Βεζένκοβ: Οι νέοι όροι στο συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό

Βεζένκοβ: Οι νέοι όροι στο συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό

Βεζένκοβ: Οι νέοι όροι στο συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό
Το Gazzetta αναλύει τα νέα δεδομένα στη συνεργασία του Σάσα Βεζένκοβ με τον Ολυμπιακό και την επιλογή του timing.

Ο Ολυμπιακός αφού «έπαιξε» όπως αρμόζει στην εποχή μας στα social media, ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον Σάσα Βεζένκοβ. Ενας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής Euroleague θα μείνει κάτοικος Πειραιά τουλάχιστον μέχρι το 2025 εκτός αν επιλέξει να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το Gazzetta αναλύει τα νέα δεδομένα στη συνεργασία των δύο πλευρών καθώς επίσης εξηγεί και την επιλογή να επεκταθεί αυτή την εποχή το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Καλύτεροι όροι για όλους

Το προηγούμενο συμβόλαιο του 27άχρονου φόργουορντ ολοκληρωνόταν το 2024. Πλέον επεκτάθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με τον Ολυμπιακό να «δένει» τον Βεζένκοβ για έναν επιπλέον χρόνο στην περίπτωση που δεν ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Ο Βεζένκοβ την τελευταία διετία έχει εκτοξεύσει την απόδοσή του και τα χρήματα τα οποία προέβλεπε η προηγούμενη συμφωνία δεν αντικατόπτριζαν την επιρροή του στην ομάδα. Το περασμένο καλοκαίρι όταν οι Κινγκς πλησίασαν τον Βεζένκοβ, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος του υποσχέθηκαν καλύτερους οικονομικούς όρους. Οχι για να τον πείσουν να μείνει, αλλά γιατί το άξιζε. Κι έτσι προχώρησαν στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έλαβε σημαντική αύξηση.

Το κέρδος του Ολυμπιακού είναι η αλλαγή στους οικονομικούς όρους των NBA out. Ο Βεζένκοβ παραμένει ενεργός προς αποχώρηση για το ΝΒΑ το επόμενο καλοκαίρι (όπως και αυτό του 2024), ωστόσο τα έσοδα στα ταμεία της ομάδας θα είναι πολλά περισσότερα από τα προβλεπόμενα που υποχρεώνει τις ομάδες ο κανονισμός του ΝΒΑ.

Το timing παίζει ρόλο

Θα μπορούσε να είναι ένα επικοινωνιακό τρικ μετά από ήττα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει τρόπο λειτουργίας εδώ και χρόνια. Μετά την ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αποφάσισε να ανακοινώσει τη συμφωνία. Η ομάδα δεν έχει ανάγκη επικοινωνιακά κόλπα αφού αφήνει το παρκέ να... μιλάει για την ίδια.

Ο Βεζένκοβ πλέον αισθάνεται ακόμη καλύτερα στον Ολυμπιακό. Ετσι κι αλλιώς ένιωθε την εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα και των ιδιοκτητών, απλά πλέον είδε τους κόπους του και την απόδοσή του να επιβραβεύονται. Ανέκαθεν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος σέβονταν τους παίκτες τους και τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει κατά πολύ την φιλοσοφία τους ανανεώνοντας πρόωρα αρκετούς παίκτες (Παπανικολάου, ΜακΚίσικ, Φαλ οι πιο πρόσφατοι).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.