Ολυμπιακός: Ψηλά στη λίστα ο Μπεν Μπέντιλ (vid)

Ολυμπιακός: Ψηλά στη λίστα ο Μπεν Μπέντιλ (vid)

Ολυμπιακός: Ψηλά στη λίστα ο Μπεν Μπέντιλ (vid)
Ο Γκανέζος φόργουορντ/σέντερ που έχει περάσει από Παναθηναϊκό και πέρυσι την Αρμάνι, βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.

Ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην πρόταση που σας είχε αποκαλύψει το Gazzetta για 1+1 χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως υπάρχει στασιμότητα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του συνεχίζουν να τσεκάρουν την αγορά και έχουν ξεχωρίσει παίκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta αρκετά ψηλά στη λίστα των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται ο Μπεν Μπέντιλ για τον παίκτη που ψάχνουν που θα αγωνίζεται «τεσσαροπεντάρι». Ο Γκανέζος αρέσει αρκετά στον 57άχρονο προπονητή του Ολυμπιακού αφού διαθέτει αρκετά από τα στοιχεία που έχει κατά νου για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Ολυμπιακός πιστεύει πάρα πολύ στον Σάσα Βεζένκοβ ο οποίος την επόμενη σεζόν θα παίζει γύρω στα 30 λεπτά. Για αυτό το λόγο ως συμπλήρωμα του Βούλγαρου φόργουορντ, δεν αναζητά καθαρό «τεσσάρι», αλλά κάποιον που να μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις της ρακέτας, όπως για παράδειγμα συνέβαινε με τον Λιβιό Ζαν Σαρλ. Ο Μπέντιλ διαθέτει αξιόπιστο σουτ από τα 6.75 αφού πέρυσι στην Euroleague σούταρε με 40.8% και ταυτόχρονα έχει τη δύναμη να «σπρώξει» κοντά στο καλάθι είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση. Επίσης είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει αποδεχτεί τον ρόλο του και να αγωνίζεται γύρω στα 12-14 λεπτά.

Ο Μπέντιλ είναι 27 ετών, έχει ύψος 2.04 και πέρυσι με την Αρμάνι πανηγύρισε το ιταλικό πρωτάθλημα. Στην Euroleague πέρυσι σε 23 αγώνες πρόσφερε 5.6 πόντους (49.1%διπ., 40.8%τριπ.), 2.4 ριμπάουντ, 0.7 κλεψίματα και 0.8 λάθη σε 15:38. Στην Lega Basket είχε 9.1 πόντους με 34.6% στα τρίποντα, 4.4 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 0.5 κλεψίματα και 0.8 λάθη.

Ο Γκανέζος είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό αφού είχε αγωνιστεί στο Περιστέρι τη σεζόν 2018-19 και την διετία 2019-21 στον Παναθηναϊκό.