Πάρις Λι: Ένας παίκτης... ορχήστρα που εκτέλεσε μόνο από τρεις θέσεις (vid)

Πάρις Λι: Ένας παίκτης... ορχήστρα που εκτέλεσε μόνο από τρεις θέσεις (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Πάρις Λι: Ένας παίκτης... ορχήστρα που εκτέλεσε μόνο από τρεις θέσεις (vid)
Ο Πάρις Λι τα έκανε όλα στη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ζαλγκίρις. Εκτέλεσε μόνο από τρεις θέσεις και είχε μόλις 2 πόντους στο ημίχρονο.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν ο Πάρις Λι αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για να αναλάβει ρόλο βασικού. Πέρσι στη Μονακό θα μπορούσε να αναδειχθεί «καλύτερος 6ος παίκτης», αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που απαιτούσε να έρχεται από τον πάγκο και να αλλάζει τη ροή των αγώνων της γαλλικής ομάδας.

Στον Παναθηναϊκό, ειδικά με τους συχνούς τραυματισμούς του Νέιτ Γουόλτερς, ο Αμερικανός γκαρντ έχει αναλάβει έναν διαφορετικό ρόλο. Και μέχρι στιγμής τον εξυπηρετεί, έχοντας και άλλες διάφορες διανομές... ρόλων. Στο Λαύριο ήταν... clutch, σε άλλα ματς κορυφαίος αμυντικός, κόντρα στη Ζαλγκίρις ο παίκτης που τα έκανε όλα.

Με μία μικρή... χρονοκαθυστέρηση, αλλά τα έκανε! Στην πρώτη περίοδο της νίκης του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ζαλγκίρις ο Λι είχε μόλις δύο πόντους, ένα λέι απ.

Lee 1est quarter
Τα σουτ του Πάρις Λι στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η δεύτερη περίοδος του Αμερικανού γκαρντ ήταν χειρότερη, με 0/2 σουτ, ένα χαμένο τρίποντο και ένα χαμένο δίποντο. Και φυσικά τον Παναθηναϊκό να πελαγοδρομεί και να είναι πίσω στο σκορ με 42-27!

Lee 2nd quarter
Τα σουτ του Λι στη 2η περίοδο.

Ο Λι πήρε... φωτιά!

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου ο Λι ήταν ένα κράμα «Γουίλιαμς-Μπέικον-Γκριγκόνις». Έκανε ό,τι κάνουν ή θα έπρεπε να κάνουν οι συμπαίκτες του στο παρκέ. Μόνος του! Μέτρησε 17 από τους 37 πόντους του Παναθηναϊκού χωρίς να χάσει ούτε ένα σουτ: 4/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 1/1 βολή.

Lee 3nd quarter
Η απίθανη εμφάνισή του στην 3η περίοδο.

Και όταν πλέον το ματς είχε κριθεί, έριξε ταχύτητα, μετρώντας 2/3 σουτ (1/1 τρίποντο και 1/2 δίποντα) στην τελευταία περίοδο.

Όπως και να έχει, ο διαμοιρασμός των σουτ που πήρε είναι από τις αγαπημένες του θέσεις.

Lee 4th quarter

Συμμετοχή σε 32 πόντους του Παναθηναϊκού

Από την κορυφή του τριπόντου (4/4), από την αμέσως διπλανή θέση (προς τα δεξιά με 1/2) και φυσικά τα λατρευτά του λέι απ (4/6).

Ο Λι δεν έμεινε μόνο στο σκορ. Με τις τέσσερις ασίστ του πρόσθεσε άλλους 9 πόντους στο ενεργητικό του, έχοντας συμμετοχή σε 32 πόντους των «πράσινων».

@Photo credits: INTIME