΑΕΚ υπέγραψε τον Σέμαζ Κρίστον, είμαστε και οι δύο combo guards. Όταν μού το είπε ο ατζέντης μου χάρηκα, ήθελα να πάω, γιατί πίστευα πως ήταν το ιδανικό για μένα. Θα ήμουν μόλις 30 λεπτά απόσταση από εδώ που μένω και θα έπαιζα στην ΑΕΚ κι ίσως του χρόνου να μπορούσα να επιστρέψω στην Euroleague. Το επεισόδιο που συνέβη στην προπόνηση, έκανε τους προέδρους να σκεφτούν πως πρέπει να φύγω, αλλιώς θα είχα μείνει. Αν δεν μπορέσω να πάω πίσω στο ΝΒΑ, θα ήθελα να ολοκληρώσω την ευρωπαϊκή μου καριέρα ή όποια καριέρα στον Ολυμπιακό. Θα έμενα, μέχρι τότε, ειλικρινά. Θέλω να επιστρέψω του χρόνου!».

Κλείνοντας, θα ήθελες να προσθέσεις κάτι;

«Θέλω απλά να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία. Ο Ουίλ Τσέρι που πήραν ήταν ένας μαχητής. Πάντα παλεύω για το καλό της ομάδας μου. Αναμφίβολα ήθελα να κάνω πολλά περισσότερα για την ομάδα, αλλά ο ρόλος μου δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Είμαι ένας καλός αμυντικός. Αγάπησα τον κάθε έναν στον Ολυμπιακό, το επιτελείο, τους συμπαίκτες μου, αλλά, δυστυχώς, κάποιοι χειρίστηκαν αυτή την κατάσταση λάθος κι εγώ ήμουν αποδέκτης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν καθόλου άσχημα συναισθήματα. Είμαι έτοιμος για το επόμενο ταξίδι μου».