Βγήκε η απόφαση για την υπόθεση-ντόπινγκ του Μήτογλου!

Βγήκε η απόφαση για την υπόθεση-ντόπινγκ του Μήτογλου!

Αντώνης Καλκαβούρας
Βγήκε η απόφαση για την υπόθεση-ντόπινγκ του Μήτογλου!
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της FIBA στον 26χρονο φόργουορντ, ο οποίος τιμωρήθηκε πρωτόδικα με αποκλεισμό 32 μηνών από τα γήπεδα. Τον Νοέμβριο του 2024 θα ξαναπαίξει μπάσκετ ο Μήτογλου αν διατηρηθεί ως έχει η ποινή αφού είναι διπλά εφέσιμη.

Όλη της την αυστηρότητα εξήντλησε η τριμελής πειθαρχική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην υπόθεση ντόπινγκ του Ντίνου Μήτογλου. O Θεσσαλονικιός power-forward της Αρμάνι τιμωρήθηκε μεν με αποκλεισμό 32 μηνών από την αγωνιστική δράση, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του Gazzetta, στην ουσία οι δικαστές του επέβαλαν την πλέον βαρύτατη ποινή.

Και αυτό γιατί η τιμωρία των 32 μηνών προέκυψε αφότου υπολόγισαν ως ελαφρυντικό την σύλληψη της γιατρού που του χορήγησε τα σκευάσματα από τα οποία βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Αυτό σημαίνει ότι η αρχική πρόθεση των δικαστών ήταν να τιμωρηθεί με 4 χρόνια αποκλεισμό, αλλά ο χρόνος της τιμωρίας του μειώθηκε κατά περίπου 33%, επειδή έλαβαν υπ΄' όψιν τους ότι έπεσε θύμα πλάνης.

Οι δικηγόροι του Έλληνα παίκτη θα καταθέσουν έφεση, ενώ έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν και στο CAS στην περίπτωση που το ποσοστό μείωσης της τιμωρίας δεν ικανοποιήσει τον πελάτη τους.

Όπως και να έχει το πράγμα πάντως, ο “Mήτο” που έχει τεθεί εκτός από τις 3 Μαρτίου του 2022 (μετά το ματς Παναθηναϊκού-Αρμάνι για την Euroleague), φαίνεται ότι χάνει οριστικά την εφετινή σεζόν, ενώ στόχος του είναι να μειώσει την ποινή τουλάχιστον στο μισό, ώστε να αγωνιστικά διαθέσιμος στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν (2023-2024).

Αν η ποινή του μείνει ως έχει, τότε η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους τοποθετείται στις αρχές Νοεμβρίου του 2024.