Άλμπα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 90-93: Δυσκολεύτηκε αλλά... έσβησε την κακή παρένθεση από την Ούνικς (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Άλμπα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 90-93: Δυσκολεύτηκε αλλά... έσβησε την κακή παρένθεση από την Ούνικς (vid)
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε στις νίκες μετά την εντός έδρας συντριβή από την Ούνικς, καθώς κατάφερε να περάσει από την έδρα της Άλμπα κερδίζοντας δύσκολα με 93-90.

Μετά την κακή παρένθεση από την Ούνικς Καζάν, η ΤΣΣΚΑ έφτασε στην 10η νίκη της στην φετινή EuroLeague και επέστρεψε στην 4η θέση της κατάταξης ισοβαθμώντας με την Ούνικς Καζάν και στην Αρμάνι Μιλάνο, οι οποίοι έχουν αμφότερες 10-6 ρεκόρ.

Βέβαια η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είδε τον... χάρο με τα μάτια της καθώς η Άλμπα παραλίγο να της κάνει τη ζημιά στο τέλος! Και αυτό διότι οι Ντα Σίλβα και Έρικσον προσπάθησαν να στείλουν το ματς στην παράταση αλλά τα διαδοχικά τρίποντα που επιχείρησαν στα έξι τελευταία δευτερόλεπτα, δεν βρήκαν στόχο. Ο Φόιγκτμαν με 16 πόντους και 4/8 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ενώ τον ακολούθησαν οι Κλάιμπερν (15.), Μπόλομποϊ (12π.), Σενγκέλια (12π.) και Σβεντ (14π.)

Για την Άλμπα ο Μαοντο Λο τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους (6/7 τρίποντα) και 7 ασίστ, ενώ ο Μάρκους Ερικσον πρόσθεσε άλλους 18 πόντους με 5/10 τρίποντα. Η Άλμπα είχε συνολικά 14/30 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να είχε τ' όνομα, αλλά η Άλμπα ήταν η ομάδα που είχε την... χάρη στο ξεκίνημα του αγώνα καθώς βρέθηκε να προηγείται με 13-5 στο 4' και αυτό χάρη στον επιθετικό οίστρο του Μάοντο Λο, ο οποίος είχε πάρει την κατάσταση στα χέρια του και προσπαθούσε να δώσει το μομέντουμ στην ομάδα του. Βέβαια η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αντέδρασε και με επιμέρους 6-16 άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης (19-21 στο 9') διατηρώντας το προβάδισμα έως το τέλος της πρώτης περιόδου (21-23).

Στη συνέχεια το ματς ήταν... αίμα και άμμος στο δεύτερο δεκάλεπτο! Πότε η Άλμπα και πότε η ΤΣΣΚΑ είχαν το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο άλλαζε συνεχώς χέρια. Από τη μία οι Λο και Έρικσον προσπαθούσαν να φέρουν την ομάδα τους σε θέση ισχύος, ενώ από την ΤΣΣΚΑ τον ίδιο ρόλο είχαν επωμιστεί οι Μπολομπόι και Κλάιμπερν για να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα στο Βερολίνο με το σκορ στο 48-48.

Στην 3η περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ. Μετά το 48-51 του 21' πραγματοποίησαν σερί 10-0 για το 58-51 και έχοντας μπροστάρη τον Μαοντό Λο άρχισαν να αποκτούν το μομέντουμ του ματς. Μάλιστα είχαν το προβάδισμα με 67-60 στο 27' και 69-63 στο 28' αν και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 73-69. Ήταν η στιγμή που η ΤΣΣΚΑ... επέστρεφε και πάλι στο παιχνίδι με αποκορύφωμα το 79-82 του 35' έχοντας ολοκληρώσει επιμέρους 22-12 σε διάστημα επτά λεπτών. Η διαφορά έφτασε και στο +5 για την ΤΣΣΚΑ στο 37' με τους Φόιγκτμαν, Σβεντ και Κλάιμπερν να κρατούσαν την ρωσική μπαγκέτα.

Από τη στιγμή που μπήκε και ο Σενγκέλια στην εξίσωση η «αρκούδα» κρατούσε το προβάδισμα (84-89 στο 38') και τη νίκη στα χέρια της. Κερασάκι στην τούρτα το τρίποντο του Ντάνιελ Χάκετ στο 01:36 πριν από το τέλος, με το οποίο έστειλε τον δείκτη του σκορ στο +7 (84-91). Παρόλα αυτά κάποια λάθη που ακολούθησαν από τη πλευρά των φιλοξενούμενων έδωσαν την ευκαιρία στην Άλμπα να μειώσει σε 90-91 στα 8'' πριν από το τέλος. Ο Σβεντ με 2/2 βολές έγραψε το 90-93 στα 6'' ενώ η Άλμπα είχε διπλή ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση αλλά τα διαδοχικά τρίποντα των Ντα Σίλβα (στα 3'') και Έρικσον (στην εκπνοή) δεν βρήκαν στόχο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο διάστημα 28'-35' όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε από το -6 και βρέθηκε να προηγείται με 79-82 έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 19-10.

O MVP: Οι Γιοχάνες Φόιγκτμαν (16π., 4/8τρ., 5ριμπ., 5ασ.) και Ουίλ Κλάιμπερν (15π., 6ριμπ., 3ασ.) ήταν εκείνοι που έκαναν την (μεγαλύτερη) διαφορά στο ματς.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Εντελώς απαρατήρητος πέρασε ο Μάλτε Ντέλοου στα 15:31 που έμεινε στο παρκέ. Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Τορνίκε Σενγκέλια (12π., 10ριμπ.) και Αλεξέι Σβεντ (14π., 5ριμπ., 2ασ.) πρόσφεραν τον... δικό τους οβολό στην ομάδα τους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το εξαιρετικό ποσοστό της Άλμπα στα τρίποντα (14/30) το οποίο ωστόσο δεν της έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει στην τελική επικράτηση.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Άλμπα είχε τη δυνατότητα να στείλει το ματς στην παράταση και μάλιστα δύο φορές, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν οι Ντα Σίλβα και Έρικσον δεν βρήκαν στόχο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έψαχνε σε όλο το ματς ένα καλό διάστημα προκειμένου να πάρει τα ηνία στο ματς και το βρήκε την κατάλληλη στιγμή και δη όταν είχαν στενέψει τα περιθώρια για να επιστρέψει η Άλμπα. Παρόλα αυτά η γερμανική ομάδα στάθηκε άξια στο παρκέ και λίγο έλειψε να... κάνει τη ζημιά στην ομάδα του Ιτούδη.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 48-48, 73-69, 90-93

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.