Κινγκς: Ο αγριεμένος Βεζένκοβ θα περιμένει λόγω πολυκοσμίας στους forwards (vids)

Νίκος Καρφής
Κινγκς: Ο αγριεμένος Βεζένκοβ θα περιμένει λόγω πολυκοσμίας στους forwards (vids)

bet365

Οι Κινγκς ανανέωσαν τον Τρέι Λάιλς και το Gazzetta γράφει για το depth chart της ομάδας στους forwards, συνδέοντας τον Σάσα Βεζένκοβ.

Οι Κινγκς έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα του Σάσα Βεζένκοβ στο ΝΒΑ, παραχωρώντας τους Καβαλίερς το νο.49 του φετινού Draft. Πριν λίγες μέρες για τον παίκτη του Ολυμπιακού μίλησε ο GM του Σακραμέντο και στάθηκε στα δυνατά του σημεία.

Xθες ήρθε η σειρά του Σάσα να μιλήσει για τους Κινγκς σε Μέσο της Βουλγαρίας, τονίζοντας πως τα δικαιώματα του τα έχει μια ομάδα που τον βλέπει πολύ θετικά. «Τα δικαιώματά μου έχουν πάει σε μία ομάδα με βλέπει θετικά και αυτό μπορεί να τους προτρέψει να μου κάνουν πρόταση κάποια στιγμή. Αυτή την στιγμή είμαι απόλυτα επικεντρωμένος στην εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι θα είμαι στο 100%. Θα πρέπει να παλέψουμε και πιστεύω ότι ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο, ώστε να δούμε μία πραγματική μάχη», ήταν τα λόγια του φόργοουρντ των Πειραιωτών.

Πριν λίγες ώρες οι Κινγκς κράτησαν στο ρόστερ τους και τον Τρέι Λάιλς, δημιουργώντας... κυκλοφοριακό στη θέση «4», αφού για εκεί πήραν παίκτη και στο draft (στο Νο.4 τον Κίγκαν Μάρεϊ του Iowa.

Το Gazzetta στέκεται στις επιλογές του Σακραμέντο στο «3» και το «4», συνδέοντας την κατάσταση και με τον Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος φέτος εντυπωσίασε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όντας υποψήφιος MVP της Euroleague.

Το depth chart των Κινγκς στο «3» και το «4»

ξ

Οι Κινγκς είναι μια ομάδα που φημίζεται για τις κακές επιλογές τις στο draft. Συνηθίζει να προσπερνά παίκτες που τα επόμενα χρόνια χρόνια γίνονται σταρ της λίγκας όπως ο Ντόντσιτς, ο Λίλαρντ και ο Κλέι Τόμπσον. Είναι ένα σύνολο που έχει να δει... χαρά από το 2002, τότε που η ομάδαρα του Ντίβατς, του Πέτζα, του Κρίστι και του Μπίμπι γέμισε ελπίδα την πόλη.

Ο Σάσα Βεζένκοβ αγωνίζεται σαν power forward στον Ολυμπιακό, ενώ θεωρητικά αν πάει κάμια στιγμή στο ΝΒΑ και τους Κινγκς, μπορεί να κατέβει και στο «3», αφού έχει το πακέτο, ενώ είναι και εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων. Πάντως για φέτος θα είναι πολύ δύσκολο να τον δούμε να πηγαίνει στο ΝΒΑ, αν κρίνουμε και την... πολυκοσμία του Σακραμέντο στο «4» και τις κινήσεις τους τις τελευταίες μέρες.

Πάντως φέτος θεωρητικά το Σακραμέντο πήρε έναν ποιοτικό παίκτη, τον Κίγκαν Μάρεϊ από το Iowa. Ο ταλαντούχος power forward ήρθε για να πάρει σπίτι του τη φανέλα βασικού, αφού οι... βασιλιάδες θεώρησαν πως στη συγκεκριμένη θέση έχουν ανάγκη ενίσχυσης. Πρόκειται για παίκτη που σουτάρει πάντα με υψηλά ποσοστά, διαλέγοντας σωστά τα σουτ που παίρνει. Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα με μπασκετικό I.Q που Ξέρει να παίρνει καλές θέσεις κάτω από το καλάθι και στο παρκέ, ενώ γνωρίζει καλά τα βασικά του μπάσκετ. Τίμιος ριμπάουντερ.

Στο «4» φυσικά υπάρχει και ο Τρέι Λάιλς που ανανέωσε το συμβόλαιο του. Δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, αφού πέρυσι είχε 10.5 πόντους και 5.1 ριμπάουντ, παίζοντας βασικός στα 20 εκ των 24 ματς που αγωνίστηκε. Σε πιο κοντά σχήματα οι Κινγκς μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον Χάρισον Μπαρνς σαν power forward. Ένας παίκτης με εμπειρία που συνδυάζει ωραίες κινήσεις στο post, αλλά και καλό εξωτερικό σουτ. Πέρυσι σούταρε με 39.4% τρίποντο, ενώ είχε 16.4 πόντους και 5.6 ριμπάουντ στα 77 ματς που έπαιξε, όλα ως βασικός. Λύσεις στο «4» μπορεί να δώσει υπό προϋποθέσεις και ο Χάρκλες, αλλά με πολύ μειωμένο χρόνο συμμετοχής.

Πάμε και στο «3». Αυτή είναι η θέση που δεσπόζει ο Χάρισον Μπαρνς και την έχει καπαρώσει, χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης σε κανέναν. Ισορροπημένος παίκτης όπως είπαμε και παραπάνω που βλέπει τρεις παίκτες να έρχονται από πίσω του στη συγκεκριμένη θέση. Είναι ο Τζάστιν Χόλιντεϊ, ο Τζέρεμι Λαμπ και ο Ντόντε Ντιιτσέντζο. Οι δύο τελευταία με αστερίσκο, αφού είναι καθαρά δυάρια που μπορούν να παίξουν στο «3» σε κοντά σχήματα, ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα

Με μια πρώτη ανάγνωση οι Κινγκς θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα στην ιεραρχία των θέσεων «3» και «4» για να ετοιμαστούν κάποια στιγμή να υποδεχθούν τον Σάσα Βεζένκοβ και να του δώσουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή δείχνουν να έχουν ένα κενό στο backup της θέσης «3», αφού ο βασικός Μπαρνς δεσπόζει.

@Photo credits: INTIME
 

NBA Τελευταία Νέα