Βαλένθια - Μπασκόνια 71-81: Ο Τόμπσον μοίραζε, ο Κότσαρ... έβαζε (vid)

Με πρωταγωνιστές τους Τόμπσον και Κότσαρ η Μπασκόνια «απέδρασε» από την έδρα της Βαλένθια με σκορ 71-81, στην πρεμιέρα της EuroLeague.

Αυτό και αν είναι ντεμπούτο στην EuroLeague για τον Μάικ ΚότσαρΕσθονός σκόραρε 21 πόντους (10/12 2π), μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, οδηγώντας επιθετικά την Μπασκόνια στο 71-81 επί της Βαλένθια για την πρεμιέρα της EuroLeague. Φυσικά είχε και πολύ σημαντική βοήθεια από τον Ντάριους Τόμπσον, με τον Αμερικανό να οργανώνει άψογα το παιχνίδι των Βάσκων, μοιράζοντας 11 ασίστ, δίπλα στους 8 πόντους και τα 5 του ριμπάουντ.

Μεγάλα σουτ από τον Γκιεντράιτις που έφτασε τους 19 στο φινάλε, ενώ για τη Βαλένθια επίσης στο ντεμπούτο του ο Ριβέρο σκόραρε 14 πόντους και ο Πρέπελιτς προσέθεσε 12.

Ο αγώνας

Ισπανικό ντέρμπι όνομα και πράγμα ήταν αυτό στη «Fonteta». Η Μπασκόνια όπως έδειξε και στη Liga Endesa έχει πολλά πάνω και κάτω στο ίδιο παιχνίδι και κάπως έτσι εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες σκόραραν από δύο πόντους στο τρίλεπτο και προσπάθησαν σταδιακά να βρουν ρυθμό, με τον Μάικ Κότσαρ να δίνει τον τόνο. Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Χάουαρντ διαμόρφωσαν το 15-19 μετά από 8 λεπτά, αλλά η Βαλένθια με τα σουτ των Γουέμπ και Ράντενμπο έτρεξε 9-0 σερί για το 31-22.

Και κάπου εκεί έπεσε... ο γενικός για τους γηπεδούχους. Στα υπόλοιπα επτά λεπτά η Βαλένθια πνίγηκε από την άμυνα των Βάσκων, ο Κότσαρ έφτασε τους 15 πόντους και με τον Τόμπσον να οργανώνει άψογα, φτάνοντας τις 8 ασίστ το μομέντουμ άλλαξε χέρια. Η Μπασκόνια δέχτηκε δύο πόντους και σκόραρε 17, για να φύγει με προβάδισμα έξι πόντων (33-39) στο ημίχρονο.

Αυτό ήταν και το μοτίβο στο δεύτερο μέρος, με την Μπασκόνια να έχει το προβάδισμα και τη Βαλένθια να ψάχνει τρόπους και να μειώνει. Ο Γκιεντράιτις βρήκε σκορ και με ένα τρίποντο του Χομς η διαφορά έπιασε διψήφια νούμερα (45-55 στο 26:30). Το τρίτο φάουλ του Τόμπσον λίγο μετά τη 10η ασίστ του ήταν ένα πρόβλημα για τους Βάσκους, που διατήρησαν ένα ισχνό +3 (56-59) μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Χωρίς να ξεχωρίζει καμία ομάδα στο μακρινό σουτ ως εκείνο το σημείο, εν τέλει αυτός ήταν ο τομέας που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Σεντεκέρσκις σκόραρε από την περίμετρο για το 58-66. Η επιστροφή του Τόμπσον συνοδεύτηκε με ένα ακόμα τρίποντο αλλά ο Κλαβέρ απάντησε για το 65-70 με 4' για το φινάλε. Ξανά από μακριά ο Γκιεντράιτις έβαλε στο +10 την Μπασκόνια (65-75 στο 37') και ουσιαστικά «έκοψε» τα πόδια της ομάδας του Άλεξ Μουμπρού. Στα τελευταία δύο λεπτά δεν υπήρχε τρόπος η Βαλένθια να πλησιάσει και έτσι η Μπασκόνια ήταν αυτή που ξεκίνησε με «διπλό» τη φετινή EuroLeague, φτάνοντας στο τελικό 71-81.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 33-39, 56-59, 71-81

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε τον Τόμπσον που με καθαρό μυαλό οργάνωσε το παιχνίδι της ενώ οι Κότσαρ και Γκιεντράιτις βρήκαν μεγάλα σουτ στο φινάλε

MVP: Ο Μάικ Κότσαρ με 21 πόντους (10/12 2π), 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 μπλοκ και 1 κλέψιμο στο ντεμπούτο του στην EuroLeague.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Κότσαρ και Τόμπσον παίρνουν τα κρέντιτς, όμως ο Γκιεντράιτις έφερε σκορ και ποιότητα από τον πάγκο, μαζεύοντας και 9 ριμπάουντ μαζί με τους 19 πόντους του.

AΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τζάρεντ Χάρπερ μέτρησε 3/9 εντός πεδιάς και μόλις 10 πόντους με 2 ασίστ. Η Βαλένθια περιμένει περισσότερα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι δύο ομάδες σούταραν από 8/24 τρίποντα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στους τρεις παίκτες που έβγαλαν προσωπικότητα, με σκορ και δημιουργία για 40 λεπτά. Τόμπσον, Κότσαρ και Γκιεντράιτις έκριναν την αναμέτρηση.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το βλέπαμε και στη Liga Endesa, το είδαμε και στην EuroLeague με την Μπασκόνια να έχει μεν κενά στην απόδοσή της αλλά να μπορεί να παίξει σε ξέφρενους ρυθμούς, κάτι που τη βοηθά στο να καλύπτει διαφορές και να εξαφανίζεται στον ορίζοντα. Ομάδα που δεν μπορείς να υποτιμήσεις σε οποιαδήποτε έδρα.

1

1

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.