Final Four 2022: Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης εξηγεί που θα κριθεί ο τελικός Ρεάλ - Εφές

Final Four 2022: Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης εξηγεί που θα κριθεί ο τελικός Ρεάλ - Εφές
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης blogάρει στο Gazzetta και αναλύει τις σκέψεις του για τον αποψινό τελικό της Euroleague μεταξύ Ρεάλ και Εφές.

Μέχρι τώρα έχουμε δει ένα τρομερό Final 4, με δύο ημιτελικούς υψηλού επιπέδου. Οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν το κατάφεραν στις λεπτομέρειες, αλλά ανταποκρίθηκαν στις δυσκολίες, στις απαιτήσεις και άξια θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απόψε.

Η Αναντολού Εφές θεωρώ πως θα πρέπει να ακολουθήσει όσα κάνει μέσα στη σεζόν. Ξεκάθαρα βασίζεται στους Λάρκιν και Μίτσιιτς, το είδαμε και κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι δυο τους εκτός από ικανότητες διαθέτουν και την απαραίτητη προσωπικότητα. Αν έπρεπε να επιλέξω έναν ακόμη παίκτη της Εφές που θα επηρεάσει τον τελικό είναι ο Ντάνστον. Ο Αμερικανός μπορεί να έχει μεγαλώσει, αλλά έχει την εμπειρία που χρειάζεται ένας τελικός. Προέρχεται από εντυπωσιακή εμφάνιση στον ημιτελικό και θεωρώ πως έχει τα προσόντα να κουβαλήσει την ομάδα στην πλάτη του στον βαθμό φυσικά που του αναλογεί.

Την Ρεάλ την έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Εχω παίξει εναντίον του Γιουλ και του Ρούντι, πρόκειται για παίκτες που ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Οι δυο τους μαζί με τον Ταβάρες είναι οι παίκτες οι οποίοι αν καταφέρουν να παίξουν καλά, θα αυξήσουν τις πιθανότητες να επιστρέψει η Ρεάλ στην Μαδρίτη με μία ακόμη Euroleague.

Πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες, καλά προπονημένες και περιμένω ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Ο coach Λάσο έχει παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια, ξέρει να τα διαχειριστεί και είμαι σίγουρος πως ξέρει τον τρόπο να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους παίκτες του. Ο coach Αταμάν από την άλλη είναι αρκετά έξυπνος και πονηρός, ειδικά με τα παιχνίδια μυαλού που παίζει με τις δηλώσεις του.

Ειλικρινά δεν ξέρω ποιος θα νικήσει, θα είναι αμφίρροπος ο τελικός. Σε παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες, ένα σουτ, ένα ριμπάουντ, μία άμυνα. Όποια από τις δύο ομάδες την βρει αυτή τη λεπτομέρεια θα βρεθεί πιο κοντά στην κορυφή της Ευρώπης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.