Βίρτους Μπολόνια - Άλμπα Βερολίνου 85-76: «Εσπασε» με κόπο το αρνητικό σερί (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Η Βίρτους Μπολόνια (5-8) πήρε τη νίκη απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (3-10), η οποία συμπλήρωσε 10 σερί ήττες, με σκορ 85-76. Πρωταγωνιστές οι Τεόντοσιτς, Γουίμς και Χάκετ.

Μετά από τέσσερις σερί ήττες, με τελευταία το διασυρμό στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, η Βίρτους Μπολόνια επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 85-76.

Η Άλμπα δεν απείλησε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα, προηγήθηκε μόλις στην πρώτη κατοχή (2-0) και στη συνέχεια υποχρεώθηκε να κυνηγάει είτε με μικρές, είτε με μεγάλες διαφορές.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 11 πόντους, 9 ασίστ και ένα μεγάλο τρίποντο στο φινάλε, ενώ η Βίρτους βρήκε σκορ από τους Τζαϊτέ (13π.), Γουίμς (16π.) και Χάκετ (13).

Η Άλμπα άργησε να μπει στο ματς, με τον Λουκ Σίκμα να τελειώνει με 16 πόντους. Πλέον, οι Γερμανοί συνεχίζουν το δικό τους αρνητικό σερί που έφτασε στις 10 συνεχόμενες ήττες!

Το ματς

Η Βίρτους δεν έπιασε μεγάλη απόδοση. Το... μαρτυρούν οι αριθμοί. Έχασε τη μάχη των ριμπάουντ, είχε 33% στα τρίποντα και 63% στα δίποντα. Και όμως... Έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τη νίκη.

Η ιταλική άμυνα περιόρισε τον Ταμίρ Μπλατ (άποντος σε 20 λεπτά), δεν επέτρεψε στη γερμανική ομάδα να βρει καλό σουτ από την περιφέρεια (4/14 τριπ.) και την υποχρέωσε σε 13 λάθη.

Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς σημειώθηκε στο 22', όταν η Βίρτους προηγήθηκε με +14 (45-31). Η Άλμπα εκμεταλλεύτηκε την υπεροπλία στους ψηλούς και μείωσε μέχρι το 63-57 με δίποντο του Κουμάτζε.

Ένα τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς στο όριο των πέντε λεπτών έφερε τη διαφορά στους 9 πόντους (68-59), ενώ δύο βολές του Σέρβου και ένα δίποντο γκολ-φάουλ του Σενγκέλια έφερε τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (73-62).

Ο Σενγκέλια συνέχισε να σκοράρει για το 75-64. Η Άμπα με τρίποντο του Σίκμα επιχείρησε να διεκδικήσει τη νίκη (77-69), όμως στην αμέσως επόμενη κατοχή ο Κάιλ Γουίμς με τρίποντο έκανε το 80-69.

Ακόμη και σε εκείνο το σημείο η Άλμπα δεν παράτησε το ματς. Τέσσερις σερί πόντοι από Λο και Σμιθ έκαναν το σκορ 82-75, 1:06 πριν το τέλος. Ο Τεόντοσιτς έδωσε τη... χαριστική βολή με τρίποντα στα 18 δεύτερα και ενώ ο χρόνος της επίθεσης της Βίρτους πλησίαζε στο μηδέν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα τελευταία λεπτά, όταν η Βίρτους με κρεσέντο του Σενγκέλια και του Τεόντοσιτς η διαφορά ανέβηκε στους 11 πόντους.

Οι ΜVP's: Ο Μίλος Τεόντοσιτς με 11 πόντους, 9 ασίστ και το τρίποντο που έκρινε το ματς. Και ο Κάιλ Γουίμς με 16 πόντους, 5/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για ένα ακόμα ματς ο Μπλατ έμεινε χωρίς πόντο.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ισμαήλ Μπακό με 10 πόντους, βοήθησε στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του Σενγκέλια με 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ. Πολύτιμος και ο Ντάνιελ Χάκετ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 25 ασίστ της Βίρτους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Βίρτους ήθελε το ματς περισσότερο, για να σταματήσει το αρνητικό της σερί. Δεν έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, αλλά έκανε αυτά που έπρεπε σωστά. Η Άλμπα άργησε να μπει στο ματς, όταν το έκανε έδειξε ότι μπορούσε κάτι περισσότερο, αλλά ήταν αργά.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 40-29, 63-52, 85-76

Virtus - Alba stats

Virtus - Alba stats

@Photo credits: Virtus Bologna twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.