Ούνικς - Άλμπα 85-71: Ηλεκτροσόκ και... ανατροπή

Ούνικς - Άλμπα 85-71: Ηλεκτροσόκ και... ανατροπή
Η Ούνικς Καζάν (6-5) έκαμψε την αντίσταση της Άλμπα Βερολίνου (3-8) με σκορ 85-71, αφού η κάκιστη εκκίνηση της στο ματς λειτούργησε σαν... ηλεκτροσόκ κι αφύπνισε τους παίκτες του Περάσοβιτς. Σπουδαίο ματς από τον Χεζόνια (22π, 7ρ, 5α, 2κλ).

Το νταμπλ σκορ της εναρκτήριας περιόδου (13-26) ξύπνησε την νωθρή Ούνικς, η οποία στα τρία δεκάλεπτα που ακολούθησαν νίκησε με... 71-45 την Άλμπα που πάτησε παρκέ με διάθεση να κάνει την έκπληξη, αλλά τελικά δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια για να χτυπήσει περαιτέρω το ματς.

Το ματς

Οι Γερμανοί μπήκαν εξαιρετικά το ματς και με μπροστά τον Σίκμα (10-16 στο 7') σε συνδυασμό με την καλή τους άμυνα, πήραν από νωρίς τα ηνία στο σκορ. Ο Ντα Σίλβα μπήκε στην εξίσωση κι εκτόξευση την διαφορά (13-24 στο 10') με διαδοχικά καλάθια στο φινάλε της περιόδου, τη στιγμή που η Ούνικς ήταν προβληματική και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ένα τρίποντο του Ζούσμαν έστειλε στο +18 (21-39 στο 14') τα «Άλμπατρος» που συνέχισαν να εντυπωσιάζουν στο παρκέ της Basket Hall Kazan. Όμως από τα μέσα της β' περιόδου κι ως το τέλος του ημιχρόνου, οι Ρώσοι αντέδρασαν, ρίχνοντας με εμπνεύσεις του Λορέντσο Μπράουν σε μονοψήφια επίπεδα την διαφορά (30-39 στο 16'). Αν κι η Ούνικς πατούσε εμφανώς καλύτερα και σκόραρε πια με μεγαλύτερη ευκολία, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν ένα ουσιώδες προβάδισμα οκτώ πόντων πριν την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Περάσοβιτς επέστρεψαν στο παρκέ αποφασισμένοι να το γυρίσουν και με ένα 12-0 σερί πήραν κεφάλι στο σκορ (52-48 στο 25') με τους ψηλούς, Τζεκίρι και Μπράουν, να κάνουν σημαντική δουλειά. Το ματς δεν είχα καμία σχέση με το ξεκίνημα κι ήταν πλέον ένα κανονικό ντέρμπι (57-57 στο 29'), με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο με ορθάνοικτους λογαριασμούς.

Οι δύο Μπράουν κουβάλησα την Ούνικς (63-62 στο 33') ενώ η Άλμπα είχε ως x factor τον γίγαντα των 2.21 μέτρων, Κριστ Κουμάτζε που εμφανίστηκε από... τα βάθη του πάγκου κι έδωσε πολύτιμες λύσεις (65-66 στο 34'). Ένα 10-0 των «πρασίνων» σε ένα τρίλεπτο (75-66 στο 37') αποδείχθηκε καθοριστικό στην οικονομίας της συνάντησης, καθώς έγινε σε κρίσιμο σημείο, με τους παίκτες του Ίσραελ Γκονζάλες να... γκρεμίζουν ότι είχαν χτίσει.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε, οι γηπεδούχοι ξεμπέρδεψαν οριστικά αφού έφτασαν ως το +16 (85-69) με τον Τζεκίρι, εκμεταλλευόμενοι πλήρως την κατάρρευση της Άλμπα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το 26-11 της Ούνικς στην καθοριστική περίοδο τα λέει όλα. Οι παίκτες του Περάσοβιτς πάτησαν το... γκάζι, έβγαλαν ποιότητα κι αποφασιστικότητα στο παρκέ και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά.

Ο MVP: Ο Λορέντσο Μπράουν σκόραρε (21 πόντοι) και... έραβε (9 ασίστ), στην μακράν της δεύτερης κορυφαίας φετινής του εμφάνισης στην διοργάνωση.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάριο Χεζόνια είχε 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 28 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 36 λεπτά. Ο Κροάτης προσέφερε πολλά, σε όλους τους τομείς, σκορπώντας και... θέαμα!

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Μαόντο Λο (2π, 0/4 σουτ, 3α, 3 λάθη σε 19:25') που υστέρησε παρ' ότι ο Γκονζάλες περίμενε απ' αυτόν πολύ περισσότερα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Χεζόνια έκανε πόστερ τον θηριώδη Κριστ Κουμάτζε των 2 μέτρων και 21 εκατοστών, σε μια άκρως θεαματική φάση. Συν την επανεμφάνιση του Γιάνις Τίμα στην EuroLeague, στο ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα, Ούνικς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόλις λύθηκε επιθετικά η Ούνικς, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, φτάνοντας στις 21 ασίστ έναντι 7 λαθών. Εξαιρετική αναλογία τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν 13 ασίστ για 15 λάθη!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πιο ποιοτική ομάδα η Ούνικς και με μεγαλύτερο βάθος πάγκου. Αναμενόμενη η νίκη, αλλά όχι με αυτή την έκταση της διαφοράς. Πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που στο πρώτο μέρος η Άλμπα ήταν εξαιρετική.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 40-48, 59-60, 85-71

1

2

@Photo credits: euroleague.net

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.