Βίρτους - Παναθηναϊκός: Θέλει να παραμείνει στην κορυφαία τετράδα

Βίρτους - Παναθηναϊκός: Θέλει να παραμείνει στην κορυφαία τετράδα

ο ντίνος Μήτογλου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός (20-11) ψάχνει τη νίκη με την οποία θα παραμείνει στην κορυφαία τετράδα της βαθμολογίας, μέσα στην Ιταλία με αντίπαλο τη Βίρτους Μπολόνια (21:30, NovaSports Prime), η οποία βρίσκεται στο 17-14 και να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας.

Με συνολικά 3 αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση της Παρασκευής (29/3) στην τρίτη ημέρα της 32ης αγωνιστικής στην Euroleague, με το παιχνίδι ανάμεσα στη Βίρτους Μπολόνια και τον Παναθηναϊκό AKTOR να ξεχωρίζει καθώς υπάρχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον (Απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το NovaSports Prime στις 21:30 και Live η εξέλιξη του αγώνα στο Gazzetta).

Πιο συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 20 νίκες με 11 ήττες και θέλει να βρει τον τρόπο ώστε να εδραιωθεί στην κορυφαία τετράδα, κλειδώνοντας το πλεονέκτημα έδρας, μαζί με τη Μπαρτσελόνα, τη Μονακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη, η ιταλική ομάδα αν και είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα, πλέον με ρεκόρ 17-14 βρίσκεται στην 8η θέση, έχοντας το βλέμμα στα Play In.

Ο προπονητής των «Πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι: «Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δυο ομάδες. Οι τελευταίοι τρεις αγώνες στην κανονική περίοδο θα είναι σαν τελικοί. Τώρα είμαστε στη δεύτερη θέση και ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να την υπερασπιστούμε. Έχω τεράστιο σεβασμό στον κόουτς Μπάνκι, η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες και αγωνίζεται στην έδρα της. Παίζει διαφορετικά στο γήπεδό της σε σχέση με τους εκτός έδρας αγώνες. Περιμένω ένα δύσκολο ματς, πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να μοιράσουμε την μπάλα και σίγουρα να παίξουμε επιθετική άμυνα όπως κάναμε στο ΟΑΚΑ».

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο από την πλευρά του ανέφερε: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι μια πολύ καλή ομάδα που παίζει στην έδρα της. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και για αυτούς. Παίζουμε καλά, είμαστε στη δεύτερη θέση και προσπαθούμε να τη διατηρήσουμε. Τα τρία παιχνίδια που απομένουν είναι τελικοί για εμάς. Έχουν πολύ δυνατούς παίκτες σαν τον Σενγκέλια στο ποστ, έχει πολύ καλή δημιουργία, πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση εκεί. Νιώθω έτοιμος να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα».

Η Βίρτους Μπολόνια θα έχει στη διάθεσή της, τόσο τον Ντάνιελ Χάκετ όσο και τον Αϊζάια Κορντινιέ, με τον τεχνικό της, Λούκα Μπάνκι ωστόσο να αναφέρεται αρκετά στο έργο του Αταμάν λέγοντας ότι: «Ο κόουτς Αταμάν κατάφερε να δώσει στον Παναθηναϊκό μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα συγκεντρώνοντας πολύτιμες νίκες που σήμερα τον τοποθετούν επάξια στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας χάρη στην επιθετικότητα της άμυνας και την πάντα ισορροπημένη επίθεση. Σίγουρα θα είναι σκληροί αντίπαλοι και αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη θέση τους στη βαθμολογία, αλλά επιθυμία μας είναι να εκμεταλλευτούμε κάθε έναν από τους υπόλοιπους αγώνες για να φέρουμε την απόδοσή μας στο επίπεδο μιας κορυφαίας ομάδας».

Τα αποτελέσματα

Τετάρτη 27 Μαρτίου

Πέμπτη 28 Μαρτίου

Παρασκευή 29 Μαρτίου

  • Φενέρμπαχτσε - Άλμπα (19:45)
  • Ρεάλ - Ερυθρός Αστέρας (21:30)
  • Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός (21:30)

Η κατάταξη

Ρεάλ Μαδρίτης 25-6
Μονακό 21-11 (4)
Μπαρτσελόνα 21-11 (2)
Παναθηναϊκός 20-11
Ολυμπιακός 20-12
Φενέρμπαχτσε 19-12
Μακάμπι 19-13
Βίρτους 17-14
Μπασκόνια 16-16
Αναντολού Εφές 15-17
Παρτιζάν 14-18 (9β.)
Ζαλγκίρις 14-18 (9β.)
Αρμάνι Μιλάνο 14-18 (8β.)
Βαλένθια 14-18 (7β.)
Μπάγερν 13-19
Ερυθρός Αστέρας 11-20
Βιλερμπάν 7-25
Άλμπα 5-26

*Σε παρένθεση οι βαθμοί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις

@Photo credits: eurokinissi