Ούνικς Καζάν-Μονακό 80-88: Ο Μάικ Τζέιμς νικητής κόντρα στον Χεζόνια

Γιώργος Κούβαρης
Ούνικς Καζάν-Μονακό 80-88: Ο Μάικ Τζέιμς νικητής κόντρα στον Χεζόνια
Η Μονακό απέδρασε από το Καζάν με τη νίκη στην παράταση (88-80) και έκανε το 2/2 στο ξεκίνημα της EuroLeague. Αντίθετα δεύτερη εντός έδρας ήττα σε ισάριθμα ματς για την Ούνικς.

Η αλήθεια είναι ότι το ματς θα μπορούσε να τελειώσει από την κανονική διάρκεια. Μόνο που ο Μάικ Τζέιμς δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένος και προσεκτικός όταν κλήθηκε να σουτάρει ένα «ζευγάρι» βολών στα 2'' πριν από το τέλος και με το σκορ στο 74-73 υπέρ της Ούνικς ύστερα από καλάθι του Μάριο Χεζόνια.

Ο Αμερικανός είχε 1/2 ισοφαρίζοντας σε 74-74 ενώ απέτυχε να βρει στόχο μετά το επιθετικό ριμπάουντ και μάλιστα από άκρως πλεονεκτική θέση. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου η Μονακό πραγματοποίησε επιμέρους 14-6 και έφτασε στη 2η νίκη της στο ξεκίνημα της EuroLeague.

Το ματς

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ήταν το παιχνίδι στο Καζάν από το πρώτο τζάμπολ και μετά. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά στο σκορ και το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι για 8 λεπτά (13-13) μέχρι να προηγηθεί η γαλλική ομάδα με 13-18 λίγο πριν από το τέλος του δεκαλέπτου. Το ματς δεν διεκδικούσε δάφνες... θεάματος ωστόσο η Μονακό κατάφερε να προηγηθεί με 25-18 ύστερα και από την είσοδο του Μάικ Τζέιμς το ματς, ο οποίος συμπλήρωσε τον (για άλλη μια φορά εξαιρετικό) Ντανίλο Άντζουσιτς.

Την ίδια ώρα ο Μάριο Χεζόνια ήταν πολύ άστοχος (0/4 σουτ στο ημίχρονο) αλλά με την συνδρομή των Λορέντζο Μπράουν, των Βορόντσεβιτς και Τζον Μπράουν η Ούνικς επέστρεψε με επιμέρους 14-6 και πήρε το προβάδισμα με 32-31 πριν... επιστρέψει η ομάδα του Πριγκιπάτου (11/17 δίποντα, 4/9 τρίποντα) για το 35-39 του ημιχρόνου.

Στο σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια καθώς η Ούνικς Καζάν και η Μονακό πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τους γηπεδούχους να προσπαθούσαν να κρατήσουν διαφορά κοντά στους πέντε πόντους η οποία έγινε +8 (58-50) με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Μάριο Χεζόνια είχε ανεβάσει στροφές στην απόδοσή του ωστόσο οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν παρέδωσαν τα όπλα αλλά με επιμέρους 11-3 έφεραν το ματς στα ίσια (61-61 στο 34') και αυτό δια χειρός... Μπροκ Μότουμ, ο οποίος είχε πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Έκτοτε ξεκίνησε και το θρίλερ το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Χεζόνια «έγραψε» το 74-73 και η Μονακό είχε την τελευταία επίθεση, όπου ο Μάικ Τζέιμς έχασε την ευκαιρία να χαρίσει... πρόωρα τη νίκη στην ομάδα του καθώς είχε 1/2 βολές και άστοχο σουτ στη συνέχεια για το 74-74.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Μονακό είχε «καθαρό μυαλό» και με τους Τζέιμς και Πάρι Λι να βγαίνουν μπροστά έκανε το 2/2 στην φετινή EuroLeague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην παράταση. Το 14-6 επιμέρους της Μονακό δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ούνικς Καζάν. Επίσης και στην τελευταία περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τη διαφορά των 8 πόντων (58-50) με την γαλλική ομάδα να κάνει την ολική επαναφορά στο παιχνίδι.

Ο ΜVP: Ο Ντόντα Χολ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της Μονακό έχοντας στο παιχνίδι 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Εξαιρετικός και παίκτης-κλειδί ο Πάρι Λι, ειδικά στην παράταση όταν και ευστόχησε σε ένα πολύ καθοριστικό τρίποντο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τζάρελ Μπράντλεϊ για ένα ακόμη ματς πέρασε και δεν ακούμπησε.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπροκ Μότουμ (11π., 3/4δίπ., 1/2τρ., 2/3β.) ήταν ο άσος στο μανίκι του Μίτροβιτς, καθώς στην 4η περίοδο πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε την Μονακό στην ανατροπή.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η απόλυτη ισορροπία που υπήρχε στη στατιστική και των δύο ομάδων με 45-43 τα ριμπάουντ, 19-17 οι ασίστ, 12-12 τα λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Μάριο Χεζόνια έμεινε άποντος στο πρώτο ημίχρονο με 0/4 σουτ, κάτι που στοίχισε από την Ούνικς Καζάν την ευκαιρία να είναι περισσότερο ανταγωνιστική και να έχει το πάνω χέρι στο ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ούνικς Καζάν δεν είχε καθαρό μυαλό στην παράταση κάνοντας λάθη και βιαστικές επιλογές. Αν συνυπολογίσουμε και τις λύσεις του πάγκου που είχε ο Μίτροβιτς, η Μονακό έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 35-39, 58-50, 74-74 (κ.α.), 80-88 (παρ.)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.