Μήτογλου: «Προσπέρασε» την FIBA και περιμένει την απόφαση του CAS

Μήτογλου: «Προσπέρασε» την FIBA και περιμένει την απόφαση του CAS

Μήτογλου: «Προσπέρασε» την FIBA και περιμένει την απόφαση του CAS
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, ο 26χρονος Έλληνας power forward επέλεξε να προσφύγει απευθείας στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης και μέσα στο καλοκαίρι θα ξέρει πότε θα ξαναπατήσει παρκέ. Ελπίδες για επιστροφή του στην διάρκεια της επόμενης σεζόν.

Την ώρα που o πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνου (του έγινε διακοπή μόλις βγήκε η τιμωρία του) βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και προπονείται ατομικά για να μην χάσει την φόρμα και περιμένει τις νεότερες εξελίξεις στην υπόθεσή του, η νομική του ομάδα δίνει τον δικό της αγώνα για να μειώσει την πρώτοδική ποινή του.

Σύμφωνα με την Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που έκανε κάτι περισσότερο από 11 μήνες για να καταλήξει στην τιμωρία του (αποκλεισμός 32 μηνών από τα γήπεδα, λόγω χρήσης της απαγορευμένης ουσίας “μεθανδιενόνης” στην οποία βρέθηκες θετικός στις 3 Μαρτίου του 2022), ο Ντίνος Μήτογλου θα επιστρέψει επίσημα στις προπονήσεις (με όποια ομάδα θα έχει συμφωνήσει) τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μετά από τις 4 Νοέμβρη του ιδίου έτους.

Από τις 7 του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως, όταν έγινε γνωστή η ποινή του, οι δικηγόροι του άρχισαν να προετοιμάζουν την νομική τους «αντεπίθεση» και μετά από ώριμη σκέψη, προκρίθηκε η παράκαμψη του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της FIBA (ώστε να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος).

Κάπως έτσι ελήφθη η απόφαση για απευθείας προσφυγή στο CAS, το οποίο θα εκδώσει την τελεσίδικη απόφαση της υπόθεσης πολύ νωρίτερα, κάτι που σημαίνει ότι ο Θεσσαλονικιός ψηλός θα μάθει μέσα στο καλοκαίρι πότε θα είναι σε θέση να ξαναπαίξει επαγγελματικό μπάσκετ.

Ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν, επειδή η πειθαρχική επιτροπή της FIBA δεν φάνηκε να έλαβε υπ' όψιν της σοβαρά τον παράγοντα έλλειψης δόλου, νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, δεν αποκλείεται να ρίξει την τιμωρία του κατά 8-12 μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο Μήτογλου τιμωρηθεί με 20-24 μήνες αποκλεισμό, στην χειρότερη περίπτωση θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα τον Μάρτιο του 2024! Δηλαδή θα έχει δικαίωμα να υπογράψει και να προπονηθεί με ομάδα, από τις αρχές του επόμενου χρόνου, καθώς η ποινή του επιτρέπει να ξεκινήσει επίσημα προπονήσεις 2 μήνες πριν εκπνεύσει ο χρόνος τιμωρίας του.

Στην καλύτερη (αν δηλαδή η ποινή του πέσει στους 20 μήνες), η επανεμφάνιση του Ντίνου μπορεί να γίνει από τις 4 του τρέχοντος Νοέμβρη και μετά, κάτι που αν συμβεί, σημαίνει ότι μετά την ετυμηγορία, θα μπορέσει να διαπραγματευτεί την μετεγγραφή του.