Βίρτους Μπολόνια: Σενάριο για ανταλλαγή του Μάνιον με τον Ντέλα Βάλε

Βίρτους Μπολόνια: Σενάριο για ανταλλαγή του Μάνιον με τον Ντέλα Βάλε
Η Βίρτους Μπολόνια θα αγωνιστεί του χρόνου στην Euroleague και στο πλαίσιο αυτό ήδη εξετάζει παίκτες για την επόμενη σεζόν, με το όνομα του Αμέντεο Ντέλα Βάλε να βρίσκεται τελευταία στο προσκήνιο.

Η περίπτωση του Αμέντεο Ντέλα Βάλε φέρεται να απασχολεί εσχάτως την κάτοχο του EuroCup, η οποία του χρόνου θα συμμετάσχει στην Euroleague. Το μάνατζμεντ του ιταλικού συλλόγου εξετάζει λύσεις από την εγχώρια αγορά, έχοντας ξεχωρίσει το όνομα του 29χρονου σκόρερ που μέτρησε φέτος 18.5 πόντους, 4 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ σε 31 αγώνες της Serie A με τη Μπρέσια.

Ο Ντέλα Βάλε έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια με τη Μπρέσια, όπερ σημαίνει πως η Βίρτους θα πρέπει να την αποζημιώσει αν θέλει να κάνει δικό της τον έμπειρο γκαρντ.

Βέβαια, η Corriere dello Sport φέρνει στο προσκήνιο ένα εναλλακτικό σενάριο, στο οποίο εμπλέκεται το όνομα του πλειμέικερ των «ασπρόμαυρων», Νίκο Μάνιον. Ουσιαστικά έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο ανταλλαγής Μάνιον-Ντέλα Βάλε, σύμφωνα με το ιταλικό μέσο.

Ο 21χρονος Μάνιον δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής φέτος στη Βίρτους κι εκτιμάται πως θα επιθυμούσε κι ο ίδιος την ένταξη του σε μια ομάδα όπου θα παίζει περισσότερο.

Ο Μάνιον μέτρησε φέτος 2.1 πόντους κι 1.7 ασίστ ανά 11.4 λεπτά σε 16 αγώνες του EuroCup, ενώ στην ιταλική λίγκα κατέγραψε αντίστοιχα 9.4 πόντους και 4.6 ασίστ ανά 17.6'.