Ντάριλ Μέικον-Κέντρικ Πέρι: Βίοι... αντίθετοι

Ντάριλ Μέικον-Κέντρικ Πέρι: Βίοι... αντίθετοι

Γιώργος Κούβαρης
Ντάριλ Μέικον-Κέντρικ Πέρι: Βίοι... αντίθετοι
Το Gazzetta γράφει για τους Ντάριλ Μέικον και Κέντρικ Πέρι και εξηγεί το πόσο... διαφορετική είναι η εκκίνηση των δύο γκαρντ του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν.

Ούτε ο ένας, αλλά... ούτε και ο άλλος είχαν παραστάσεις από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αμφότεροι είχαν αγωνιστεί στις χαμηλότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις (EuroCup και Fiba Champions League) και φέτος θα έκαναν το μεγάλο βήμα για να βρεθούν στα παρκέ της EuroLeague.

Πριν από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν, ο Κέντρικ Πέρι θα ήταν εκείνος που θα αναλάμβανε το «φορτίο» της οργάνωσης από τη στιγμή που δεν είχε αποκτηθεί άλλος point guard και ο Ντάριλ Μέικον θα ερχόταν από πίσω ως combo guard βοηθώντας, τόσο τον συμπατριώτη του, όσο και -περισσότερο- τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Βάσει των όσων είχαν δείξει οι δύο παίκτες στα φιλικά και στα τουρνουά προετοιμασίας, ο Πέρι ίσως και να συγκέντρωνε περισσότερες προσδοκίες, ειδικα από τη στιγμή που θα είχε τον ρόλο του πρώτου point guard της ομάδας. Όχι ότι δεν υπήρχαν απαιτήσεις και από τον Μέικον ωστόσο διαφορετικό είναι για έναν παίκτη να υπολογίζεται ως «πρώτος» και διαφορετικό ως «δεύτερος».

Παρόλα αυτά, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Γαλατασαράι έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σταθεί στην EuroLeague και μάλιστα να αποτελέσει βασικότατο παράγοντα του Παναθηναϊκού. Δεν φοβάται να πάρει προσπάθειες, ζητάει τη μπάλα ακόμα και όταν αρχίζει να... ζυγίζει πολλά κιλά και δείχνει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) ότι έχει την προσωπικότητα να ανταποκριθεί στα δύσκολα.

Η μέρα με τη... νύχτα

Κάτι που -επίσης μέχρι στιγμής- δεν συμβαίνει με τον Πέρι. Βγάζει νευρικότητα στο παιχνίδι του, εκβιάζει σουτ προκειμένου να σκοράρει και να βρει ψυχολογία, ενώ οι πάσες που επιχειρεί στους ψηλούς (και δη στον Παπαγιάννη) δεν είναι υψηλού επιπέδου με αποτέλεσμα να «σπαταλάει» τσάμπα και άδικα τις επιθέσεις. Η διαφορά των δύο παικτών αποτυπώνεται με τον πλέον πειστικό τρόπο με τους αριθμούς.

Ύστερα από τα πέντε πρώτα ματς της φετινής διοργάνωσης, ο Κέντρικ Πέρι έχει 5,6 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ ανά 19:52 λεπτά συμμετοχής σουτάροντας ωστόσο με 20% στα δίποντα (4/20!) και με 29,4% στα τρίποντα (5/17)! Όπερ και σημαίνει 9/37 σουτ στο σύνολο, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 24,3%!

Αν μη τι άλλο τα συγκεκριμένα νούμερα είναι... πενιχρά για τον παίκτη που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την οργάνωσης της ομάδας. Τουλάχιστον στην αφετηρία της διοργάνωσης και μέχρι να αποκτηθεί ο Γιόγκι Φέρελ, ο οποίος σταδιακά θα αρχίσει να επωμίζεται τον συγκεκριμένο ρόλο. Το αν εκείνος ανταποκριθεί... θα φανεί στην πορεία.

Πάμε και στον Ντάριλ Μέικον. Ο 26χρονος γκαρντ έχει αντίστοιχα 14,3 πόντους κατά μέσο όρο, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ ανά 24:52 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας από τη σειρά του με το εντυπωσιακό 75% στα δίποντα (12/16) και με 42,3% στα τρίποντα (11/26). Η διαφορά είναι τεράστια μεταξύ τους, με τον Μέικον να έχει προσαρμοστεί πλήρως και τον Πέρι ακόμα να... ψάχνεται.

ΚΕΝΤΡΙΚ ΠΕΡΙ Vs ΝΤΑΡΙΛ ΜΕΪΚΟΝ
ΚΕΝΤΡΙΚ ΠΕΡΙΝΤΑΡΙΛ ΜΕΪΚΟΝ
5ΑΓΩΝΕΣ5
19:52ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ24:52
5,6ΠΟΝΤΟΙ14,8
20% (4/20)ΔΙΠΟΝΤΑ75% (12/16)
29,4% (5/17)ΤΡΙΠΟΝΤΑ42,3% (11/26)
100% (5/5)ΒΟΛΕΣ89,5% (17/19)
2,4ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ2
2,4ΑΣΙΣΤ3
1,4ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ0,2
1,6ΛΑΘΗ1,4