EuroLeague: Μειώθηκε η καραντίνα των παικτών, αρκεί να υπάρχουν αρνητικά τεστ

Newsroom
EuroLeague: Μειώθηκε η καραντίνα των παικτών, αρκεί να υπάρχουν αρνητικά τεστ
Η EuroLeague αποφάσισε να μειώσει το χρονικό διάστημα της καραντίνας και από τις 14 ημέρες θα πέσει στις 7 ή τις 10, έχοντας ωστόσο δύο αρνητικά τεστ.

Στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της EuroLeague το μεσημέρι της Δευτέρας (3/1) το κυρίαρχο θέμα συζήτησης είχε να κάνει με την καραντίνα και το χρονικό διάστημα που κάποιος παίκτης πρέπει να μένει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων στην περίπτωση που έχει βρεθεί θετικός στην Covid-19.

Μέχρι στιγμής ίσχυαν οι 14 μέρες «απομόνωσης» ενώ σε περίπτωση που κάποιος παίκτης έβγαζε δύο αρνητικά τεστ σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε μόνο να προπονηθεί. Πλέον αυτό αλλάζει καθώς κάποιος παίκτης που είναι εμβολιασμένος θα μπορεί να δώσει νωρίτερα το «παρών» στις υποχρεώσεις της ομάδας του, έχοντας ωστόσο και δύο αρνητικά τεστ.

Συγκεκριμένα οι ομάδες κατέληξαν πως ένας παίκτης θα μπορεί να αγωνιστεί σε παιχνίδι στις 7 ή στις 10 μέρες. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα ψηφίσουν αύριο (04/01) για το ποια εκ των δύο σεναρίων θα επικρατήσει. Φυσικά θα πρέπει ο παίκτες να είναι εμβολιασμένος και στο μεσοδιάστημα της απουσίας του να έχει δύο αρνητικά τεστ με διαφορά 48 ωρών.

Η μορφή της πανδημίας «Ομικρον» είναι λιγότερο επιθετική και έτσι η Euroleague με τις 13 ομάδες - μετόχους θεώρησαν πως είναι σωστό να μειωθεί το διάστημα απουσία των παικτών προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διοργάνωση. Τέλος, να αναφέρουμε πως δεν τέθηκε καν ως ζήτημα η διακοπή της διοργάνωσης για μερικές μέρες.

Μένει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, πόσα από τα κρούσματα είναι ακόμη θετικά και αν θα αναβληθούν οι αναμετρήσεις της εβδομάδας. Οι «πράσινοι» παίζουν στο Βερολίνο με την Αλμπα (06/01) και οι «ερυθρόλευκοι» στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις (07/01).