Άντζουσιτς: «Η Παρτίζαν μπορεί να παλέψει για την EuroLeague, γιατί όχι»;

Άντζουσιτς: «Η Παρτίζαν μπορεί να παλέψει για την EuroLeague, γιατί όχι»;

Άντζουσιτς: «Η Παρτίζαν μπορεί να παλέψει για την EuroLeague, γιατί όχι»;
Ο Ντανίλο Άντζουσιτς ήταν η πρώτη μεταγραφή της ευρωλιγκάτης Παρτίζαν και μίλησε για τους στόχους της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη διοργάνωση, βάζοντας στην εξίσωση την πορεία των «ασπρόμαυρων» το 2010, όταν έφτασαν μια... άμυνα μακριά από την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ντανίλο Άντζουσιτς ήταν ο πρώτος παίκτης που ανακοινώθηκε το καλοκαίρι από την Παρτίζαν που επιστρέφει στην EuroLeague με wild card. Ο 31χρονος Σέρβος γκαρντ είναι παλιός γνώριμος των «ασπρόμαυρων» από τη διετία 2011-13 και με μισή σεζόν ακόμα, το 2015.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mondo, μίλησε για τους στόχους της Παρτίζαν στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, έχοντας ως οδηγό την πορεία του 2010, όταν εκείνη η ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς έφτασε ως το Final 4 του Παρισιού κι έχασε οριακά την πρόκριση στον τελικό.

«Η ομάδα δείχνει να κινείται στη σωστή κατεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Μιλάμε για σπουδαία ονόματα όμως πρέπει να γίνουμε ομάδα, να παλέψουμε μαζί, να βρούμε χημεία. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα παλέψει για τα playoffs της EuroLeague. Ας μην γελιόμαστε. Δεν θα παλέψουμε για να αποφύγουμε τις τελευταίες θέσεις. Έχουμε παίκτες με εμπειρία στην EuroLeague και το ΝΒΑ. Αυτό ακριβώς έλειψε πέρσι. Θα είμαστε επικίνδυνοι για κάθε αντίπαλο. Αν είναι εφικτό να παλέψουμε για τον τίτλο; Γιατί όχι; Το 2010 η Παρτίζαν έχασε τον τελικό για μια φάση. Νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε. Είμαι χαρούμενος που η Παρτίζαν έχει φέρει σπουδαία ονόματα στο Βελιγράδι. Το ίδιο και ο Ερυθρός Αστέρας. Είναι καλό να έχουμε δυο δυνατά κλαμπ όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία».

@Photo credits: EuroLeague