Άλμπα - Μπαρτσελόνα 86-88: Γλίτωσε την αυτοχειρία στο Βερολίνο (vid)

Άλμπα - Μπαρτσελόνα 86-88: Γλίτωσε την αυτοχειρία στο Βερολίνο (vid)
H Άλμπα μετά την καταστροφική τρίτη περίοδο, απείλησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο την Μπαρτσελόνα η οποία έφυγε με το «διπλό» από το Βερολίνο (86-88) στο ντεμπούτο του Μίροτιτς.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενήθηκε από την Άλμπα στο Βερολίνο για την 11η αγωνιστική και κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη με 86-88 στην επιστροφή του Νίκολα Μίροτιτς, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα τους Γερμανούς στην 8η συνεχόμενη ήττα τους που συνιστά την χειρότερη επίδοση στα ευρωπαϊκά τους δεδομένα.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ ήταν και ο πιο κομβικός παίκτης στο ντεμπούτο του μετά τον τραυματισμό και αναδείχθηκε ο MVP του ματς για τους «μπλαουγκράνα».

Ο αγώνας

Στον ρυθμό που έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται και οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν κύλησε ο αγώνας από το ξεκίνημά του με τον Μπλατ να γράφει το 7-6 μετά από δυόμιση λεπτά και τον Σίκμα να σκοράρει από μακριά για το 10-10 λίγο αργότερα. Από το ίδιο σημείο και σε σερί επιθέσεις, ο Μίροτιτς που έδειξε να γίνεται παράγοντας από τις πρώτες στιγμές τις επιστροφής του έδωσε αέρα 6 πόντων (10-16), ενώ ο Λαπροβίτολα συνεχίζοντας τα απόλυτα ποσοστά της Μπαρτσελόνα έκανε το + 11 (13-24). Ο Σμιθ αρχικά κατάφερε να κρατήσει επιθετικά την Άλμπα, όμως οι φιλοξενούμενοι μέτρησαν 30 πόντους στο ενεργητικό τους με τον Κουμάτζε να μειώνει σε 19-30.

Οι «μπλαουγκράνα» έχασαν την επαφή τους με το σκοράρισμα για την δεύτερη περίοδο με την Άλμπα να αντιδρά. Μέσα σε έξι λεπτά "έχτισαν" επιμέρους 15-4 και κατάφεραν να ισοφαρίσουν ξανά το παιχνίδι (34-34). Αρχικά με τον Τίμαν και έπειτα με τους Κουμάτζε και Μπλατ, τα «άλμπατρος» θωράκισαν την άμυνά τους και ανάγκασαν τον αντίπαλό τους σε 4 λάθη σε εκείνο το σημείο. Ο Μίροτιτς επιστρατεύθηκε ξανά συμβάλλοντας σε ριμπάουντ (3 επιθετικά) και δημιουργία μοιράζοντας στον Σατοράνσκι (34-38), την ώρα που οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο με θετικό πρόσωπο έχοντας βελτιώσει τα ποσοστά από την περιφέρεια.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, ο Τόμπι ευστόχησε από μακριά, όπως και ο Μίροτιτς, ενώ το κάρφωμα του Κάλινιτς άνοιξε και πάλι την απόσταση των δύο ομάδων στους 7 πόντους (48-55). Τα λάθη του Σατοράνσκι δεν στοίχισαν στο σύνολο του Γιασικεβίτσιους που πίεσε στην περιφέρεια, έκλεψε μπάλες και εκμεταλλεύτηκε όσα κενά βρήκε για να φτάσει σε διψήφιες τιμές τη διαφορά με οκτώ πόντους του Λαπροβίτολα (51-66). Δύο βολές του Κουμάτζε στα 32'' πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου «έσπασαν» οριακά το φράγμα των 10 πόντων για την Άλμπα στο δεκάλεπτο με την Μπαρτσελόνα να κρατά καλά την άμυνά της και να αποδιοργανώνει πλήρως τους παίκτες του Γκονζάλεθ.

Παρά τα λάθη τα οποία συνέχισαν να... μετρούν, το πέμπτο τρίποντο του Μπλατ μείωσε σε 60-71, πριν το σουτ του Μίροτιτς από μακριά (4/5 3π.). Ζούσμαν-Τίμαν και Σίκμα έδωσαν πνοή στους Γερμανούς, την ώρα που το τρίποντο του Λο τους έβαλε για τα καλά ξανά στο παιχνίδι με το 71-76 5΄'19'' πριν το τέλος. Ο Χίγκινς επιβεβαιώνοντας το θετικό δεύτερο ημίχρονο ανέβασε σε 71-81, ενώ οδήγησε τον Σίκμα σε λάθος σε ένα κρίσιμο σημείο (75-83). Παρόλα αυτά, ο Τίμαν έγραψε το 79-83 1΄'26'' για τη λήξη αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για το 82-83 του Σμιθ. Ο Χίγκινς ήταν ψύχραιμος από την γραμμή, ο Σμιθ βρήκε στόχο κάτω από το καλάθι και 14'' ανήκαν στο πινακάκι του Γιασικεβίτσιους. Ο Μίροτιτς ανέβασε στους 3 (84-87) από τη γραμμή, από το ίδιο σημείο ο Τίμαν είχε 2/3 και ο δρόμος της επικράτησης «γέμισε» από τους Ισπανούς μετά και το λάθος του Σίκμα.

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 46-45, 57-71, 86-88

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όσα ξεσπάσματα και αν είχε η Άλμπα μετά το τρίτο καταστροφικό δεκάλεπτο με το επιμέρους 11-26, δεν κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα με τον Χίγκινς να βοηθά στο κομμάτι της άμυνας και να δίνει τη σταθερότητα που ήθελε η ομάδα του.

Ο MVP: Ο Νίκολα Μίροτιτς είχε 19 πόντους με 2/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος σε 22 λεπτά της επιστροφής του.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κόρι Χίγκινς με άμυνες στα κρίσιμα σημεία και 15 πολύτιμους πόντους. Οι Λαπροβίτολα και Σατοράνσκι μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τον πρώτο ωστόσο να αποβάλλεται.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Άλμπα ήθελε περισσότερες βοήθειες στο σκοράρισμα για να κερδίσει την Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η «θορυβώδης» επιστροφή του Νίκολα Μίροτιτς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα περισσότερα ριμπάουντ της Άλμπα (34 έναντι 28) και τα 29 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπαρτσελόνα έκανε τα πάντα... για να χάσει, όσο η Άλμπα πάσχιζε να αποφύγει τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας της στην EuroLeague με 8 συνεχόμενες ήττες. Οι μεν κρατούν το αποτέλεσμα, οι δε την προσπάθεια!

s

e