Άλμπα - Παρτιζάν 100-84: H ομάδα του «Ζοτς» ήταν καλεσμένη στο… πάρτι των Γερμανών (vid)

Άλμπα - Παρτιζάν 100-84: H ομάδα του «Ζοτς» ήταν καλεσμένη στο… πάρτι των Γερμανών (vid)
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στην Euroleague αλλά βρέθηκε… καλεσμένος στο πάρτι της Άλμπα Βερολίνου καθώς η γερμανική ομάδα επικράτησε της Παρτιζάν με 100-84.

Η επιστροφή του «Ζοτς» στην Euroleague έπειτα από 945 ημέρες εξελίχθηκε εφιαλτικά καθώς η Άλμπα Βερολίνου ήταν πολύ ανώτερη της Παρτιζάν. Με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 26 πόντων διότι σκόραρε με κάθε τρόπο και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εντυπωσιακές επιδόσεις στην επίθεση. Αντιθέτως, οι Σέρβοι πήραν βαθμό κάτω από τη βάση στην άμυνα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρέθηκε στο παρκέ για 11:39 λεπτά πετυχαίνοντας έναν πόντο με 0/4 σουτ.

Ο αγώνας

Η Άλμπα Βερολίνου της πρώτης περιόδου έκανε την Παρτιζάν να μη δείχνει… ομάδα Ομπράντοβιτς καθώς οι Γερμανοί εξέθεσαν τους Σέρβους σκοράροντας με κάθε τρόπο. Βασίστηκαν στην ευστοχία τους στο μακρινό σουτ (5/10) και μετά το πρώτο πεντάλεπτο (16-16) πάτησαν γκάζι (24-16). Αντιθέτως, η Παρτιζάν δεν είχε λύσεις από τη στιγμή που βγήκε από το παρκέ ο Έξουμ και δεχόμενη επιμέρους σκορ 17-2 βρέθηκε στο -15 (33-18) στο τέλος της περιόδου.

Ο 22χρονος Ιταλός Γκαμπριέλε Προσίντα εξελίχθηκε σε πρόσωπο του πρώτου πενταλέπτου στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς η Άλμπα εκτόξευσε τη διαφορά στο +26 (46-20) διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το επιμέρους σκορ. Ο Άντζουσιτς είχε τα κλειδιά για να απεγκλωβιστεί η Παρτιζάν από το δωμάτιο του πανικού (46-29) αλλά ό,τι έχτιζε μπροστά η σερβική ομάδα το γκρέμιζε λόγω της κακής άμυνάς της (54-39, 18’). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 61-43.

Η Παρτιζάν έδειξε διάθεση επιστροφής στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους (65-54, 24’) αλλά ακόμη κι αν είχε αυτή την πρόθεση, ο Μαοντό Λο είχε άλλη άποψη καθώς οι διαδοχικοί πόντοι του διατήρησαν το μαξιλαράκι ασφαλείας για την Άλμπα (70-54, 26’) και η διαφορά παρέμεινε σ’ αυτά τα επίπεδα έως το τέλος της 3ης περιόδου (77-61).

Δύο τρομερά καρφώματα από τους Κουμάντζι και Εξουμ (στο πρόσωπο του γιγαντόσωμου σέντερ της Άλμπα) έδωσαν θέαμα αλλά η Παρτιζάν έψαχνε την ουσία. Κι αν είχε συνέπεια στην επίθεση, η άμυνά της την πρόδιδε συνεχώς (87-72, 34’). Οι γηπεδούχοι είχαν πολυφωνία στην επίθεση, έτοιμες απαντήσεις (92-74, 35’) και ουσιαστικά δεν ένιωσαν τον παραμικρό κίνδυνο.

Τα δεκάλεπτα: 33-18, 61-43, 77-61, 100-84

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο εκρηκτικό (περίπου) 9λεπτο της Άλμπα στο πρώτο ημίχρονο όπου με επιμέρους σκορ 30-4 πάτησε σε διαφορά 26 πόντων (46-20). Όσο κι αν προσπάθησε η Παρτιζάν για να επιστρέψει στο παιχνίδι, ήταν τρομερά δύσκολο να καλύψει τόσο μεγάλη απόσταση.

Ο MVP: Η Άλμπα δεν είναι ομάδα του ενός αλλά των πολλών. Για παράδειγμα, ήταν τρομερός ο Ιταλός Προσίντα στο ξέσπασμα της Άλμπα μαζί με τον Ολίντε ενώ οι Μπλατ, Λο λειτούργησαν στο να μην μειωθεί η διαφορά.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ»: Τα χρόνια περνούν αλλά ο Λουκ Σίκμα διατηρεί ψηλά την αξία του. Πανέξυπνος παίκτης, έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του, έδωσε πόντους, κυρίως όμως κατεύθυνε σωστά την ομάδα του αν και 4-5αρι… πλέον.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν ήταν ένα πρόσωπο αλλά η όλη συμπεριφορά της Παρτιζάν στην άμυνα. Η Άλμπα σκόραρε με τρομερή ευκολία. Προφανώς θα περίμενε περισσότερα ο Ομπράντοβιτς από τον Τζέιμς Νάναλι. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε λίγο χρόνο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Euroleague έπειτα από 945 ημέρες. Ο τελευταίος του αγώνας ήταν στα περίχωρα της Μόσχας όπου η Φενέρμπαχτσε είχε ηττηθεί από τη Κίμκι με 82-68 στις 6 Μαρτίου 2020.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Άλμπα τελείωσε το παιχνίδι με 31 ασίστ, 15/35 τρίποντα και ποσοστό 62.5% στα σουτ εντός παιδιάς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Άλμπα Βερολίνου παρέσυρε την Παρτιζάν στον δικό της τρελό ρυθμό και έως ότου καταλάβουν οι Σέρβοι τι είχε συμβεί ήδη ήταν στο -26. Προφανώς η Παρτιζάν δεν θύμισε ομάδα Ομπράντοβιτς με την έλλειψη σπιρτάδας και δύναμης αλλά και η Άλμπα ήταν σαν τη Λερναία Ύδρα. Κάθε φορά που περιοριζόταν ένας παίκτης, εμφανιζόταν ένας άλλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.