Παρτιζάν: Το τρομερό κορεό των Σέρβων για το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς το '92 (vid)

Παρτιζάν: Το τρομερό κορεό των Σέρβων για το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς το '92 (vid)

.
Οι οπαδοί της Παρτιζάν σήκωσαν ένα απίθανο κορεό πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, αποτυπώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα σουτ στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών: Το τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον τελικό με την Μπανταλόνα.

Η σεζόν 1991-1992 ολοκληρώθηκε με ένα ασύλληπτο triple crown για την Παρτιζάν του rookie κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς που κατέκτησε Πρωτάθλημα και Κύπελλο στη Γιουγκοσλαβία και το Πρωταθλητριών στο Abdi İpekçi της Κωνσταντινούπολης, με το αξέχαστο τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς κόντρα στην Μπανταλόνα.

Στα 10" για τη λήξη εκείνου του τελικού, ο Ράφα Γιοφρέσα άφησε την μπάλα στο καλάθι της Παρτιζάν για το 70-68. Εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στα χέρια του Τζόρτζεβιτς, ο οποίος πέτυχε ένα «τρελό» τρίποντο μπροστά από τον πάγκο των Καταλανών, σημαδεύοντας μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ιστορία των Final Four κι εκτοξεύοντας στα ουράνια μια χώρα, μια ομάδα και πολλές καριέρες.

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στη Stark Arena, οι οπαδοί της Παρτιζάν σήκωσαν ένα τρομερό κορεό με το τρίποντο του Σάλε, ένα από τα μεγαλύτερα σουτ στην ιστορία των Κυπέλλων Πρωταθλητριών που σημειώθηκε στις 16 Απριλίου 1992.

@Photo credits: KK Partizan Mozzart Bet Twitter