Γκλίκμαν: «Δεν θα υπάρχει ομάδα από το Ντουμπάι τη νέα σεζόν στην Euroleague, χρειάζεται πλάνο και σκέψη»

Γιώργος Κούβαρης
Γκλίκμαν: «Δεν θα υπάρχει ομάδα από το Ντουμπάι τη νέα σεζόν στην Euroleague, χρειάζεται πλάνο και σκέψη»
Σε συνέντευξή του στο Ισραήλ, ο Μαρσάλ Γκλίκμαν ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει άμεσα ομάδα από το Ντουμπάι στην Euroleague ενώ τόνισε ότι οι ρωσικές ομάδες θα επιστρέψουν τη διοργάνωση αμέσως μετά το τέλος του πολέμου.

Ο CEO της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μίλησε στην «Walla» όπου στάθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής ομάδας από το Ντουμπάι.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει ομάδα από το Ντουμπάι τη νέα σεζόν στην Euroleague. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις μαζί τους τα δύο τελευταία χρόνια και είναι αλήθεια ότι μας ενδιαφέρει μια τέτοια προοπτική. Όμως για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί σκέψη και σχεδιασμός» ήταν τα λόγια του Γκλίκμαν, ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης:

«Είναι μια διαφορετική και ειδική κατάσταση. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τα logistics. Εάν χρειάζονται τέσσερις ώρες για να φτάσει κάποιος στο Ντουμπάι από το Τελ Αβίβ, τότε οι πτήσεις από άλλες χώρες της Ευρώπης θα φτάσουν και τις επτά ώρες. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχει μια αναπτυσσόμενη αγορά εκεί, υπάρχουν χρήματα και υπάρχει ένα μεγάλο γήπεδο, αλλά δεν υπάρχει ιστορία και παράδοση. Δεν υπάρχει κανένα πρωτάθλημα και καμία ομάδα ακόμα. Θα θέλαμε να δούμε το μπάσκετ να αρχίσει να αναπτύσσεται λίγο και εκεί»

Στη συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε πρώτη φάση ομάδα από το Ντουμπάι στο Eurocup: «Το Eurocup έχει πραγματικά μικρούς συλλόγους με χαμηλό μπάτζετ και θα ήταν δύσκολο να τους ζητήσουμε να πετάξουν στο Ντουμπάι. Θα ήταν πολύ ωραίο να φέρουμε το Ντουμπάι στην οικογένεια της EuroLeague. Θα υπήρχε και πολιτικός αντίκτυπος. Μου αρέσει να βλέπω Έλληνες και Τούρκους μαζί στο γήπεδο. Θα ήταν υπέροχο να παρακολουθώ τους Ισραηλινούς να παίζουν εναντίον των Άραβων από το Ντουμπάι».

Όσο για τις ρωσικές ομάδες και το αν θα επιστρέψουν στην Euroleague; Ο Γκλίκμαν ήταν σαφής: «Όχι πριν τελειώσει ο πόλεμος. Θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και άλλων μεγάλων φορέων και θα ενεργήσουμε ανάλογα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.