ΤΣΣΚΑ: O Πάνγκος συμπληρώνει μία πεντάδα-όνειρο στην περιφέρεια των Ρώσων

ΤΣΣΚΑ: O Πάνγκος συμπληρώνει μία πεντάδα-όνειρο στην περιφέρεια των Ρώσων

ΤΣΣΚΑ: O Πάνγκος συμπληρώνει μία πεντάδα-όνειρο στην περιφέρεια των Ρώσων
Ο Κέβιν Πάνγκος είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία αλλάζει επίπεδο και προκαλεί ακόμη περισσότερο φόβο με την περιφέρειά της.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Κέβιν Πάνγκος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Gazzetta, με τον Καναδό να υπογράφει συμβόλαιο για τα επόμενα δυόμιση χρόνια και να «σφραγίζει» την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην Euroleague, βάζοντας νέα δεδομένα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που ισχυροποιεί και «θωρακίζει» την περιφέρειά του με μία ακόμα αξιόπιστη λύση. Ο Πάνγκος έρχεται να προστεθεί δίπλα στους Ίφε Λούντμπεργκ, Μάριους Γκριγκόνις, Ντάνιελ Χάκετ και Αλεξέι Σβεντ με την τετράδα να προκαλεί οπωσδήποτε τρόμο, δεδομένης και της αγωνιστικής κατάστασης που βρίσκονται οι υπόλοιποι... Ρώσοι.

Η ΤΣΣΚΑ αυτή τη στιγμή «φιγουράρει» στην 6η θέση με ρεκόρ 14-10, ενώ στους τελευταίους 5 αγώνες μετρά μόλις δύο νίκες. Στην προσπάθεια να φτάσει στο τέλος της διαδρομής της Euroleague για ακόμη μία σεζόν έχοντας και το πλεονέκτημα έδρας και με σκοπό να παρουσιάσει ένα πρόσωπο σταθερό, ο Πάνγκος έμοιαζε με... όαση! Η συγκεκριμένη 5άδα περιφερειακών για λογαριασμό του Ιτούδη, είναι μάλλον ο κρυφός πόθος για το μεγαλύτερο μερίδιο της Ευρώπης, πόσω μάλλον για τους πρωτοκλασάτους συλλόγους της διοργάνωσης

Μία περιφέρεια που προκαλεί τρόμο

Ο Πάνγκος το περασμένο καλοκαίρι θέλησε να κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ, ωστόσο δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ δεν βρέθηκε για εκείνον μία θέση σε άλλο ρόστερ της Λίγκας. Η ΤΣΣΚΑ του έδωσε την ευκαιρία να ενταχθεί σε ένα σύνολο που μπορεί να κάνει την διαφορά και με την «υπόσχεση» να πρωταγωνιστήσει! Άλλωστε, τα δείγματα που άφησε λίγο πριν την φύγει για το ΝΒΑ ήταν και η εγγύησή του για την «κρούση» μία εκ των καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη.

Ο Ντάνιελ Χάκετ είναι εκείνος που έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα προς τα εμπρός για την ΤΣΣΚΑ το τελευταίο δίμηνο με τις εμφανίσεις του να ανταμείβουν τόσο τον ίδιο τον Ιταλό, όσο και τους φίλους της ομάδας. Σε σημεία που οι Ρώσοι βρέθηκαν... να χάνονται εκείνος τους πήρε από το χέρι και τους έβγαλε από την δύσκολη θέση δείχνοντας τον εξαιρετικό επιθετικό εαυτό του. Αναδείχθηκε κορυφαίος για την διαβολοβδομάδα απέναντι σε Παναθηναϊκό και Βιλερμπάν, ενώ ακόμη και στην ήττα από την Εφές στην παράταση σκόραρε 31 πόντους. Βέβαια, ο Χάκετ διακρινόταν πάντα για την ενέργεια στην άμυνα με την οποία καλύπτει τις άστοχες βραδιές του, ενώ η δημιουργία του έχει ανέβει αισθητά.


Από την άλλη, στο πρόσωπο του Ίφε Λούντμπεργκ η ΤΣΣΚΑ έχει βρει τον... αντιστάρ- εργάτη που περίμενε να είναι μαχητικός, ωστόσο έχει αναδειχθεί σε μεγάλο όπλο για την περιφέρεια της ομάδας. Βρίσκεται στο παρκέ κατά μέσο όρο στην Euroleague για 21 λεπτά και προσφέρει σταθερά, όπως στο περασμένο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής στην εκτός έδρας ήττα από την Μακάμπι, όπου ο Λούντμπεργκ πάλεψε να κρατήσει την επίθεση των φιλοξενούμενων με κάθε τρόπο έχοντας 9 πόντους, αλλά και 7 ασίστ.

Για τον Μάριους Γκριγκόνις τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Είναι παίκτης χρυσάφι και πολλές πρωτοκλασάτες ομάδες της Ευρώπης θα τον περίμεναν... στη γωνία για το ενδεχόμενο μεταγραφής. Φέτος χρειάστηκε χρόνο για να μπει στο κλίμα και τα ζητούμενα του Δημήτρη Ιτούδη, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, με εξαίρεση το ματς με την Αρμάνι, ο Γκριγκόνις έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του... υπερπαίκτη! Άλλωστε το ποσοστό του στο τρίποντο παραμένουν σταθερά πάνω από το 40% και μόνο στο περιθώριο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Και τέλος ο Αλεξέι Σβεντ, είναι απλά... Σβεντ! Το «μυαλό» στο επιθετικό πλάνο της ΤΣΣΚΑ που επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι για να προσφέρει με την εμπειρία του και την ηγετική του παρουσία στο παρκέ. Όσο εκτός φόρμας και αν εμφανίζεται σε κάποια ματς τη φετινή σεζόν, είναι πάντα η πρώτη λύση. Χρειάζεται μόλις 24 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα για να συγκεντρώνει 11 πόντους μέσο όρο, με 3.6 ασίστ.

@Photo credits: euroleague