Μπαρτζώκας: «Οι παίκτες παίρνουν τις αποφάσεις, δεν μπορώ να παραπονεθώ για τα χαμένα σουτ στο τέλος»

Newsroom
Μπαρτζώκας
Για τα λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός και δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την ήττα από την Ντουμπάι.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στην παράταση από την Ντουμπάι BC (108-98), στο πλαίσιο της 26η αγωνιστικής της EuroLeague.

Στη συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα μπορούσε να κάνει καλύτερα η ομάδα του και να πάρει το «διπλό» από την πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως επίσης στάθηκε στην πίεση που έχει λόγω των συνεχόμενων αγώνων.

Αθλητικές Μεταδόσεις στο Gazzetta
tv-program

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ την Ντουμπάι BC για τη νίκη της. Έπαιξαν πολύ καλά σήμερα. Έχουν ασφαλώς πολύ επιθετικό ταλέντο και εμείς έπρεπε να παίξουμε πολύ καλύτερα αμυντικά, αν θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Στο τέλος φυσικά παίξαμε αρκετά καλύτερα στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι όμως πήραμε βιαστικές αποφάσεις. Παρ’ όλο που είχαμε την τελευταία επίθεση και οι δύο ομάδες ήταν στο μπόνους, βιαστήκαμε να εκτελέσουμε.

Πήραμε ένα μαρκαρισμένο σουτ του Ντόρσεϊ και ένα ακόμα του Φουρνιέ και δεν ήταν οι καλύτερες αποφάσεις για να κερδίσουμε το παιχνίδι, όμως είναι αυτό που συνέβη.

Με το τρίποντο του Φουρνιέ πήγαμε στην παράταση, όμως εκεί μετά το πρώτο τρίποντο από τον Γουόκαπ κάναμε τα πάντα λάθος. Όλες οι προσπάθειες, όλες οι επιλογές που πήραμε, ήταν υπό πίεση και αστοχούσαμε. Η Ντουμπάι ασφαλώς πήρε αυτοπεποίθηση και με τους πολύ ταλαντούχους επιθετικά παίκτες που διαθέτει χάσαμε.

Είναι οκ. Είναι μία εκτός έδρας ήττα. Μας πονάει επειδή πιστεύαμε στη νίκη, όμως αυτό είναι το μπάσκετ».

Για τις λάθος επιλογές που έκανε και στοίχισαν τη νίκη: «Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, οι παίκτες τις παίρνουν. Οι προπονητές παίρνουν αποφάσεις στα τάιμ άουτ. Με τους ταλαντούχους παίκτες που έχουμε με τον Φουρνιέ, τον Ντόρσεϊ και ένα λάθος φυσικά από τον Βεζένκοβ μετά από αμυντικό μας ριμπάουντ, νομίζω πως έκριναν το παιχνίδι.

Όλα έχουν να κάνουν με το ποιος θα βάλει ένα σουτ και ποιος θα χάσει ένα. Δεν μπορώ να παραπονεθώ στους παίκτες. Έκαναν κάποιες επιλογές, πήραν κάποια σουτ, δεν μπήκαν είναι οκ. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για αυτό».

Για το τι μπορούσε να γίνει διαφορετικά στην παράταση: «Ασφαλώς αφού χάσεις ένα παιχνίδι, σκέφτεσαι πως θα μπορούσες να έχεις κάνει κάποια διαφορετικά πράγματα. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ. Είναι το άθλημα των λαθών. Όταν ξεκινήσαμε την παράταση με το τρίποντο του Γουόκαπ, έπρεπε να καταφέρουμε να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Δεχθήκαμε δύο βολές από τον Ράιτ και δύο καλάθια από τον Μπέικον και μετά βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση. Κάθε προσπάθειά μας μετά από αυτό ήταν υπό πίεση».

Αν ο κύριος λόγος της ήττας ήταν η πίεση: «Ξέρετε αυτή η EuroLeague είναι μαραθώνιος. Κάποιες φορές αποδίδεις καλά και κάποιες άλλες όχι. Ήρθαμε εδώ την Κυριακή. Διαφορετικό μέρος, διαφορετικός καιρός και φυσικά το ταλέντο της Ντουμπάι. Νομίζω είχαμε έλλειψη ενέργειας σήμερα, δεν ήμασταν τόσο ενεργητικοί. Γι’ αυτό σκόραρε και τόσους πόντους η Ντουμπάι. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια ειδικά στην άμυνα. Έτσι θα βρίσκαμε ρυθμό και στην επίθεση.

Θα αναλύσουμε όμως το παιχνίδι. Θα δούμε στο βίντεο τι κάναμε καλά και τι όχι. Έτσι είναι η EuroLeague. Μπορείς να χάσεις οπουδήποτε και να κερδίσεις οπουδήποτε ανάλογα με το πως αποδίδεις ο ίδιος. Πρέπει να αποδεχθούμε πως η Ντουμπάι έπαιξε καλύτερα σήμερα».

@Photo credits: eurokinissi
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.