Ντιλέινι: «Η τελευταία μου... γεμάτη χρονιά στην Ευρώπη, μεγάλος ο σεβασμός μου για τον κόουτς Μπαρτζώκα»

Ντιλέινι: «Η τελευταία μου... γεμάτη χρονιά στην Ευρώπη, μεγάλος ο σεβασμός μου για τον κόουτς Μπαρτζώκα»

Newsroom
Ντιλέινι: «Η τελευταία μου... γεμάτη χρονιά στην Ευρώπη, μεγάλος ο σεβασμός μου για τον κόουτς Μπαρτζώκα»
Ο Μάλκολμ Ντιλέινι σε συνέντευξή που παραχώρησε σε ιταλικό Μέσο, τόνισε πως ίσως είναι η τελευταία... γεμάτη σεζόν του στην Ευρώπη, ενώ στάθηκε στην εκτίμηση που τρέφει για τον κόουτς Μπαρτζώκα μετά και την επιμονή του να τον κρατήσει στην Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Ο Αμερικανός της Αρμάνι Μιλάνο, μιλώντας στο BasketNews.com για τα μελλοντικά του σχέδια και το κατά πόσο αυτά βρίσκονται εντός του παρκέ, είπε: «Πιθανότατα θα είναι η τελευταία μου στάση στην Ευρώπη αυτή στην Αρμάνι. Χρειάζομαι μεγαλύτερες διακοπές και δεν μπορώ πλέον να αφήνω την οικογένειά μου για δέκα μήνες το χρόνο. Μακάρι να είχα έρθει νωρίτερα στην Αρμάνι. Το ζήτημα για μένα πλέον δεν είναι τα χρήματα. Θέλω να κερδίσω ένα Final Four, αλλά πιο σημαντικό είναι το σώμα μου. Λείπω από την οικογένειά μου εδώ και 11 χρόνια και θέλω να είμαι περισσότερο καιρό κοντά της.

Για μένα, δεν είναι πια για τα χρήματα. Θέλω να κερδίσω ένα Final Four, αλλά το σώμα μου είναι πιο σημαντικό. Έχω φύγει από την οικογένειά μου εδώ και έντεκα χρόνια. Θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τη ζωή αντί να παίζω για δέκα μήνες. Μεγαλώνοντας απολαμβάνω τα μικρά πράγματα στη ζωή.

Θα μπορούσα να παίξω κάπου με μικρότερη διάρκεια στη σεζόν. Ίσως με έναν ρόλο βετεράνου στο ΝΒΑ ή να παίξω στην Ασία, όπου η χρονιά είναι πιο μικρή. Έχω μια εταιρεία ακινήτων και τρέχω και άλλα πράγματα που μπορώ να ασχοληθώ».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα όπου έφτασε μέχρι και το Final 4: «Δεν έπρεπε καν να είμαι εκεί εκείνη τη χρονιά. Το προηγούμενο έτος είχαμε κάποια προβλήματα με τον προπονητή και οικονομικά με την πτώση του ρουβλίου, δεν ξέραμε αν η ομάδα θα είχε έναν προϋπολογισμό για να φέρει τον κόσμο πίσω. Την ημέρα που έφτασα στη Ρωσία, κάλεσαν τον ατζέντη μου και του είπαν ότι δεν είχαν τα χρήματα να με πληρώσουν.

Είχα μια συμφωνία στην Κίνα με τους Σανγκάι Σαρκς που επρόκειτο να πάρω. Πήγα επίσης στην Ατλάντα για μια εβδομάδα για να προπονηθώ με τους Χοκς. Υποτίθεται ότι έπρεπε να πάω εκεί γιατί είχε λήξει η ρήτρα NBA out στο συμβόλαιό μου».

Ενώ αποκάλυψε και τον ρόλο που έπαιξε ο Έλληνας κόουτς στην παραμονή του: «Μπήκε ο Μπαρτζώκας και ουσιαστικά είπε στον σύλλογο ότι "αν ο Μάλκολμ δεν μείνει εδώ, φεύγω κι εγώ". Με πήρε τηλέφωνο νωρίς το πρωί και μου είπε να έρθω στο γραφείο του γιατί δεν έκανα προπόνηση τις δύο πρώτες μέρες.

Μου είπε, "Άκουσα ότι ήθελες να φύγεις" και του απάντησα "όχι, μάλλον δεν σου λένε την αλήθεια. Μου είπαν να φύγω." Μου έδωσε μερικές ώρες και μετά μίλησε με τη διοίκηση. Τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Τον σεβόμουν και πριν από αυτό, αλλά μετά από εκείνη τη συνάντηση, κέρδισε τον αμέριστο σεβασμό μου».

@Photo credits: euroleague