EuroLeague: Επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό στο φίλαθλο του Ολυμπιακού που έκανε τη ρατσιστική επίθεση

EuroLeague: Επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό στο φίλαθλο του Ολυμπιακού που έκανε τη ρατσιστική επίθεση

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - Βαλένθια.
Η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι επιβάλλει ισόβιο αποκλεισμό από όλους τους αγώνες της EuroLeague στον φίλαθλο του Ολυμπιακού που έκανε το ρατσιστικό σχόλιο στον διαιτητή του αγώνα με τη Βαλένθια.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε από το πρωί του Σαββάτου να ανακοινώσει ότι ο φίλαθλος της ομάδας που έκανε τη ρατσιστική επίθεση σε έναν από τους διαιτητές του αγώνα με τη Βαλένθια, τον Ζοσέφ Μπισάνγκ (και καταγράφηκε στο Φύλλο Αγώνα) δεν έχει πια δικαίωμα εισόδου στο ΣΕΦ, αφού του αφαιρέθηκε το διαρκείας.

Η EuroLeague πήγε την απαγόρευση ένα βήμα παραπάνω, αφού σύμφωνα με ανακοίνωσή της, επέβαλλε στο συγκεκριμένο φίλαθλο δια παντός απαγόρευση εισόδου σε όλα τα ματς της EuroLeague και όλες τις εκδηλώσεις, οι οποίες σχετίζονται με τη διοργάνωση.

«Η EuroLeague επέβαλλε σε φίλαθλο ισόβιο αποκλεισμό από την είσοδό του σε αγώνες μπάσκετ της EuroLeague, εξαιτίας ρατσιστικών σχολίων προς έναν από τους διαιτητές της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Βαλένθια στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Η γηπεδούχος ομάδας, ο Ολυμπιακός έχει ήδη ακυρώσει την κάρτα διαρκείας του λίγο μετά το συμβάν και ανακοίνωσε ότι δεν θα του επιτρέψει να δει από το γήπεδο τα ματς της ομάδας.

Η EuroLeague, ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ισχυρή δέσμευση στη στήριξη της διαφορετικότητας και στην προώθηση του σεβασμού, χρησιμοποιώντας το μπάσκετ για να ενώσουν τους φιλάθλους και θα εφαρμόσουν μηδενική ανοχή στα παιχνίδια τους απέναντι σε πράξεις που πάνε κόντρα σε αυτές τις αρχές», αναφέρει η ανακοίνωση.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI