Euroleague: Έκτακτη συνεδρίαση των 18 ομάδων για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Newsroom
Euroleague: Έκτακτη συνεδρίαση των 18 ομάδων για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
H Εuroleague θα συνεδριάσει την Παρασκευή 25/2 έκτακτα με την παρουσία εκπροσώπων των 18 ομάδων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εκπρόσωποι των 18 ομάδων θα βρεθούν την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στην έκτακτη συνεδρίαση της Euroleague για να αναλύσουν την κατάσταση και να πάρουν μέτρα με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Λιθουανία και η Λετονία αντιδρούν με πράξεις στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μέσα από διάφορες ενέργειες, μποϊκοτάρουν τις ρωσικές ομάδες.

Επιπλέον ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Γερμανία αναφέρουν ότι ανάμεσα στις κυρώσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην Ρωσία, ίσως να είναι και ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση της Euroleague

«Με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, η Euroleague Basketball αξιολογεί την κατάσταση και ακολουθεί τις αποφάσεις που θα παρθούν από εθνικές και παγκόσμιες αρχές. H Εuroleague θα συνεχίσει κανονικά με το πρόγραμμα που ήδη υπάρχε,ι εκτός και αν η ακεραιότητα των ομάδων είναι σε κίνδυνο και αν υπάρχουν κυβερνητικές αποφάσεις που να εμποδίζουν την διεξαγωγή των ματς.

Οι 18 ομάδες της Euroleague θα συναντηθούν αύριο για να αναλύσουν τα γεγονότα και να πάρουν μέτρα αν χρειαστεί. Οποιαδήποτε αλλαγή που θα επηρεάσει την κανονικότητα των διοργανώσεων θα ανακοινωθεί επίσημα από τη Euroleague Basketball».

@Photo credits: INTIME