Τα 4 «Χ» που ο Ολυμπιακός τούς άνοιξε την πόρτα της ΤΣΣΚΑ (pics & vids)

Τα 4 «Χ» που ο Ολυμπιακός τούς άνοιξε την πόρτα της ΤΣΣΚΑ (pics & vids)
H Euroleague Greece γράφει για τους Χάινς, Χάκετ, Χάντερ και Χατζηχρήστο οι οποίοι στον Ολυμπιακό ανέβασαν την αξία τους και κατέληξαν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μπορεί η περίφημη κουβέντα του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου πως «ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα της Euroleague» να έχεις συμφωνούντες και διαφωνούντες, αλλά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει πως οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το διάστημα αποτελούν μία μόνιμη παραγωγή παικτών που αποχωρούν με τουλάχιστον διπλάσιες οικονομικές απολαβές!

Φυσικά αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο είναι η παρουσία τεσσάρων ανθρώπων οι οποίοι πέρασαν από τον Πειραιά και πλέον θα βρεθούν ως αντίπαλοι του για χάρη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πολλοί θα παραξενευτείτε για το ποιος είναι ο τέταρτος της παρέας, αλλά εκτός των Κάιλ Χάινς, Οθέλο Χάντερ και Ντάνιελ Χάκετ τις μετοχές του ανέβασε κατακόρυφα και ο Κώστας Χατζηχρήστος, γυμναστής από το 2014 της ρωσικής ομάδας. Τέσσερα; ονόματα που ξεκινούν από το γράμμα «Χ» και έχουν ακολουθήσει παρόμοια πορεία.

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ

Ολυμπιακός (2011-13) 2 Euroleague, 1 πρωτάθλημα
ΤΣΣΚΑ (2013-σήμερα) 1 Euroleague, 5 πρωταθλήματα VTB

Ο Αμερικανός ήταν επιλογή του Ντούσαν Ίβκοβιτς ύστερα από μία αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της οποίας είχε διαλύσει κάθε ψηλό των «ερυθρόλευκων». Ο Κάιλ Χάινς έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των οπαδών αφού με την απόδοση και κυρίως με τη συμπεριφορά του, δεν άφησε ποτέ περιθώριο για κάτι διαφορετικό.

Με την ερυθρόλευκη φανέλα κατέκτησε back to back την Euroleague κι ένα πρωτάθλημα Ελλάδας.

Δεν υπήρχε ούτε ένα δευτερόλεπτο που να μη δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα ακόμη κι αγωνιζόταν με τραυματισμό.

Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2013 έχοντας αφεθεί στους χειρισμούς του Μίσκο Ράζνατοβιτς ο οποίος είχε συμφωνήσει από νωρίς με την ΤΣΣΚΑ και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα τη διοίκησης του Ολυμπιακού.

ΟΘΕΛΟ ΧΑΝΤΕΡ

Ολυμπιακός (2014-16) 2 πρωταθλήματα
ΤΣΣΚΑ (2017-σήμερα) 1 πρωτάθλημα VTB

Μπορεί τον Οκτώβριο του 2014 να χώρισαν οι δρόμοι του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Ολυμπιακό, αλλά είχε φροντίσει να αφήσει παρακαταθήκη τους ξένους με αποτέλεσμα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να μην αλλάξει ούτε έναν στη συνέχεια.

Ένας εξ αυτών ήταν κι ο Οθέλο Χάντερ ο οποίος πήγε στον Πειραιά για δευτερότριτο σέντερ και στην πορεία της δεύτερης σεζόν ήταν βασικός αφού πέρασε στην αγωνιστική ιεραρχία τον Μπράιαν Ντάνστον.

Ο Αμερικανός είναι ο ξένος με την καλύτερη συμπεριφορά προς την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Αψεγάδιαστος και ειλικρινέστατος αφού πριν καν τελειώσει η σεζόν 2015-16 είχε ενημερώσει του Αγγελόπουλους για την τεράστια οικονομική πρόταση της Ρεάλ και για την ανησυχία του για τα capital controls.

Αποχώρησε έχοντας έντονη συναισθηματική φόρτιση.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ

Ολυμπιακός (2015-17) 1 πρωτάθλημα Ελλάδας
ΤΣΣΚΑ (2018-σήμερα)

Ο κόσμος τον λατρεύει. Ο Ιταλός αντί της αβεβαιότητας των Νικς επέλεξε τον Ολυμπιακό και ο «προβληματικός» γκαρντ της Σιένα μεταμορφώθηκε σε έναν κομβικό παίκτη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ντάνειλ Χάκετ στο τέλος κάθε αγώνα έφευγε χωρίς να έχει κουράγιο καν να περπατήσει ενώ ο «τσαμπουκάς» που τον χαρακτήριζε έχει γίνει σημείο αναφοράς και σύγκρισης.

Μία στιγμή σε ένα ματς που είχε κριθεί ήταν αρκετή για να αλλάξει την ιστορία. Διότι πραγματικά αν στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με την Ούνικς και τη διαφορά στο 20+ δεν.. σκύλιαζε για μία ακόμη άμυνα πάνω στον Κιθ Λάνγκφορντ, ο Χάκετ θα ήταν ακόμη μέλος του Ολυμπιακού.

Ο Σφαιρόπουλος είχε «καεί στο χυλό» με την αδιαφορία του Πάτρικ Γιανγκ να μπει να προσφέρει λόγω ενός τραυματισμού που τον κράτησε ουσιαστικά εκτός για μιάμιση σεζόν και έτσι «φλυσηξε το γιαούρτι».

Με απλά λόγια την πλήρωσε ο Χάκετ.

Έκτοτε κάθε καλοκαίρι ο Ιταλός περιμένει ένα τηλέφωνο από τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν έρχεται κι έτσι φέτος μετακόμισε στη Μόσχα.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ

Ολυμπιακός (2005-06)
ΤΣΣΚΑ (2014-σήμερα) 1 Euroleague, 4 πρωταθλήματα VTB

Μπορεί ένας άνθρωπος να προλάβει να δείξει τη δουλειά του σε μία σεζόν; Αν είναι καλός, μπορεί.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος βρέθηκε στον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολους καιρούς, αλλά εξελίχθηκε γρήγορα σε έναν καταπληκτικό γυμναστή και στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ άνθρωπο που άκουγε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Μέχρι και στους Κλίπερς έφτασε η χάρη αν και γενικά κάθε καλοκαίρι έφευγε στις ΗΠΑ και επέστρεφε σοφότερος σε γνώσεις.

Στην ΤΣΣΚΑ πήγε το καλοκαίρι του 2014 αν και ο Ετόρε Μεσίνα τον είχε ζητήσει και νωρίτερα.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι ένας από τους κορυφαίους γυμναστές/επιστήμονες στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αποχώρησε διότι πολύ απλά ο Πίνι Γκέρσον επέβαλλε τον Άβι Κοβάλσκι, γυμναστή με τον οποίο συνεργαζόταν στην Μακάμπι.