Ματ Τόμας: Η σεζόν του ακριβοπληρωμένου Αμερικανού θα τελειώσει πρόωρα

Ματ Τόμας: Η σεζόν του ακριβοπληρωμένου Αμερικανού θα τελειώσει πρόωρα

Η σεζόν για τον Ματ Τόμας ολοκληρώνεται νωρίς
Μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού για την ενεργοποίηση του Μάριους Γκριγκόνις στην Basket League, o Ματ Τόμας θα αγωνιστεί μόνο στα εναπομείναντα παιχνίδια της EuroLeague.

Ο Ματ Τόμας πήρε τις... περγαμηνές του μεσούσης της σεζόν και μετακόμισε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στην Αθήνα προκειμένου να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Παρότι ο Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε για να αποτελέσει ένα «όπλο» για τους «πράσινους» και σε επίπεδο Basket League, τα όσα μεσολάβησαν με τις αλλαγές του Ντέγιαν Ράντονιτς προτού αποχωρήσει περίπλεξαν την κατάσταση. Πλέον ο Τόμας είναι εκείνος που καλείται να «πληρώσει» το τίμημα και να μείνει εκτός του ελληνικού ρόστερ για το υπόλοιπο κομμάτι της σεζόν.

Σε αυτό φυσικά έπαιξαν ρόλο τόσο η άνοδος της απόδοσης του Μάριους Γκριγκόνις με τον ερχομό του Χρήστου Σερέλη στον πάγκο του Παναθηναϊκού που του εξασφάλισε και την τελευταία θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και η άρνηση του Άντριου Άντριους να συμβιβαστεί με την ομάδα μέχρι και την περασμένη εβδομάδα όπου έλυσε και το συμβόλαιό του. Επιπλέον, είναι εμφανές ότι ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του και δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα που του έχουν παρουσιαστεί.

Ουσιαστικά, ο Ματ Τόμας θα λάβει περίπου το ποσό των 400.000 δολαρίων (σχεδόν 100.000 το μήνα οι απολαβές του) για έξι ματς στα οποία έχει πατήσει παρκέ στην Ευρώπη για τους «πράσινους» και ένα παιχνίδι Basket League απέναντι στον Προμηθέα (όταν και έπαθε τη διάσειση παραμονές του Final 8 του Κυπέλλου).

Ο Παναθηναϊκός το ερχόμενο καλοκαίρι και με βάση τα «θέλω» του νέου προπονητή θα είναι σε θέση να αποφασίσει για το αν και εφόσον θα ενεργοποιήσει την οψιόν στο συμβόλαιο του Τόμας. Σε μία τέτοια συνθήκη παραμονής για τον Αμερικανό, οι απολαβές του θα ανέλθουν στο +1 εκατομμύριο δολάρια.

Η ευρωπαϊκή σεζόν των «πρασίνων» ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου κόντρα στην Πάρτιζαν στο Βελιγράδι και έκτοτε ο Τόμας (θα έχει δώσει συνολικά 11 παιχνίδια EuroLeague) θα παρακολουθεί την προσπάθεια της ομάδας από την άκρη του πάγκου.