Κρις Τζόουνς στο Gazzetta: «Ήταν εύκολο να βάλω τις τρεις βολές, λειτουργώ καλύτερα υπό πίεση»

Κρις Τζόουνς στο Gazzetta: «Ήταν εύκολο να βάλω τις τρεις βολές, λειτουργώ καλύτερα υπό πίεση»
Ο Κρις Τζόουνς υπέγραψε με τρεις βολές τη νίκη της Βαλένθια στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού και μίλησε στο Gazzetta για την ψυχραιμία του αλλά και το μπλοκ του Γουέμπ στον Πίτερς.

«Κρύο αίμα». Οι περίπου 9.000 φίλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο ΣΕΦ για το παιχνίδι με τη Βαλένθια προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή του Κρις Τζόουνς, αλλά εκείνος με τρεις βολές στον στόχο έβαλε την ομάδα του μπροστά με 82-83 και της χάρισε τη νίκη.

Ακόμα και αν ήταν απογοητευμένος όπως δήλωσε στο Gazzetta, αφού νωρίτερα είχε χάσει μία βολή που θα έφερνε το παιχνίδι στην ισοπαλία, 11'' πριν το τέλος.

Ο Σλούκας έχασε επίσης μία βολή και ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει φάουλ για να μην ηττηθεί με το σκορ στο 82-80. Ο Βεζένκοβ δεν πρόλαβε να το κάνει χαμηλά. Τρεις στις τρεις από τον Τζόουνς και τέλος.

Η ολοκληρωτική του εμφάνιση με 17 πόντους (3/5 τρίποντα), 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα τον έφερε να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης.

«Οι συμπαίκτες μου με πιστεύουν, έχω αυτοπεποίθηση. Ήμουν λίγο απογοητευμένος επειδή είχα χάσει μία βολή πριν, που θα έστελνε πιθανότατα το παιχνίδι στην παράταση, αλλά όπως είπα έχω αυτοπεποίθηση και βγήκα να σουτάρω τις τρεις βολές. Αυτό δούλεψε τελικά για μένα και την ομάδα» αναφέρει για τις τρεις κρίσιμες βολές, τις οποίες σκόραρε.

Δεν ήταν και εύκολο να διατηρήσει κάποιος την ψυχραιμία του, με ηχητικό background τις αποδοκιμασίες των φίλων του Ολυμπιακού. Τα ντεσιμπέλ ανέβηκαν, αλλά ο Τζόουνς αρέσκεται στο να παίζει υπό πίεση.

«Ήταν υπέροχη η ατμόσφαιρα, ως παίκτης θέλεις να παίζεις σε έδρες σαν αυτή. Λειτουργεί πολύ καλύτερα για εμένα να έχω αυτήν την πίεση. Να είμαστε πίσω στο σκορ με δύο πόντους, να έχω τρεις βολές αφού έχω χάσει προηγουμένως μία κρίσιμη για να ισοφαρίσω το παιχνίδι. Αλλά όπως είπα τόσο οι συμπαίκτες μου, όσο και ο προπονητής μου έχουν πίστη σε εμένα, οπότε ήταν εύκολο να βάλω αυτές τις βολές».

«Δε μας έδιναν πιθανότητες να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Βέβαια και ο Ολυμπιακός βρήκε τη δική του στιγμή σε λιγότερο από 4'' που απέμεναν, αλλά ο Γουέμπ ως από μηχανής Θεός μπλόκαρε τον Πίτερς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για φάουλ νωρίτερα στον Σλούκα.

«Το μπλοκ του Γουέμπ ήταν αυτό που έσωσε το παιχνίδι. Μιλάμε για τις βολές αλλά αν αυτός δεν έκανε ένα "μπλοκ που δίνει τη νίκη" θα έπαιρναν προβάδισμα και απλώς θα είχαμε κάποια δέκατα να πετάξουμε την μπάλα. Ήταν μία απίθανη άμυνα από τον Γουέμπ, που ήταν συγκεντρωμένος για να ακολουθήσει τη φάση».

1

Όσο για το ξεκίνημα της Βαλένθια και τις νίκες τόσο στην έδρα του Ολυμπιακού, όσο και σε αυτήν της Έφες που φέρνουν το σύνολο του κόουτς Μουμπρού στο 3-3, ο Τζόουνς συνέχισε να τονίζει την πίστη στο πλάνο και στους συμπαίκτες του.

«Πιστεύουμε ο ένας τον άλλον. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δε μας έδινε ελπίδες για νίκη εκτός έδρας κόντρα στον Ολυμπιακό. Πολύ σημαντική νίκη για μας, σε μία δύσκολη έδρα. Είμαστε μία καινούργια ομάδα και πρέπει να συνεχίζουμε να "χτίζουμε", να πιστεύουμε στο πλάνο μας και θα πάμε καλά».

@Photo credits: INTIME