Παπανικολάου: «Θα είναι ευχής έργον να προκριθούν οι δυο ομάδες μας στο Final 4»

Newsroom
Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Παναθηναϊκού AKTOR, μιλώντας για την εμπιστοσύνη στην ομάδα και το ενδεχόμενο πρόκρισης των «αιωνίων» στο Final 4.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν κομβικός για τον Ολυμπιακό στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κάνοντας μεγάλο ματς στην άμυνα και δίνοντας λύσεις στην επίθεση όταν οι Πειραιώτες κόλλησαν στο σκορ.

Ακολούθως μίλησε στην κάμερα της NOVA:

Για τη ψυχραιμία του σε ένα τέτοιο ντέρμπι: «Βοηθάει η εμπιστοσύνη στην ομάδα. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ φέτος, έχουμε κάνει μια τρομερή προσπάθεια. Δεν σταματάμε στο σημερινό παιχνίδι. Μένουν σημαντικά ματς. Είναι μια σημαντική νίκη, αλλά δεν είναι παραπάνω ή λιγότερο σημαντική από την προηγούμενη ή την επόμενη».

Για την άμυνα των Πειραιωτών: «Ξεκινήσαμε νωθρά. Επιτρέψαμε όπως και στην Μπολόνια στον αντίπαλο να νιώσει άνετα. Μετά ανεβάσαμε την έντασή μας και από εκεί καταφέραμε να φτάσουμε στην νίκη. Η ουσία είναι να καταφέρεις να ελαχιστοποιήσεις τα νωθρά διαστήματα. Αυτό πρέπει να δουλέψουμε εμείς. Μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, κάθε φάση μετράει».

Για τα ριμπάουντ που δεν άφησε ο Ολυμπιακός στους αντιπάλους του στην επανάληψη: «Το συζητήσαμε στο ημίχρονο. Όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά στην επανάληψη για να πάρουμε τις κατοχές».

Για το γεγονός πως αγωνίστηκαν οι Ουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Και ο Λαρεντζάκης ήθελε σαν τρελός να αγωνιστεί. Μπράβο στα παιδιά, εξαιρετικοί. Έδειξαν σαν να μην έλειψαν ούτε μια μέρα. Είναι σημαντικό αυτό που δίνουν τα παιδιά στην ομάδα».

Για το αν γίνεται να προκριθούν και οι δύο ομάδες στο Final 4: «Σίγουρα, η ποιότητα είναι εκεί. Μένει να το δείξουμε στην πράξη. Θα είναι ευχής έργον να συμβεί και να φέρουμε το ελληνικό μπάσκετ ψηλά με δύο ομάδες στο Final 4».

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN