Ουκρανία: Η Ζαλγκίρις μποϊκοτάρει τη Ρωσία, δεν παίζει με ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ουκρανία: Η Ζαλγκίρις μποϊκοτάρει τη Ρωσία, δεν παίζει με ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ!
Η Ζάλγκιρις ανακοίνωσε επισήμως πως δεν θα ταξιδέψει στη Ρωσία για τις προσεχείς αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ζενίτ.

Οι εξελίξεις έπειτα από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία είναι καταιγιστικές. Η Ζάλγκιρις ήταν η πρώτη ομάδα που αντέδρασε επισήμως, καταδικάζοντας την επίθεση και το απόγευμα της Πέμπτης 24/2, ενημέρωσε πως δεν σκοπεύει να ταξιδέψει στη Ρωσία για τις προσεχείς αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ζενίτ!

Σύμφωνα με το καλεντάρι της EuroLeague, η Ζάλγκιρις επρόκειτο να ταξιδέψει στη Μόσχα στις 25 Μαρτίου και ακολούθως στην Αγία Πετρύπολη, στις 8 Απριλίου. Νωρίτερα η Μπάγερν Μονάζου ζήτησε αναβολή του αποψινού αγώνα με την ΤΣΣΚΑ ενώ η αποστολή της Μπαρτσελόνα δεν ταξίδεψε στη Ρωσία για τα ματς με τη Ζενίτ και την «ομάδα του στρατού» λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή.

«Μολονότι η λίγκα θα συζητήσει όλα τα θέματα στην αυριανή συνάντηση, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε πριν να είναι πολύ αργά και πήραμε ήδη την απόφασή μας. Η Ζάλγκιρις δεν θα ταξιδέψει στη Ρωσία. Θα μιλήσουμε στις ομάδες της δυτικής Ευρώπης που αγωνίζονται στην EuroLeague ώστε να αποφασίσουμε να μποϊκοτάρουμε όλα τα ματς με τις ρωσικές ομάδες» ανέφερε ο GM της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας.