Ρεάλ - Άλμπα 90-72: Μονόλογος στο Wizink Center για τους Μαδριλένους

Ρεάλ - Άλμπα 90-72: Μονόλογος στο Wizink Center για τους Μαδριλένους
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου και έφτασε στη νίκη με 90-72 για την 8η αγωνιστική της EuroLeague με... θωρηκτό Πουαριέ και μάγο "Τσάτσο".

Το βράδυ της Πέμπτης (17/11) και η αναμέτρησης με την Άλμπα δεν είχε κανένα... κόστος για τη Ρεάλ, η οποία επικράτησε «σβηστά» με 90-72 για την 8η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι Μαδριλένοι δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους το αγαπημένο τους παιχνίδι, δεν τους επέτρεψαν να τρέξουν, αλλά ούτε και να σουτάρουν με τα συνηθισμένα τους ποσοστά και ήταν κυριαρχικοί από την πρώτη στιγμή. Ο Βενσάν Πουαριέ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σκεπάζοντας τα καλάθια, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ συμπλήρωσε ιδανικά για τη νίκη της ομάδας τους.

Ο αγώνας

Εκμεταλλευόμενη το μέγεθος του Ταβάρες και στις δύο πλευρές, η Ρεάλ πήρε προσπάθειες κοντά στη ρακέτα, ενώ ο Μούσα ξεκίνησε μοιράζοντας άψογα το παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο στο πεντάλεπτο της αρχικής περιόδου οι γηπεδούχοι εφτασαν σε double score (16-8) με 2/2 τρίποντα του Κορνελί με τον ίδιο να γράφει και το +12 (20-8) λίγο αργότερα. Η Άλμπα επιχειρούσε να αντιδράσει, όμως έβρισκε ένα μόνιμο τείχος με μία ανάσα 9 πόντων - 6 συνεχόμενων του Προσίντα- να κάνει το 22-17 στο 9'. Γκος και Πουαριέ έκλεισαν το δεκάλεπτο για το υπέρ τους 26-20.

Παρά την παρουσία του Κουμάτζε στην ρακέτα της Άλμπα, ο Πουαριέ... ακολούθησε τον Ταβάρες. Οι Μαδριλένοι έφτασαν τα 7 μπλοκ σε 13 λεπτά (συν 20 ριμπάουντ έναντι 7), ο Προσίντα παρέμενε η μοναδική όμορφη νότα των Γερμανών και το σκορ βρισκόταν στο 33-24 στο 15ο λεπτό με την επίθεση της Ρεάλ να είναι μοιρασμένη. Η διαφορά όλο και ανέβαινε για το σύνολο του Ματέο με τους Ν'ντιαγέ -Πουαριέ και Αμπάλντε να στέλουν το ματς στο +17 (43-26) 3'37'' πριν το ημίχρονο. Τα σουτ των Τίμαν και Μπλατ από την περιφέρεια έφεραν πιο κοντά την Άλμπα, όμως οι Ισπανοί έμειναν σε απόσταση... ασφαλείας στον δρόμο για τα αποδυτήρια (53-37).

Τέσσερις πόντοι του Μούσα στην επιστροφή για το δεύτερο μέρος, άνοιξαν την ψαλίδα στους 20 (57-37). Η Άλμπα σκόραρε μετά από τρία άγονα λεπτά με τον Τζέιλεν Σμιθ, όμως η κατάσταση είχε ξεφύγει για τα καλά από τα χέρια της! Στον χρόνο που απέμενε για τα 30λεπτά, οι παίκτες του Γκονζάλεθ έτρεξαν επιμέρους 13-7, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η εικόνα δραματικά. Ο Πουαριέ εξακολουθούσε να αποτελεί άλυτο πρόβλημα, ειδικά στις συνεργασίες του με τον "Τσάτσο" Ροντρίγκεθ και έφτασε ξανά το +20 (72-52) για τη Ρεάλ, με τον Χεζόνια να υπογράφει το +25 (77-52) λίγο αργότερα. Η επιμονή των Βερολινέζων προκάλεσε ακόμη ένα ξέσπασμα, όμως το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί!

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 53-37, 70-52, 90-72


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ουσιαστικά η Άλμπα κράτησε... χαρακτήρα για ένα δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την ενέργεια της Ρεάλ που κλείδωσε τη νίκη από τις αρχές της τρίτης περιόδου.

O MVP: Μοναδικός και... θωρηκτό ο Βενσάν Πουαριέ που αφαίρεσε λεπτά από το παρκέ για τον Ταβάρες και σημείωσε 19 πόντους (7/9 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 μπλοκ για 1 λάθος.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Σέρχιο Ροντρίγκεθ! Ο μαέστρος "Τσάτσο" είχε 13 πόντους, αλλά μοίρασε και 9 ασίστ οργανώνοντας απόλυτα το παιχνίδι της Ρεάλ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Άλμπα δεν πήρε όσα περίμενε από τους παίκτες που συνήθως βγαίνουν μπροστά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 29 τρίποντα που επιχείρησε η Άλμπα, η διαφορά σε ριμπάουντ και ασίστ και τα πολλά λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ρεάλ έκανε το καθήκον της και έμεινε μακριά από μία...αυτοκτονία απέναντι σε μία ομάδα από άλλο «ράφι». Από την άλλη, η Άλμπα θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από 5 σερί αρνητικά αποτελέσματα.

o

-