Ίβκοβιτς: Γήπεδο προς τιμήν του στο Βελιγράδι

Ίβκοβιτς: Γήπεδο προς τιμήν του στο Βελιγράδι
O Ντούσαν Ίβκοβιτς θα αποκτήσει το δικό του ανοικτό γήπεδο στο Βελιγράδι, με τους γιους του Πέτρο και Παύλο και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να κάνουν τα εγκαίνια στις 29 Μαρτίου.

Ένα ανοικτό γήπεδο, στο Βελιγράδι, δίπλα στην «Stark Arena», η οποία θα φιλοξενήσει το φετινό Final 4 της EuroLeague, θα αποκτήσει ένα βαρύ ονοματεπώνυμο. Αυτό του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Η εταιρία Mozzart τρέχει το πρόγραμμα «Εκατό γήπεδα για ένα παιχνίδι» και ανακατασκευάζει ανοικτά γήπεδα στη Σερβία. Ανάμεσά τους είναι και αυτό στην πατρίδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, το Τσάτσακ.

Η αναφορά στον Ζοτς δεν είναι τυχαία, αφού μαζί με τους γιους του «Ντούντα», Πέτρο και Παύλο θα κάνουν τα εγκαίνια στο νέο γήπεδο στις 29 Μαρτίου. Στα εγκαίνια αναμένεται να δώσουν το παρών και άλλοι θρύλοι του σέρβικου μπάσκετ.

Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, αφού ο μπασκετικός «ναός» της Σερβίας έχει γεννήσει ή έχει φιλοξενήσει πολλά από τα «τέκνα» του σέρβικου μπάσκετ και του ίδιου του Ίβκοβιτς.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «έφυγε» από τη ζωή στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021, ενώ το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά των υποψήφιων για την ένταξή τους στο Hall of Fame.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.