Ουαταρά για το ΣΕΦ: «Είναι τρομερό να παίζεις μπροστά σε 16.000 κόσμο»

Newsroom
Ουαταρά για το ΣΕΦ: «Είναι τρομερό να παίζεις μπροστά σε 16.000 κόσμο»
Ο Γιακούμπα Ουαταρά δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στα ματς των playoffs της Μονακό με τον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος γκαρντ-φόργουορντ των Μονεγάσκων παραχώρησε συνέντευξη στο bebasket.fr, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα συναισθήματα του μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του. «Υπάρχει στεναχώρια με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η σειρά, καθώς ήταν ένα ματς που μπορούσαμε να νικήσουμε. Όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά» ανέφερε αρχικά ο Ουαταρά και συνέχισε «υπάρχει όμως μεγάλη υπερηφάνεια σε όλους για όσα καταφέραμε. Κάναμε μία πολύ καλή σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μία γαλλική ομάδα έκανε τέτοια πορεία».

Για το τι δεν πήγε καλά στο τέλος: «Μίλησε η εμπειρία του Ολυμπιακού. Ο τρόπος που σκόραραν στην επίθεση και χτυπούσαν στα αδύναμα σημεία μας, τους έδωσαν εύκολα καλάθια και πήραν διαφορά. Επίσης, πήραν πολλά φάουλ και εκτέλεσαν βολές. Εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά τα φάουλ που κέρδισαν».

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: «Έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Είχαμε μια αποστολή. Ξέραμε από την αρχή τι μας περίμενε. Μας είχαν προειδοποιήσει. Δεν θα πρέπει να ξεκινάς φασαρία με τον αντίπαλο, καθώς αυτό θα έβαζε στην εξίσωση τον κόσμο. Έπρεπε να ήμασταν προσεκτικοί. Ήμασταν ενθουσιασμένοι με την ιδέα να παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, καθώς είναι μία μοναδική εμπειρία. Είναι τρομερό να παίζεις μπροστά σε 16.000 κόσμο. Προσωπικά μου δίνει ενέργεια. Το έχω ζήσει ξανά αυτό. Έχω παίξει κόντρα στην ΑΕΚ και την Παρτίζαν. Επίσης, πολύ ωραία ατμόσφαιρα ήταν και στην έδρα της Σιένα, όταν είχα παίξει με τη Σαλόν».

Για το τι του μένει από τη σειρά: «Η σειρά είναι ακόμη στο μυαλό μας. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσαμε να πάρουμε το πλεονέκτημα πίσω. Το τρίτο παιχνίδι ήταν must-win, αλλά και πάλι καταφέραμε να το πάμε στο πέμπτο. Ήταν οι μικρές λεπτομέρειες που καθόρισαν τα αποτελέσματα».

Για το πώς ήταν το κλίμα στη Μονακό: «Είχαμε κατεβασμένα κεφάλια. Ήμασταν στεναχωρημένοι. Είπαμε ότι θα πρέπει να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά, γιατί παλέψαμε πολύ και αυτό ήταν το πιο σημαντικό».