The Crossover: Με Παπαλουκά και Βούιτσιτς το podcast για τον τελικό! (audio)

Νίκος Καρφής
The Crossover: Με Παπαλουκά και Βούιτσιτς το podcast για τον τελικό! (audio)
Στο Crossover με τον Τζο Αρλάουκας φιλοξενήθηκαν οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Νίκολα Βούιτσιτς, οι οποίοι μίλησαν για τον τελικό της Εφές με την ΤΣΣΚΑ και τα... κλειδιά της νίκης των Ρώσων.

Καλεσμένοι του Τζο Αρλάουκας στο Crossover ήταν οι θρύλοι της Eurolaegue, Θοδωρής Παπαλουκάς και Νίκολα Βούιτσιτς.

Οι δυο τους μίλησαν για τον τελικό της Eurolaegue, στον οποίο η ΤΣΣΚΑ επικράτησε της Εφές και στάθηκαν στα... μυστικά της επιτυχίας των Ρώσων.

«Έπαιξα 7 χρόνια στην ΤΣΣΚΑ. Ήλπιζα πως η ΤΣΣΚΑ θα νικήσει επειδή το άξιζε. Είχε εξαιρετική σεζόν, η ομάδα έμεινε ενωμένη. Όποια ομάδα και αν νικούσε στον τελικό πάντως θα είχε μια εξαιρετική ιστορία από πίσω της», παραδέχθηκε ο Παπαλουκάς.

Για τον Ιτούδη και τον Χάινς: «Η ΤΣΣΚΑ είναι μια οικογένεια. Είναι πολυυ συναισθηματικοί στις νίκες, αλλά και στις ήττες. Δείχνουν σε όλους πόσο υποφέρουν όταν χάνουν τα μεγάλα ματς και πόσο χαίρονται όταν νικούν. Ο Κάιλ Χάινς δείχνει τι μπορεί να καταφέρει αν δουλεύεις σκληρά»

Στη συνέχεια μίλησε ο Νίκολα Βουίτσιτς και μεταξύ άλλων είπε: «Η ΤΣΣΚΑ νίκησε τους δαίμονες της. Πολλές φορές στο παρελθόν είχε προβάδισμα και στο τέλος λύγιζε. Αλλά φέτος δεν έγινε αυτό.

Ο Παπαλουκάς ανέφερε τα κλειδιά της νίκης: «Το πιο σημαντικό για την ΤΣΣΚΑ ήταν πως σκόραρε πρώτη από το τρίποντο. Η ΤΣΣΚΑ έδειξε πως θα είναι κολλημένη στο πλάνο της. Έπαιξε με Χάκετ, Κλάιμπερν και Χίγκινς και έκανε τη διαφορά, αφού δεν άφησε την Εφές να σκοράρει. Η περασμένη σεζόν βοήθησε πολύ την ΤΣΣΚΑ. Μερικές φορές όλοι ξέρουν , αλλά κανείς δεν λέει κάτι. Αν δεν νικούσαν φέτος, ίσως δοκίμαζαν κάτι νέο. Η ομάδα ήξερε τι θα γίνει σε κάθε αποτέλεσμα. Την προηγούμενη σεζόν η πίεση ήταν πολύ περισσότερο. Φετος απλά ήξεραν πως πρέπει να παίξουν το παιχνίδι τους. Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε εξαιρετική physical άμυνα. Έφτιαξε την νοοτροπία τους από τα προηγούμενα χρόνια. Το σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος τον Μάη. Φέτος έβλεπες στα πρόσωπα των παικτών της ΤΣΣΚΑ πως όλοι ήθελαν να δώσουν τα πάντα».

Ο Βούιτσιτς είπε για τον Κλάιμπερν: «Προσαρμόστηκε τέλεια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ», ενώ ο Παπαλουκάς στάθηκε στον Χάκετ και υποκλίθηκε στην Εφές: «Για εμένα η Εφές πήρε τη Euroleague γιατί θυμάστε τι έκανε τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι υγιής οργανισμός. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως το μπάσκετ άλλαξε. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι από 10 ως και 30 λεπτά. Είναι σημαντικό να το καταλάβει κάποιος αυτό».

Στο τέλος ο θρύλος της ΤΣΣΚΑ, ανέφερε: «Η Euroleague ήταν καλύτερη από πέρυσι. Ελπίζω πως θα γίνει ακόμα καλύτερη του χρόνου. Οι ομάδες θα είναι πιο προετοιμασμένες. Θα γίνουν σκληρά ματς. Φέτος η Εφές τα πήγε περίφημα. Είναι ενδιαφέρον να δουμε ποιες ομάδες να δουμε τις ομάδες που θα προσπαθήσουν να μπουν στα playoffs.

Στo podcast μίλησαν στο τέλος οι Δημήτρης Ιτούδης, Εργκιν Αταμάν, Ουίλ Κλάιμπερν και Γιαν Βέσελι.

Ακούστε την συζήτηση εδώ