Παναθηναϊκός-Αρμάνι 75-76: Το πίστεψε, το γύρισε, αλλά ο Χάινς του... πήρε τη μπουκιά από το στόμα (vid)

Παναθηναϊκός-Αρμάνι 75-76: Το πίστεψε, το γύρισε, αλλά ο Χάινς του... πήρε τη μπουκιά από το στόμα (vid)
Ο Κάιλ Χάινς με ένα επιθετικό ριμπάουντ και 1/2 βολές στα 2'' πριν από το τέλος, έμελλε να χαρίσει τη νίκη στην Αρμάνι Μιλάνο μέσα στο ΟΑΚΑ με 76-75 αν και ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε παλικαρίσια ανατροπή στα τελευταία λεπτά έχοντας βρεθεί και στο -12!

Αν και η εικόνα του αγώνα προμήνυε την εύκολη επικράτηση της Αρμάνι Μιλάνο έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό της από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά, αν και είχε πάρει και διαφορά 12 πόντων στο 34' ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν παράτησε το ματς, αλλά διεκδίκησε τη νίκη έως και τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Όμως ένα χαμένο ριμπάουντ έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Κάιλ Χάινς εκμεταλλεύτηκε την «πράσινη» αδυναμία και με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς (19π., 5ασ., 4ριμπ.) ήταν άστοχος στο ξεκίνημα, αλλά τη στιγμή της ανατροπής πήρε -όπως του αρέσει άλλωστε- την κατάσταση στα χέρια του και έφερε τον Παναθηναϊκό στην ισοπαλία (75-75) στα 20'' πριν από το τελος.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Αρμάνι είχε προηγηθεί με 69-57 στο 34'. Όμως οι «πράσινοι» δεν παράτησαν το παιχνίδι, το κυνήγησαν, το πίστεψαν και με επιμέρους 18-6 έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Κάιλ Χάινς όχι μόνο ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής αλλά και ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο το παρκέ έχοντας 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το ματς

Όλα όσα δεν έκανε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την Ζάλγκιρις Κάουνας, προσπάθησε να το κάνει στο ξεκίνημα του αγώνα με την Αρμάνι. Δηλαδή να... παίξει άμυνα ώστε να τον «νιώσει» ο αντίπαλος. Ελέγχοντας τα ριμπάουντ, μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση και ταυτόχρονα να «βγάλει» και όμορφες φάσεις στο τρανζίσιον.

Κάπως έτσι μπόρεσε να ελέγξει το ματς και να έχει σταθερά το προβάδισμα στο σκορ έχοντας προηγηθεί και με 17-9 στο 8'. Τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-14 υπέρ της ελληνικής ομάδας, η οποία στην πρώτη περίοδο μέτρησε 5/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 6-3 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Την ίδια ώρα η Αρμάνι ήταν άστοχη με 3/13 σουτ (1/6τρ.) και δεν είχε τις απαντήσεις απέναντι στην καλή άμυνα των γηπεδούχων

Ο Παναθηναϊκός έστειλε εκ νέου τη διαφορά στο +7 (21-14 στο 11') αλλά κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση «χάρισαν» εύκολους πόντους στο τρανζίσιον της Αρμάνι δια χειρός Ντιλέινι με αποτέλεσμα η Αρμάνι να πραγματοποιήσει επιμέρους 7-1 και να μειώσει σε 22-21 στο 13'. Το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» ήταν να προηγηθούν 33-28 στο 16' καθώς ο Ρίτσι ήρθε από τον πάγκο και έκανε τη ζημιά ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ οργάνωνε άψογα με 6 ασίστ στο πρώτο μισό του ματς.

Αποτέλεσμα; Η Αρμάνι να πραγματοποιήσει σερί 9-0 και να γυρίσει ολοκληρωτικά την εικόνα του αγώνα παίρνοντας προβάδισμα με 33-37 το οποίο και κράτησε έως το τέλος του ημιχρόνου (36-40). Σε αυτό το διάστημα η Αρμάνι είχε 9/17 δίποντα, 5/15 τρίποντα, 7/11 βολές, 13-7 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κλεψίματα και μόλις 4 λάθη. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε «χαλάσει» την καλή εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου καθώς έκλεισε το πρώτο μέρος με 8/17 δίποντα, 4/11 τρίποντα, ενώ «έχασε» και τα ριμπάουντ με έξι λιγότερα (11-4) σε σχέση με την Αρμάνι.

Στην 3η περίοδο εκείνος που έκανε τη «ζημιά» ηταν ο Τρόι Ντάνιελς ο οποίος πέτυχε τους 8 από τους 12 πρώτους πόντους της Αρμάνι κρατώντας την ομάδα του στο +7 (45-52) έως το 24'. Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +11 (49-60) στο 28' ενώ το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε στη μέγιστη τιμή του +12 (51-63) για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας. Και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός είχε εγκλωβιστεί από την δυνατή άμυνα της ιταλικής ομάδας και δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν πολύ άστοχος και από τη στιγμή που δεν υπήρχε το αξιόπιστο σουτ του Σέρβου τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στην επίθεση των «πρασίνων». Αν και στην άμυνα γινόταν προσπάθεια τα πολλά άστοχα σουτ «κρατούσαν» την Αρμάνι σε «διψήφια» διαφορά (57-69 στο 34') στο ματς.

Στο τέλος προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά (68-73 στο 38') και είχε τη δυνατότητα να την μειώσει και περισσότερο αλλά μια λάθος επαναφορά (αν και είχε προηγηθεί ξεκάθαρο φάουλ πάνω στον Κασελάκη ενώ υπήρξαν πολλά λανθασμένα σφυρίγματα στο τέλος) έφεραν το... 68-75 με κάρφωμα του Χάινς. Ο Νέντοβιτς με τρίποντο μείωσε σε 71-75 στο 39' ενώ ο Μέικον με 2/2 βολές στα 30'' έφερε το ματς στη μία κατοχή (73-75). Ο Σέρβος γκαρντ με φοβερό κλέψιμο στα 20'' ισοφάρισε σε 75-75 αλλά στο τελευταίο δευτερόλεπτο χάθηκε το ριμπάουντ ύστερα από άστοχο τρίποντο του Σέρχιο και ο Χάινς με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο χαμένο ριμπάουντ στα δύο τελευταία δευτερόλεπτα, με το οποίο ο Κάιλ Χάινς διαμόρφωσε το τελικό σκορ με 1/2 βολές.

MVP: Ο Κάιλ Χάινς όχι μόνο «καθάρισε» στο τέλος, αλλά ήταν και ο καλύτερος της ομάδας του έχοντας 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ντιλέινι έδωσε το έναυσμα προκειμένου η Αρμάνι να πάρει τα ηνία του αγώνα, ενώ ο Ρίτσι σημείωσε καθοριστικά τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στα χαμηλά η απόδοση του Μποχωρίδη, ενώ και ο Μέικον, τηρουμένων των αναλογιών και των απαιτήσεων, θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Αρμάνι είχε πραγματοποιήσει ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με αποτέλεσμα να φτάσει στην εύκολη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό με 75-54 στην αναμέτρηση που είχε διεξαχθεί στο Μιλάνο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το χειροκρότημα και η βράβευση στους Μήτογλου και Μπέντιλ οι οποίοι αποτελούσαν μέχρι πέρυσι μέλη της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Βέβαια ο Έλληνας φόργουορντ γνώρισε και την αποθέωση από τους φίλους των «πρασίνων» που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κακό ποσοστό στα τρίποντα τόσο Παναθηναϊκού καθώς σούταρε με 28% όσο και της Αρμάνι που είχε 26%. Επιπλέον η Αρμάνι πήρε τα ριμπάουντ έχοντας 34 (10 επιθετικά) έναντι 25 των «πρασίνων».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η πικρή γεύση, έγινε... γλυκόπικρη στο τέλος για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό διότι όχι μόνο δεν παράτησε το ματς (αν και δεν έχει να κυνηγήσει κάτι στην EuroLeague) αλλά λίγο έλειψε να το στείλει στην παράταση έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 18-6 στα τελευταία 6 λεπτά. Να σημειωθεί ότι έπαιξαν ρόλο και τα λανθασμένα σφυρίγματα στο τέλος (και μάλιστα συνεχόμενα) με τα οποία οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί πολύ νωρίτερα του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-40, 51-63, 75-76

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.