Κάνααν στο Gazzetta: «Όσο πολύ θέλουν οι οπαδοί μας να κερδίζουμε, τόσο το θέλουμε και εμείς»

Κάνααν στο Gazzetta: «Όσο πολύ θέλουν οι οπαδοί μας να κερδίζουμε, τόσο το θέλουμε και εμείς»

Δημήτρης Οικονόμου
Αιζάια Κάνααν Ολυμπιακός
Ο Αϊζάια Κάνααν «εκτέλεσε» τη Φενέρμπαχτσε και αφού αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού, μίλησε στο Gazzetta για την «ερυθρόλευκη» οικογένεια και την... κόντρα με την Μπαρτσελόνα στα play off της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω με πέντε πόντους και μοιάζει έτοιμος να παραδοθεί στη Φενέρμπαχτσε λίγο πριν εκπνεύσει η πεντάλεπτη παράταση. Μέχρι που μια μπάλα έπεσε μπροστά στα χέρια του Αϊζάια Κάνααν.

Χωρίς καν να το σκεφτεί ο Αμερικανός... πυροβόλησε για τρεις. Λίγο αργότερα σκόραρε ξανά από τις βολές, ενώ πέτυχε και το καθοριστικό δίποντο, που έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού, προτού αρπάξει την τελευταία ευκαιρία των Τούρκων μέσα από τα χέρια του Νικ Καλάθη.

Ήταν από αυτές τις βραδιές που δε γινόταν να αστοχήσει, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος στο Gazzetta. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι λατρεύουν αυτές τις βραδιές, όπως και εγώ. Ήθελα να μας δώσω... μομέντουμ ενόψει των play off. Τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας, έπρεπε να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε και το κάναμε. Να δώσουμε κρέντιτ στη Φενέρμπαχτσε, που ήρθαν και μας το έκαναν δύσκολο. Είναι μια καλή ομάδα και εμείς χαρούμενοι που τους κερδίσαμε».

Η «οικογένεια» του Ολυμπιακού και η ώθηση από τον κόσμο

Συχνά πυκνά ο Κάνααν αναφέρει το περίφημο, πλέον, buckle up. Προσδεθείτε σε ελεύθερη μετάφραση. Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, που στηρίζει την ομάδα σε καλές και κακές βραδιές.

«Είναι απλά κάποιες λέξεις... Είμαστε άνθρωποι, θα υπάρξουν καλές μέρες και κακές, στο φινάλε προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προσπαθούμε να κερδίσουμε παιχνίδια. Όσο πολύ θέλουν οι οπαδοί μας να κερδίζουμε, τόσο το θέλουμε και εμείς.

Το λέω για όσους μας στηρίζουν πραγματικά. Και στις καλές και τις κακές στιγμές βρίσκονται πάντα εκεί μαζί μας. Για όσους θέλουν να είναι δίπλα μας μόνο όταν πηγαίνουν όλα καλά, δεν ανησυχούμε. Είμαστε μία οικογένεια εδώ, θα μείνουμε ενωμένοι ό,τι και αν συμβεί».

Η στατιστική του στο φινάλε έγραψε 27 πόντοι, με 3/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα και ένα κλέψιμο. Το καθοριστικότερο όλων. Το φινάλε της κανονικής περιόδου το είδε από τον πάγκο, αλλά στην παράταση ήταν η... σπίθα που χρειαζόταν το ΣΕΦ.

Και φυσικά αποθεώθηκε, με το γήπεδο να τραγουδάει το όνομά του. Γεγονός που... ξεσηκώνει οποιονδήποτε αθλητή. «Είναι φανταστικό. Κάθε φορά που έχουμε αυτήν τη στήριξη, μας δίνει ώθηση να παίξουμε πιο δυνατά, να τα αφήσουμε όλα στο παρκέ. Μου πήρε δύο χρόνια να καταλάβω τι φωνάζουν, τώρα που το ξέρω νιώθω καλά».

Και τώρα... Μπαρτσελόνα

Ο Κάνααν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης επί της Φενέρμπαχτσε και της... επιλογής αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και πηγαίνει στη Βαρκελώνη να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four. Με το μειονέκτημα έδρας να μην είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα στο μυαλό του 32χρονου.

«Με πλεονέκτημα ή χωρίς, πάλι θα 'πρεπε να πάμε στην έδρα της Μπαρτσελόνα και να κερδίσουμε. Να μείνουμε ενωμένοι στα παιχνίδια στην Ισπανία, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί και έχουμε πολλές πιθανότητες».

Μέχρι να συμβούν όμως όλα αυτά, ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ακόμα ένα εγχώριο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, για τον γ' γύρο της Stoiximan Basket League. «Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να παίξουμε μαζί τους, όπως πιστεύω ότι είναι πάντοτε έτοιμοι για εμάς. Άλλο ένα παιχνίδι που θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

@Photo credits: eurokinissi