Σπανούλης για το ΝΒΑ: «Δεν μου άρεσε η κοροϊδία»! (vid)

Σπανούλης για το ΝΒΑ: «Δεν μου άρεσε η κοροϊδία»! (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Σπανούλης για το ΝΒΑ: «Δεν μου άρεσε η κοροϊδία»! (vid)
Ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε τους λόγους που δεν κατάφερε να... μακροημερεύσει στο ΝΒΑ, κάνοντας λόγο για κοροϊδία από την πλευρά των Ρόκετς που δεν του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του εμβληματικού αρχηγού του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης φιλοξενήθηκε στη NOVA όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στο πέρασμά του από το ΝΒΑ τη σεζόν 2006-07. Τότε που αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, δίχως όμως να κερδίσει χώρο στο rotation του Τζεφ Βαν Γκάντι στους Ρόκετς:

«Οι γονείς μου είχαν κάνει δώρο ένα τζάκετ των Χιούστον Ρόκετς. Τελικά φαίνεται πως ήταν καρμικό! Το ΝΒΑ ήταν ένα παιδικό όνειρο. Όλοι βλέπαμε από μικροί ΝΒΑ, εγώ μεγάλωσα με τον Μάικλ Τζόρνταν εκείνη την εποχή. Ήταν ένα όνειρο το οποίο δεν σκέφτηκα και πολύ... Είπα ότι αφού ήλθε η ευκαιρία, θα το κάνω. Δεν μου άρεσε που με κορόιδεψαν! Γιατί άλλα μου είπαν ότι θα γίνουν και άλλα έγιναν... Υπήρχε μια τεράστια διαφωνία του προπονητή και του τζένεραλ μάνατζερ τότε... Όλη αυτή η κοροϊδία δεν μου άρεσε. Δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω, όλο αυτό με χάλασε μέσα μου γιατί πραγματικά δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι. Μου είπαν πως δεν θα έπαιζα την πρώτη χρονιά. Κατ' ευθείαν, όπως σας το λέω τώρα... Προτιμούσα να μου το είχαν πει και να με είχαν προετοιμάσει. Ήμουν σε μια ηλικία που είχα κάνει μια πολύ καλή χρονιά στον Παναθηναϊκό και ήθελα να παίζω. Δεν ήμουν 19-20 χρονών... Αυτό ήταν το σαράκι μου, αυτό ήθελα να κάνω. Με χάλασε και το απομυθοποίησα αυτό...».

Ο Σπανούλης έπαιξε σε 31 αγώνες με τους Ρόκετς στην κανονική περίοδο, έχοντας 2.7 πόντους, 0.9 ασίστ και 0.7 ριμπάουντ μ.ό. σε 8.8 λεπτά μ.ό.

Από την πλευρά του, ο γυμναστής του Ολυμπιακού, Ανδρέας Γκατζούλης είχε βρεθεί στις ΗΠΑ στο πλευρό του Kill Bill και μοιράστηκε την εμπειρία του: «Ο Βασίλης ήθελε να πάει στο ΝΒΑ, όπως ήταν όνειρο κάθε παιδιού. Μάλιστα τον τελευταίο μήνα είχα πάει κι εγώ μαζί του, είχα πάρει ειδική άδεια από το Μαρούσι. Ήμουν μαζί του πέντε εβδομάδες. Δεν του άρεσε ούτε ο τρόπος ζωής, ούτε ο τρόπος λειτουργίας. Δεν άρεσε ούτε στον Βασίλη, ούτε στη μητέρα του που ήταν μαζί του. Δεν του άρεσε ο αμερικανικός τρόπος ζωής. Ήθελε να φύγει. Μπροστά μου τον είχε πάρει τηλέφωνο ο Πόποβιτς, όταν τα δικαιώματά του πήγαν από το Χιούστον στο Σαν Αντόνιο. Δεν ήθελε να καθίσει. Πολλά άτομα του είπαν να μείνει... Δεν του άρεσε ο αμερικανικός τρόπος ζωής, ήθελε να γυρίσει πίσω...»

@Photo credits: eurokinissi