Ναν για Μπάλντγουιν: «Δεν μπαίνω σε διαμάχη με κάποιον που είχε μέσο όρο 3 πόντους»

Ο Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού με τον Μπάλντγουιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ο Κέντρικ Ναν απάντησε καυστικά στον Γουέιντ Μπάλντγουιν, «δικάζοντας» τον παίκτη της Μακάμπι.

Η κανονική διάρκεια της Euroleague ολοκληρώνεται σε μία μόλις αγωνιστική και η «τρέλα» για την επόμενη φάση αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει, με νέες κόντρες να δημιουργούνται τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ.

Μία από αυτές φαίνεται πως αρχίζει να είναι εκείνη ανάμεσα στον Κέντρικ Ναν του Παναθηναϊκού AKTOR και του Γουέιντ Μπάλντγουιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αφορμή υπήρξε ένα σχόλιο που έκανε ο παίκτης της ελληνικής ομάδας και υποστήριζε ότι θεωρεί τον εαυτό του ως τον κορυφαίο παίκτη στο επιθετικό κομμάτι στην Ευρώπη.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του γκαρντ της ισραηλινής ομάδας ο οποίος δήλωσε: «Έτσι αισθάνεται. Έχει βάλει μερικά μεγάλα καλάθια, αλλά υπάρχουν στατιστικά που δείχνουν ποιοι είναι οι καλύτεροι επιθετικά και δεν είναι στην κορυφή της λίστας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Υπάρχει ο Μάικ Τζέιμς (σ.σ. 18,8π.), ο Κίναν Έβανς (σ.σ. 17,4π.), εγώ (σ.σ. 17,5π.), ο Μάρκους Χάουαρντ (σ.σ. 18,5π.) που παίζει εξαιρετικά τώρα. Πλησιάζει κι ο Ναν (σ.σ. 9η θέση με 14,8π.). Κάνει ό,τι πρέπει να κάνει κι είναι πολύ εντυπωσιακό για Αμερικανό γκαρντ που παίζει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Αλλά δε μπορείς να αυτοαποκαλείσαι ο καλύτερος επιθετικά όταν υπάρχουν άλλοι με καλύτερα στατιστικά. Θα δούμε. Τα playoffs και το Final Four είναι αυτά που έχουν σημασία περισσότερο. Μόλις σκόραρε ένα μεγάλο νικητήριο καλάθι στη Μπολόνια, οπότε έχει ενδιαφέρον η κούρσα για τον καλύτερο επιθετικά».

Αυτή η τοποθέτηση δεν έμεινε αναπάντητη από τον Ναν, ο οποίος σχολιάζοντας το δημοσίευμα με τα λόγια του Μπάλντγουιν που ανέβασε το Eurohoops, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν θέλω να μπω σε διαμάχη με κάποιον που έχει μέσο όρο καριέρας 3 πόντους». Αυτό στο οποίο αναφέρετε ο παίκτης του Εργκίν Αταμάν, είναι τα νούμερα που είχε εκείνος του Κάτας, όταν βρισκόταν στο NBA όπου πέρασε 56 ματς με τη φανέλα των Γκρίζλις και των Μπλέιζερς, έχοντας μέσο όρο 3,1 πόντους.

@Photo credits: INTIME