EuroLeague: Αναβολή των αγώνων των ρωσικών ομάδων για ένα μήνα και και αν δεν βρεθεί λύση, αποβολή

Newsroom
EuroLeague: Αναβολή των αγώνων των ρωσικών ομάδων για ένα μήνα και και αν δεν βρεθεί λύση, αποβολή
Η EuroLeague αποφάσισε να αναβάλλει τα ματς που εμπλέκουν τις τρεις ρωσικές ομάδες, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ζενίτ και την Ούνικς Καζάν, για ένα μήνα, με την ελπίδα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η EuroLeague θα περιμένει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία. Στη γενική συνέλευση των μετόχων, τα μέλη της EuroLeague αποφάσισαν την αναβολή των αγώνων που εμπλέκουν τις τρεις ρωσικές ομάδες, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Ούνικς Καζάν και τη Ζενίτ, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η διορία που δόθηκε είναι ένας μήνας, αφού μετά απ' αυτό διάστημα οι τρεις ομάδες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της αποβολής, κάτι που είχε επισημάνει το Gazzetta, αφού με τα τωρινά δεδομένα θα είναι δύσκολο για τους ρωσικούς συλλόγους να ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Πρόθεση της EuroLeague είναι να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν, ωστόσο όλες οι ομάδες κατανοούν τις δυσκολίες σε αυτό το εγχείρημα. Αυτή τη στιγμή η λύση της επικράτησης στα «χαρτιά» (20-0) δεν υπάρχει, ενώ κυριαρχεί και το σενάριο να διεξαχθούν οι αγώνες των ρωσικών ομάδων μετά το πέρας της κανονικής περιόδου.

Πάντως, αυτό που προκύπτει είναι πως η αναβολή των αγώνων θα έχει διάρκεια ενός μήνα. Και μετά απ' αυτό το χρονικό διάστημα και εφόσον δεν έχει βρεθεί λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας, οι τρεις ομάδες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και το ενδεχόμενο της αποβολής!

Και οι τρεις ομάδες μετρούν κάθε ώρα που περνάει απώλειες στα ρόστερ τους, με τους ξένους παίκτες να αναχωρούν για την πατρίδες τους, ενώ είναι αβέβαιο αν οι ομάδες μπορούν να ταξιδέψουν μακριά από τη Ρωσία.

Ανάλογη απόφαση ισχύει και για την Λοκομοτίβ Κράσνονταρ, η οποία αγωνίζεται στο EuroCup.

@Photo credits: EuroLeague