Euroleague: Η κόντρα ανάμεσα σε Λάσο και Σφαιρόπουλο έχει νικητή

Σπύρος Μαρκεζίνης
Euroleague: Η κόντρα ανάμεσα σε Λάσο και Σφαιρόπουλο έχει νικητή
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα αναμετρηθεί με τον Πάμπλο Λάσο για 14η φορά σε αγώνα της Euroleague, για τον έκτο γύρο της φετινής διοργάνωσης, αναζητώντας την παρθενική του νίκη στην Ευρώπη ως προπονητής του Ερυθρού Αστέρα.

Την Πέμπτη 2/11 στις 19:30 είναι προγραμματισμένο το πρώτο τζάμπολ για την έκτη αγωνιστική της Euroleague, με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπάγερν Μονάχου.

Η ομάδα του Βελιγραδίου ψάχνει την δεύτερή της νίκη μετά από αυτήν της πρεμιέρας κόντρα στην Βιλερμπάν με 94-73, ενώ παράλληλα ο προπονητής του σέρβικου συλλόγου θέλει να φτάσει στην πρώτη του επικράτηση στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως κόουτς του Ερυθρού Αστέρα, μετά την ήττα από την Παρτιζάν. Από την άλλη η Μπάγερν θέλει να φέρει το σερί στο 3-3.

Αντίπαλος του Έλληνα τεχνικού θα είναι ο Πάμπλο Λάσο, με τον οποίο έχουν παράδοση οκτώ ετών στην Euroleague. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο προπονητές είχαν «διασταυρώσει τα ξίφη» τους πρώτη φορά την σεζόν 2014-15. Τότε, στην παρθενική του χρονιά στην διοργάνωση ο Σφαιρόπουλος είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο Final-4 όπου και ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης του Λάσο στον τελικό με 78-59.

Έκτοτε οι δύο τους μετρούν 12 ακόμα αγώνες ως αντίπαλοι με τον 56χρονο τεχνικό από την Ισπανία να μετράει συνολικά εννέα νίκες εις βάρους του Σφαιρόπουλου, ο οποίος ως προπονητής του Ολυμπιακού και της Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει καταφέρει να επικρατήσει τέσσερις φορές.

Την Πέμπτη, ο Ερυθρός Αστέρας θα υποδεχτεί την Μπάγερν Μονάχου, με την μεταξύ τους κόντρα να γέρνει υπέρ των Σέρβων με 5-4 και στους πάγκους των ομάδων να βρίσκονται οι δύο προπονητές που ανέλαβαν πρόσφατα τα ηνία των δύο συλλόγων.