Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ 71-65: Το θαύμα της Μαδρίτης! (vid)

Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ 71-65: Το θαύμα της Μαδρίτης! (vid)
Αγωνιζόμενη με τρεις 17χρονους κι έναν 18χρονο στο ρόστερ της λόγω των επτά κρουσμάτων Covid 19 η Ρεάλ «σκάρωσε» ένα σύγχρονο θαύμα καθώς επικράτησε της ΤΣΣΚΑ στη Μαδρίτη με 71-65

Μοιάζει απίστευτο μα είναι αληθινό γιατί συνέβη στη Μαδρίτη. Αποδεκατισμένη λόγω Covid 19 καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Χάνγκα, Ερτέλ, Ράντολφ, Γιαμπουσέλε, Πουαριέ, Κοζέρ και Νούνιεθ, με τους 17χρονους Ούρμπαν Κλαβζάρ, Σεντίκ Γκαρούμπα και Μπάμπα Μίλερ και τον πιο έμπειρο αλλά 18 ετών, Τριστάν Βούκτσεβιτς, η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον τρόπο να κερδίσει την απερίγραπτα κακή ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ρωσική ομάδα μπήκε χωρίς ένταση, έδωσε το δικαίωμα σε νεαρά και δραστήρια μυαλά να πιστέψουν σ’ ένα θαύμα και το πέτυχαν ενώπιον του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος παρακολούθησε το ματς πίσω από τον πάγκο της Ρεάλ μαζί με τη σύζυγό του, Ολυμπία Χοψονίδου.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο μάλλον κατέρριψε τη λογική και εξελίχθηκε (σχεδόν) εφιαλτικά για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία βρήκε πρώτο καλάθι μετά από 4:30 αγωνιστικά λεπτά κι ενώ η Ρεάλ ήταν στο 11-0! Στο ντεμπούτο του στην Euroleague ο 17χρονος Σλοβένος Ούρμπαν Κλαβζάρ συστήθηκε εντυπωσιακά με έξι πόντους, μπροστά του ο 18χρονος Τριστάν Βουκτσεβιτς έμοιαζε παλιοσειρά και η διαφορά έφτασε έως το +14 (17-3) μετά τη συμπλήρωση έξι λεπτών. Μιλουτίνοφ και Κλάιμπερν φρόντισαν να μη μεγαλώσει περισσότερο μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (24-14).

Η μπασκετική λογική δεν κυριάρχησε αλλά άρχισε να επιστρέφει στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν η ΤΣΣΚΑ μείωσε σε 26-21 (14’). Ό,τι έφτιαχναν οι Γκος-Ταβάρες για τη Ρεάλ το κατέστρεφαν οι Γιουλ-Τέιλορ για να έρθει η απόλυτη ισορροπία (35-35) 90’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου και από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ σταμάτησε να πετάει επιθέσεις έξω από τα 6,75 αλλά χτύπησε στη ρακέτα. Το επιμέρους σκορ για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν 13-26 κι έτσι πήγε προηγούμενη (37-40) στα αποδυτήρια.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου η ΤΣΣΚΑ έδωσε την εντύπωση ότι θα καθάριζε το παιχνίδι (40-45) αλλά η Ρεάλ βρήκε δρόμο επιστροφής (49-47, 25’) με πρωταγωνιστή τον Ουίλ Ταβάρες. Μάλιστα, η περίοδος έκλεισε με τους Μαδριλένους μπροστά στο σκορ (56-55) καθώς η ΤΣΣΚΑ εκτέλεσε με το απογοητευτικό 35.5% στα σουτ εντός παιδιάς.

Μετά από έξι άστοχες προσπάθειες τριών πόντων, ο Σέρχιο Γιουλ βρήκε δύο μαζεμένα, ο Κλαβζάλ συνέχισε να ζει το όνειρό του και η Ρεάλ διεύρυνε το επιμέρους σκορ φτάνοντας στο 65-55 (35’) καθώς η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στο δωμάτιο του πανικού και δεν μπορούσε βάλει καλάθι. Ο Σβεντ έβαλε το πρώτο καλάθι της ομάδας του μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών. Η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (67-58) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά και ο Ουίλιαμς Γκος δεν άφησε να μειωθεί περισσότερο (71-63, 39’). Το φινάλε γράφτηκε μετά από τρία διαδοχικά άστοχα τρίποντα της ΤΣΣΚΑ σε μία επίθεση και με άσχημο τρόπο καθώς ο Ουίλ Κλάιμπερν αποχώρησε τραυματίας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην απίστευτη άμυνα, πλούσια σε deflections της Ρεάλ η οποία δεν άφησε την ΤΣΣΚΑ να πάρει ανάσα και την ανάγκασε να σουτάρει με απελπισία από μακρινή απόσταση.

MVP: Ο Ουίλ Ταβάρες ήταν ο ηγέτης και ο Ουίλιαμς Γκος έκανε τρομερά έξυπνο παιχνίδι βάζοντας έξι πόντους εκεί που η ΤΣΣΚΑ αποπειράθηκε να επιστρέψει.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σέρχιο Γιουλ (ως συνήθως) έβαλε τα σουτ που κρίνουν αγώνα. και ο 17χρονος Ούρμπαν Κλαβζάρ έζησε το όνειρό του στο ντεμπούτο του στην Euroleague

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν υπάρχουν επιζώντες στο ναυάγιο της ΤΣΣΚΑ, απλά (λόγω διάθεσης) οι Μιλουτίνοφ, Κουρμπάνοφ και λίγο ο Κλάιμπερν βούτηξαν στη θάλασσα έχοντας σωσίβιο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο; Με τρεις 17χρονους, έναν 18χρονο και επτά απόντες η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την ΤΣΣΚΑ!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας σούταρε απελπιστικά σε δίποντα (33.3%) και τρίποντα (27.3%).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέρριψε τους νόμους της λογικής αλλά το κυνήγησε, το πίστεψε και το κατάφερε απέναντι στο φάντασμα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία ήταν απερίγραπτα κακή. Άλλο παιχνίδι περίμενε, άλλο βρήκε, πανικοβλήθηκε κι έχασε.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 37-40, 56-55, 71-65

71

65