Μονακό - Ούνικς 79-76: Ο clutch Τζέιμς πήρε το όπλο του (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Μονακό - Ούνικς 79-76: Ο clutch Τζέιμς πήρε το όπλο του (vid)
Μονακό και Ούνικς Καζάν μέτρησαν τις δυνάμεις τους σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Euroleague, με τους Μονεγάσκους να επικρατούν με σκορ 79-76 χάρη σε τρίποντη βόμβα του MVP Μάικ Τζέιμς (25π., 7ασ.) στην κρισιμότερη επίθεση του αγώνα.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν απίθανος κόντρα στην ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, βάζοντας το νικητήριο τρίποντο κι οδηγώντας την Μονακό (13-13) στην ζώνη των playoffs. Οι Μονεγάσκοι απώλεσαν διαφορά 15 πόντων στην τελευταία περίοδο, όμως ο ηγέτης τους επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως είναι ένας από τους πιο clutch παίκτες της Euroleague.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ισορροπία ήταν το κυρίαρχο στοιχεία στα πρώτα τέσσερα λεπτά της συνάντησης (8-8) με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι. Με ένα τρίποντο του Μάικ Τζέιμς η Μονακό έφτασε σε ένα πρώτο ουσιώδες προβάδισμα (13-8 στο 6') κι ακολούθως έφτασε σε double score χάρη σε καλάθι και φάουλ του Ουίλ Τόμας (16-8 στο 7'). Ο Μάριο Χεζόνια ένιωθε καλά στην επίθεση και με διαδοχικούς πόντους κράτησε όρθια την Ούνικς (22-19 στο 10'), με τον Λορέντσο Μπράοουν να ισοφαρίζει λίγο αργότερα σε 28-28, στα μισά της β' περιόδου. Ένα buzzer beater τρίποντο του Τζέιμς έστειλε τους Μονεγάσκους στα αποδυτήρια με προβάδισμα οκτώ πόντων (44-36), το οποίο ήταν μάλλον δίκαιο αν αναλογιστούμε πως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην πλειοψηφία των λεπτών του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μονακό δεν άργησε να φτάσει σε διψήφια διαφορά στην επανάληψη με τον Μοτιεγιούνας (46-36 στο 22') κι ενώ ο... καυτός Τζέιμς εκτόξευσε το σκορ σε 51-38 στο 25ο λεπτό του ματς, δημιουργώντας ξεκάθαρη συνθήκη υπέρ του συνόλου του Ομπράντοβιτς. Οι Ρώσοι όμως έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και ροκάνισαν με τρίποντο του Βορόντσεβιτς (58-52 στο 29'), με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο με... ανοικτούς λογαριασμούς (61-55 στο 30'). Βέβαια η Μονακό μπήκε πολύ αποφασισμένη στο παρκέ μετά την μικρή διακοπή και με 9-0 σερί και πρωταγωνιστή τον Άλφα Ντιαλο ανέβασε εκ νέου την τιμή της διαφοράς (70-55 στο 34'). 3 λεπτά πριν το φινάλε ένα εύστοχο ζευγάρι βολών του Χεζόνια έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς (72-67) για να ακολουθήσει μια τρίποντη βόμβα του Μέιο για το 72-70.

Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Χολ έγραψε το 76-73 διατηρώντας σε θέση οδηγού την Μονακό στην πιο κρίσιμη καμπή του ματς. Στα 24.1'' ο Μέιο πέτυχε το 5ο του τρίποντο για να διαμορφώσει το 76-76. Ο Τζέιμς κρατούσε όμως το καλύτερο για το τέλος και με ένα απίθανο τρίποντο με βηματισμό στο πλάι χάρισε το ροζ φύλλο στην Μονακό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 44-36, 61-55, 79-76.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η προσωπικότητα του Μάικ Τζέιμς έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Μονεγάσκων καθ' όλη την διάρκεια του ματς με... κερασάκι στην τούρτα το τρίποντο του στο φινάλε το οποίο έσπασε την ισοπαλία κι έκανε πραγματικότητα την 13η φετινή νίκη της Μονακό.

O MVP: Ποιος άλλος; ο Μάικ Τζέιμς με 25 πόντους, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα κι 1 ριμπάουντ σε 33'30''.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν άποντος με 0/4 εντός παιδιάς, ένα λάθος και -7 ranking σε 12'23''.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Εξαιρετικός ο Άλφα Ντιαλό με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα σε 32'30''. Πολυεργαλείο!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 5/6 τρίποντα του Όου Τζέι Μέιο είναι κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί ως τώρα στη τρέχουσα σεζόν από τον άλλοτε παίκτη των Μπακς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι ελπίδες της Μονακό για την οκτάδα αυξήθηκαν μετά την αποψινή νίκη η οποία είναι πολύ σημαντική από βαθμολογικής άποψης.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Μονακό είχε νικήσει και στο Καζάν στις 8 του περασμένου Οκτώβρη, με σκορ 80-88. 2/2 λοιπόν για τους Μονεγάσκους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μονακό πήγε να... αυτοκτονήσει χάνοντας το ισχυρό προβάδισμα της κατά την διάρκεια της τελευταίας περιόδου, όμως το ροζ φύλλο ήταν... θέλημα Τζέιμς.

4

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.