EuroLeague Final Four, Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο με την είσοδο στον τελικό της EuroLeague

EuroLeague Final Four, Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο με την είσοδο στον τελικό της EuroLeague

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο
Σημαντικό ποσό θα βάλει στα ταμεία του ο Ολυμπιακός με την είσοδό του στον τελικό της EuroLeague, διεκδικώντας ακόμα περισσότερα έσοδα αν επικρατήσει της Ρεάλ (Κυριακή 21/5 - 20:00) και κατακτήσει το τρόπαιο στο Κάουνας.

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού παραμένει η κατάκτηση της EuroLeague, αφού όπως τόνισε και ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη επί της Μονακό, οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν για δύο νίκες στο Κάουνας.

Ωστόσο η σπουδαία πρόκριση επί της Μονακό εξασφάλισε στον Ολυμπιακό ένα αξιοσέβαστο ποσό για τα ταμεία του. Οι Πειραιώτες θα φύγουν από τη Λιθουανία με κέρδη που αγγίζουν το εκατομμύριο ακόμα και αν τελικά δεν επιστρέψουν με την κούπα στο Φάληρο.

Συγκεκριμένα ο πρώτος της EuroLeague, ο νικητής δηλαδή του τελικού Ολυμπιακός - Ρεάλ, θα εισπράξει ένα ποσό κοντά στα 1.800.000 ευρώ, με τον δεύτερο να περιορίζεται κοντά στο 1 εκατομμύριο. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτά τα ποσά είναι σημαντικά για την ευρωστία του εκάστοτε κλαμπ.

Για την ιστορία η τρίτη από την τέταρτη θέση δεν απέχει αρκετά, αφού ο νικητής του μικρού τελικού ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μονακό, θα εισπράξει περίπου 880 χιλιάδες, ενώ ο ηττημένος κοντά στις 760. Από τη 15η έως τη 18η θέση (θυμίζουμε ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στη 17η) δεν υπάρχει μερίδιο στο prize pool.

@Photo credits: eurokinissi