Άλμπα - Βίρτους 74-96: Ο 20άρης Τεόντοσιτς της έδωσε ανάσα playoffs (vid)

Η Βίρτους Μπολόνια ήταν σαρωτική απέναντι στην Άλμπα και με τον Μίλος Τεόντοσιτς να ξεκινά την επίθεση και τον Κάιλ Γουίμς να την ολοκληρώνει, πέρασε από το Βερολίνο με 74-96 και κοιτάζει οκτάδα.

Η Βίρτους Μπολόνια ταξίδεψε στο Βερολίνο με το μυαλό της σε μία νίκη που θα την έφερνε μία ανάσα από το εισιτήριο των playoffs. Ο «εγκέφαλος» των Ιταλών, Μίλος Τεόντοσιτς, έδωσε τον ρυθμό και ο Κάιλ Γουίμς... τον απογείωσε.

Το τελικό 74-96 όχι μόνο δικαιώνει την ομάδα του Σκαριόλο κόντρα στην Άλμπα, αλλά της δίνει και τα αποθέματα ψυχολογίας για μία συνέχεια αρκετά αγχωτική. Μπροστάρηδες στην άλλη πλευρά οι Σίκμα και Σμιθ.

Ο αγώνας

Την αστοχία των πρώτων αγωνιστικών λεπτών σταμάτησε ο Ολίντε με μακρινό σουτ και μία εύστοχη βολή που έβαλε σε θέση οδηγού την Άλμπα με τον Σμιθ να κάνει το 6-0. Ζαϊτέ και Τεόντοσιτς με σκορ και δημιουργία διόρθωσαν την εικόνα του ξεκινήματος και άλλαξαν χέρια στο προβάδισμα με επιμέρους 2-9 μέχρι και το 5ο λεπτό. Ο Σέρβος συνέχισε να προκαλεί ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων με πολλή κίνηση και η Βίρτους έβαλε περισσότερα πρόσωπα στο παιχνίδι φτάνοντας το 14-22.

Η διαφορά πέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 10 πόντων με το τρίποντο του Γουίμς στο 11ο λεπτό (14-25) και μετά το 5ο λάθος της Άλμπα (όσα και η Βίρτους). Όσο οι Βερολινέζοι επιχειρούσαν να επιστρέψουν σε κοντινή απόσταση από την περιφέρεια ανεπιτυχώς (1/7), ο Ζαϊτέ εκμεταλλευόταν την οντότητα που έδινε στη ρακέτα της ομάδας του και ανέβασε σε 19-33. Παρά τα όσα έκαναν Λο και Σίκμα για να κρατήσουν στο ματς τους Γερμανούς, η Μπολόνια είχε βρει την ενέργεια που χρειαζόταν για το +18 (31-49) λίγο πριν το ημίχρονο.

Οι ασίστ (6) και τα... φόλοου του Σίκμα επέτρεψαν στην Άλμπα να ανασάνει και πάλι με την επιστροφή, όταν ο ίδιος έγραψε το 43-53 με ένα τρίποντο του Σμιθ να παρεμβάλλεται στους 7 πόντους του. Όμως το 48-56 μετατράπηκε σε 48-62 με νέο σερί των Ιταλών έχοντας ενεργοποιήσει τον Χάκετ και κρατώντας υψηλά τα στάνταρ της συνεργασίας τους. Το 5ο σουτ από το τόξο για τον Τεόντοσιτς έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (52-71) και τον ίδιο στους 21 πόντους μετά από 28 λεπτά.

Το ρολόι ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα με την είσοδο των ομάδων για την τελευταία περίοδο, στην οποία η Βίρτους θέλησε να «κλειδώσει» μία και καλή την υπόθεση νίκη και έχοντας κρατήσει την αντίπαλό της στους 4 πόντους απάντησε με 16. Το 63-93 από τον Γουίμς δεν άφηνε κανέναν περιθώριο αντίδρασης με τα «άλμπατρος» να καταρρέουν και να... αποδέχονται το αρνητικό αποτέλεσμα. Η Άλμπα είδε τον Ολίντε να σκοράρει από τη γραμμή μετά από 6μιση άγονα λεπτά για να πάρει το χειροκρότημα των οπαδών της.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 33-49, 59-77, 74-96

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η εικόνα των δύο ομάδων ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με την Μπολόνια να παίρνει από νωρίς τη διαφορά και να την ανεβάζει στην πορεία του αγώνα. Στο 54-74 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ήταν πλέον διαστικαστικό.

Ο MVP: Ο Μίλος Τεόντοσιτς που η παρουσία του στο παρκέ έδωσε λύσεις και ηρεμία. Παρά τα 5 λάθη, σημείωσε 21 πόντους σε 18 λεπτά, με 6 ασίστ και 1 κλέψιμο με 5/7 τρίποντα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Διόλου αφανής με ισοφάριση ρεκόρ καριέρας ο Κάιλ Γουίμς των 22 πόντων και 4/7 τρίποντα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπλατ έμεινε στο μηδέν για τα 15 λεπτά που αγωνίστηκε και δεν έδωσε βοήθειες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 6/25 στα τρίποντα της Άλμπα, οι 27 ασίστ της Βίρτους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Βίρτους εξακολουθεί να δίνει δείγματα ζωής και παλεύει (ακόμη και με αυτόν τον αντίπαλο) να ορθοποδήσει στην τελική ευθεία βάζοντας μπροστά την εμπειρία του ρόστερ της. Από την άλλη η ενθουσιώδης Άλμπα θέλει απλώς να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υπόλοιπο της σεζόν.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Βίρτους είχε επικρατήσει με 85-76 στην έδρα της στο πρώτο ματς και με το αποτέλεσμα αυτό... ντουμπλάρει τις νίκες απέναντι στην Άλμπα.

δ

e

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.